Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jót tesz egy 18...

Szerintetek jót tesz egy 18 éves fiatalnak, ha nyári DIÁKMUNKÁT végez?

Figyelt kérdés
Tipikus kamasz mentalitású,lusta,rosszul tanuló, dolgozni nem szerető fiúról van szó.

2015. jún. 22. 09:03
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
73%

gondolom a 14%-os egy ugyan ilyen lusta, semmire való kamasz, aki elvárja hogy a kis feneke ki legyen nyalva.

Én küldeném dolgozni, én is megyek minden évben és szeretem.

2015. jún. 22. 10:56
 22/42 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem igen. Megtanulja a pénz értékét, hogy pl. egy mozijegyért, egy sörért, egy új cipőért mennyit kell dolgozni, megszokja, hogy szót kell fogadni a főnöknek stb. Maximum jól meg kell választani, mit (pl. én egy beteges, asztmás, nyüzüge srácot nem küldenék el durva fizikai munkára).
2015. jún. 22. 10:58
 23/42 anonim ***** válasza:
87%

18 voltam, mikor az apám berakott egy konzervgyárba 1 hónapra melózni. Nem a pénz miatt, (apám 1 óra alatt keresett annyi pénzt, amennyit én 1 nap alatt a gyárban-nem a családi kasszához kellett tehát), hanem hogy tapasztaljam meg a fos melót. Akkor persze vágtam a pofákat, ugyanilyen lusta, terpeszkedő, nekem minden magától jár kamasz voltam. Határozottan jót tett, most már abszolút értem és helyeslem apám döntését.

29 N

2015. jún. 22. 11:32
 24/42 anonim ***** válasza:
72%
Mar elobb se artott volna, de igy, 18 evesen, mikor mar nagykoru, es illene magarol gondoskodnia, egyertelmuen igen.
2015. jún. 22. 11:32
 25/42 anonim ***** válasza:
84%
Egyértelműen jót tesz, egyetértek azzal, amit itt valaki már írt, hogy már előbb sem ártott volna. Az enyémek 16 éves koruktól mentek, 1-1 hónapra, előbb könnyebb munkákra, idősebben húzósakra is, most a Balatonra járnak nyaranta melózni, és jól érzik magukat, pedig jó időben van pörgés rendesen. Megtanulja a pénz értékét, és motiválódik arra, hogy ne kelljen felnőttként szalag mellett kulimunkát végezni f.ngér'-hugyér'. Egyiket se kellett rugdalnom, hogy tanuljon tovább, tegyen nyelvvizsgát, olyanokat se hallottam jó ideje, hogy pl. egy cipő, ami nagyon tetszik valamelyiknek, "csak" 30 ezer forint.
2015. jún. 22. 11:48
 26/42 anonim ***** válasza:
37%

Az sem elhanyagolhato, hogy a munkatapasztalatot beirhatja az oneletrajzaba, es igy mar alapbol elonnyel indul egy allasinterjun.

Nyugaton a komolyabb cegek kapasbol visszadobjak azokat az oneletrajzokat, amelyekben a jelentkezo nem dolgozott vagy onkenteskedett iskolaskent es diakkent.

2015. jún. 22. 12:00
 27/42 anonim ***** válasza:
17%
Hát most így 30 fele azt mondom jót tesz, de amikor én voltam 18 és fater vállalkozásában kellett besegítenem a nyáron a pokolba kívántam...persze a pénz jól jött :-) annak örültem :-) Mondjuk nem volt probléma ha elaludtam és 10:00-kor keltem fel :-)diákmunkára nem gondoltam akkoriban..mert antiszoc voltam aki utálta az osztálytársait és az embereket..a közösséget és az utcán is féltem amikor elmentem a boltba emlékszem még fegyvert is vásároltam magamnak, hogy ha megtámadnak meg tudjam magam védeni :-) Betárazott fegyverrel mászkáltam az utcán, hogy ha valaki betámad akkor lelövöm...igen..sokkal jobb volt, hogy akkoriban nem mentem diákmelóra :-)
2015. jún. 22. 12:14
 28/42 anonim ***** válasza:
70%

" 18

evesen, mikor mar nagykoru, es

illene magarol gondoskodnia"

Ez azert a masik veglet.

2015. jún. 22. 12:17
 29/42 anonim ***** válasza:
71%

Ha ennyire gáz a hozzáállása, akkor mindenképpen ajánlatos. Főleg így, hogy nem is egész nyáron, szóval másra is lesz még ideje.

Akár már korábban is mehetett volna.

Én is minden nyáron dolgoztam, igaz nekem nem volt kötelező, én magamtól mentem, mert élveztem, hogy van saját pénzem és vásárolhatok belőle magamnak, meg mehetek nyaralni a barátokkal.

2015. jún. 22. 12:56
 30/42 anonim válasza:
3%
Én inkább tanulok rendesen, minthogy minimálbéres droid legyek a soron. ;)
2015. jún. 22. 12:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!