Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek hány éves korban...

Szerintetek hány éves korban kéne egy fiatalnak elkezdenie dolgozni?

Figyelt kérdés
Mert ahogy elnézem ebben a kategóriában a válaszolók 90%-a szerint egy 16 éves gyereknek már szinte kötelessége dolgozni... holott szerintem legalább 20 éves korig csak a tanulással kéne foglalkoznia, meg egy kicsit szórakozni.
2014. aug. 13. 14:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%

Az itteni válaszolók többségére ne nagyon adj gyereknevelés terén. :D

Nekik már az is botrányos, ha egy 13 éves gyerek pénzt kér a szüleitől és 16 évesen még nem ad haza a rezsibe és nem dolgozik minimum 8 órát egy nap.

Attól meg Isten mentsen, hogy egy olyan kérdést írj ki, ahol leírod, hogy egyetemista vagy, de nem dolgozol, mert a szüleid támogatnak, mert akkor olyan fáklyás üldözést csinálnak, hogy csak na.

2014. aug. 13. 14:15
 2/16 anonim ***** válasza:
29%

Ha ettől jobban érzed magad garantálom h a mai 20-n évesek nagyrésze még a szüleivel él.

Van aki anyagiak miatt mert nem futja saját lakásra.

Van aki kényelemből mert kiszolgálják.

És van aki el se akar költözni.

Nézz szét egy kicsit pl itt h hányan keseregnek h a mai pasik/nők milyen önállótlanok.

Mert h anno mindent mindig alájuk toltak a szüleik.

2014. aug. 13. 14:17
 3/16 anonim ***** válasza:
73%
Nem tudom ahhoz képest hogy milyen munkanélküliség van ebben az országban szinte minden fiatal dolgozik 16 év felett
2014. aug. 13. 14:18
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ hogy a családi pénz hogy áll. Nekem elkellet kezdenem dolgoznom 15éves koromban (napi 4 órát) mert annyira nemvolt mire pénzünk. Nemvolt egy nagy buli. 6-kor kelés. Suli 8-15-ig Aztán munka 16-20-ig és 22-re otthon is voltam. Hátrányom nem lett ebből. Megtanultam milyen nehéz is a munka és mégjobban megbecsültem a tanulást, levettem egy hatalmas terhet szüleimről, munka tapasztalat. De azért szívesebben töltöttem volna otthon szabadidőm mint áruházakban/irodákban/utcán/építkezésen gürizve.
2014. aug. 13. 14:21
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
4| Hétvégén 8-12 óra (ezt kihagytam bocsi)
2014. aug. 13. 14:22
 6/16 anonim ***** válasza:
88%
Főállásban onnantól ha már nem tanul nappalin. Nyári diákmunka 16 éves kortól szerintem jót tenne mindenkinek. Ha nem is egész nyáron, de mondjuk 1 hónap senkinek nem ártana. Sok mindenre megtanít ám a munka!
2014. aug. 13. 14:26
 7/16 anonim ***** válasza:
54%
szerintem meg ha a 16ot betöltőtte akkor nyari munkara nyugodtan elmehet. En pl utalok es szégyellek pénzt kérni Anyutol pedig még Gimibe jarok.Inkább megdolgozom a penzemert es azt koltom el. Epp ezért vannak a mai társadalomban azok a gyerekek akik 'apuci meg anyuci' eltart cimszoval élnek. Számomra buszkeseg amikor megkapom a megkeresett penzem be setalok a bankba es felrakom a szamlamra.
2014. aug. 13. 14:34
 8/16 anonim ***** válasza:
90%

Mit értesz dolgozás alatt? A házimunkában, otthoni teendőkben szerintem már egész kicsi gyerektől is elvárható segítség. Ha nem is sok, de legalább annyi, hogy maga után takarítson össze, és ne várja el, hogy amíg ő csak ül a hátsóján, addig főzzenek, mossanak, takarítsanak rá a felnőttek. Oké, hogy gyerek és iskolás és tanulnia kell, de ha a szülők munka mellett tudnak házimunkát végezni, akkor a gyerek se hal bele, ha mit tudom én egyszer-egyszer elmosogat.

Teljes munkaidős állást pedig attól függ, milyen anyagi helyzetben van az ember. Valaki megteheti, hogy úgy végzi el az egyetemet, hogy mellette csak tanul/szórakozik, másnak meg el kell tartania magát tanulás mellett, mert otthonról nem kap támogatást. Végzettség megszerzése után pedig akkor kezdjen el dolgozni az ember, amikor talál munkahelyet. Ma Magyarországon ezt is bele kell kalkulálni, hiszen nagyon nehéz állást szerezni, főleg friss diplomásként.

Az megint más, ha egy kamasz a szüleitől akar kikönyörögni valami drága márkás tárgyat, amire nincs is igazán szüksége, csak a haverjainál látta és akkor már neki is kell. Ilyen esetben ha én lennék a leggazdagabb ember a földön, akkor is azt mondanám, hogy fiam, dolgozz meg érte.

2014. aug. 13. 14:41
 9/16 anonim ***** válasza:
79%

Nyári diákmunkát simán lehet 16 éves kortól. Én is mentem cipőt árazni, meg könyveket pakolni. Nem haltam bele és jól jött egy kis zsebpénz. Egy-két hónapot jártam, a többin nyaraltam a családdal vagy barátokkal.

"Rendes munkát" egyetem alatt, a tanulmányok második felében, mert akkor már van annyi alaptudása a szakterülethez, hogy szakmai fejlődés is lehessen a munka, ne csak pénzszerzés.

Persze ez függ a tanulmányoktól. Mert ha olyan szakra megy, ahol sok gyakorlati óra van, amin bent kell lenni, akkor nem lehet munkát végezni mellette. Ha viszont olyan szakot választott, ahol heti 4*90 percre jár be, akkor menjen csak el dolgozni, nem kell a szülők pénzén otthon henyélni.

Tehát ha így vesszük, akkor szerintem is olyan 20-21 évesen érdemes dolgoznia, viszont nyaranta nem árt diákmunkát vállalni, mert akkor tudja értékelni a pénz, a munka és tanulás fontosságát.

2014. aug. 13. 14:42
 10/16 anonim ***** válasza:
36%

Én 20 és fél évesen kezdtem el dolgozni, rögtön azután, hogy meglett a szakmám. Most 21 vagyok.

Sajnos nagyon sok mai fiatal, még 25 évesen sem dolgozott semmit, többet között iskola és egyebek miatt.

Elég szomorú.

2014. aug. 13. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!