Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyermekelhelyezési kereset...

Gyermekelhelyezési kereset megindításához a bíróságra beadandó formanyomtatványnak 3 példányosnak kell lennie és valóban tanúkkal aláíratva?

Figyelt kérdés
2015. jún. 21. 16:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem vitatkozom veled, végtelenül buta ember vagy. Ennyi.
2015. jún. 21. 18:02
 12/14 anonim ***** válasza:
Üdvözlöm edesanyadat, utolsó és üzenem neki, teljes szívemből együtt érzek vele, szörnyű lehet, hogy ilyen beképzelt, bunkó ember lett a gyerekebol.
2015. jún. 21. 18:07
 13/14 anonim ***** válasza:

A te anyukádat sem irigylem, hogy ilyen buta csemetéje van...

Amúgy megkerestem neked, a b; pontot kell nézni. Ebből (is) teljesen egyértelmű, hogy a tanúk NEM az okirat tartalmát, hanem azt igazolják, hogy az aláírója vagy előttük írt alá, vagy pedig előttük az aláírást sajátjának ismerte el.

Pp. 196. § 459 (1) A magánokirat az ellenkező bebizonyításáig teljes bizonyítékul szolgál arra, hogy kiállítója az abban foglalt nyilatkozatot megtette, illetőleg elfogadta, vagy magára kötelezőnek ismerte el, feltéve, hogy az alábbi feltételek valamelyike fennáll:

a) a kiállító az okiratot sajátkezűleg írta és aláírta;

b) két tanú az okiraton aláírásával igazolja, hogy a kiállító a nem általa írt okiratot előttük írta alá, vagy aláírását előttük sajátkezű aláírásának ismerte el; az okiraton a tanúk lakóhelyét (címét) is fel kell tüntetni;

c) a kiállító aláírása vagy kézjegye az okiraton bíróilag vagy közjegyzőileg hitelesítve van;

2015. jún. 21. 19:22
 14/14 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek, beadtam.

(a tanú valóban csak annyiról tanúskodik, hogy én írtam alá, nem más.)

2015. jún. 25. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!