Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek hány éves korban...

Szerintetek hány éves korban kéne egy fiatalnak elkezdenie dolgozni?

Figyelt kérdés
Mert ahogy elnézem ebben a kategóriában a válaszolók 90%-a szerint egy 16 éves gyereknek már szinte kötelessége dolgozni... holott szerintem legalább 20 éves korig csak a tanulással kéne foglalkoznia, meg egy kicsit szórakozni.
2014. aug. 13. 14:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem voltam soha diákmunkán, nem is sajnálom, mert most, hogy dolgozom (19 éves korom óta teljes munkaidőben), nincs nyári láblógatás.

27/L

2014. aug. 13. 14:51
 12/16 anonim ***** válasza:
81%
Hát figyelj, nem feltétlen kor függő. Engem a szüleim addig támogatnak ameddig nem végzem el a tanulmányaimat, és ez így van rendjén!
2014. aug. 13. 14:54
 13/16 anonim ***** válasza:
20 éves koromig tanultam 3 szakmám van, 1 éve dolgozom...szerintem 8 általános 4/5 év érettségi + 1/2 éves szakma után kezdhet az ember dolgozni...pontosabban ha nagyon akar érettségi után is...de pl egyetem mellett nem tud akármit bevállalni...
2014. aug. 13. 15:59
 14/16 anonim ***** válasza:

Nyáron szerintem legalább pár hetet 16 éves kortól.

Utána, ha belefér a suli mellett, vagy ha muszáj..

Amor megszerzi az első szakmáját, utana illene önállósodni..

Nekem ez 23 éves koromban volt, persze nyáron 16 előtt is dolgoztam már(feketén) 19 től pedig ha a szorgalmi időszak engedte, akkor akkor is

A kisi szórakozás még emelle is befért

2014. aug. 13. 18:54
 15/16 anonim ***** válasza:
Habár én még csak most fogom befejezni a középsulit,az egyetem végéig nem szándékozom dolgozni.Szüleim nem is díjaznák szerintem.Aki tanul az tanuljon ne dolgozzon.Onnantól "kellene" elkezdenie amikor befejezte a tanulmányait.Ez lehet 18,20 de akár 27 éves is.Ha minden jól megy akkor én olyan 25 éves koromba végeznék a tanulmányaimmal és utána kezdenék bele a munkába.
2014. aug. 13. 19:44
 16/16 anonim ***** válasza:

Én amíg meg nem szereztem az érettségit addig nem dolgoztam. (Főleg azért, mert nem bírtam a kollégiumot és naponta 40-40 kilométert utaztam). Középiskola után még 1,5 évig tanultam. Azóta dolgozom (nem sokkal a 21. szülinapom előtt kezdtem). Most vagyok 24 és most fogom kezdeni az egyetemet, mellette dolgozni fogok, mert a szüleim nem tudnak támogatni (már akkor sem nagyon tudtak amikor megcsináltam az érettségit). Többek között ezért is hagytam ott végül az iskolát és kezdtem el dolgozni inkább.

Mindezek ellenére azt gondolom, hogy akinek a szülei tudják támogatni, az járjon inkább egyetemre kényelmesen. Utána rengeteg ideje lesz még dolgozni :) Persze, ha az ideje engedi, akkor vállalhat diákmunkát.

24N

2014. aug. 13. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!