Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a párom 4,5...

Mit tegyek, ha a párom 4,5 éves kisfia nem szeret és ezt ki is mondja?

Figyelt kérdés
A párom gyereke eléggé fura természetű, kicsit személyiség zavaros, hisztis, sokszor kezelhetetlen, képes egyik pillanatban sírni aztán rögtön nevetni. Úgy veszem észre hogy engem nem kedvel, nem engedi hogy hozzáérjek, megsimogassam, nem enged semmit sem segíteni (pl. felhúzni a cipőjét), mindig csak az apját követeli magam mellé. Ha nincs ott az apja még képes velem csúnyán beszélni is. Az apja tud erről, elmeséltem neki, azt mondta ne aggódjak, még kicsi, később ha nagyobb és értelmesebb lesz jobb lesz majd a helyzet. A párom nagyon rendes, mindig dicsér és szeretget engem a gyerek előtt és mondogatja a gyereknek hogy milyen jófej vagyok, finomat főztem nekik stb. Tegnap megkérdezte a gyerektől a jelenlétemben hogy szeret-e engem, azt mondta nem, mert nem vagyok a barátjuk. Fél óra múlva meg már játszott velem. Mit lehet tenni ilyenkor? Félek hogy ez csak rosszabb lesz. A dologhoz hozzá tartozik, hogy azért nem utálhat a gyerek, hogy az anyjával miattam váltak el, mert a gyereknek hamarabb lett másik nevelőapja mint én.
2015. jún. 15. 09:10
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
71%

Ja és furcsa, hogy meg akarod kedveltetni magadat, ezzel a csöppséggel, de a háta mögött személyiségzavarosnak nevezed.

Szerintem ezen gondolkozz el majd, az előző voltam, csak még kiegészítettem ezzel a fontos mondattal.....

2015. jún. 15. 09:41
 12/37 anonim ***** válasza:
55%
Nem hiszem, hogy a háttérben az anyuka részéről menne a gyerek ellene hangolása, pláne azért gondolom ezt így, mert te is szépen minősíted a gyereket. Ha így lenne akkor az apukáját is utálná.... ugyanis egy gyerek nem olyan mint egy felnőtt, ha így lenne megmondaná, ugyanis egy ilyen korú gyerek nem tud titkot tartani... Meg mi értelme lenne... Biztos, hogy nincs ilyen szitu, ennek lennének jelei....
2015. jún. 15. 09:48
 13/37 A kérdező kommentje:
Azt, hogy személyiségzavaros, nem én találtam ki. Az apjának pedig szerintem el kell mondanom, hogy a gyerek hogy beszél velem, amikor ő nincs ott, ez nem beárulás! Kíváncsi vagyok, mások hogyan tennének, ha a gyerek azt mondaná rád, hogy egy h-lye b-zi vagy. Én próbálok jófej lenni, de nem hímes hámos és nem akarom a gyereket magamra erőltetni, csak ha látom hogy valamivel küszköd megkérdezem hogy segítsek-e, amire mindig azt mondja ne.
2015. jún. 15. 09:49
 14/37 anonim ***** válasza:
10%

"egy h-lye b-zi vagy"

Szep kis csalad, gratulalok.

2015. jún. 15. 09:51
 15/37 anonim ***** válasza:
0%

Akkor ki mondta rá, hogy személyiség zavaros?

Ha ilyeneket beszélne, én nem reagálnék rá az adott helyzetben, később mikor lehiggadt elbeszélgetnék vele az apjával együtt, és nem azonnal az apjához mennék...

2015. jún. 15. 09:55
 16/37 anonim ***** válasza:
79%
Ne kérdezd, hogy segíts-e, várd meg míg ő kéri.... El kell fogadnod, hogy nem kedvel, fentebb írtam már, hogy miért nem rólatok szól, hanem arról, hogy összeomlott körülötte mindaz a kép, ami a családot jelenti....
2015. jún. 15. 09:57
 17/37 anonim ***** válasza:
42%
Én is elmondanám az apjának ha így beszélne velem.Lehet hogy kicsi,de tudja már hol a határ.Az se érdekelne megkedvel-e vagy sem,nem az én gyerekem,nem nekem kell vele foglalkozni.
2015. jún. 15. 10:17
 18/37 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem nem kellene erőltetned a kissrácnál azt, hogy szeressen. Tök logikus az hogy haragszik mindenkire, aki szerinte hibás abban, hogy apukájával és anyukájával nem élhet együtt egy családban, és az is hogy saját szüleivel kicsit elfogultan ezért természetesen másokat hibáztat. Én is tutira ilyen lettem volna akkoriban.

Neked nem lenne stílusos nevelni sem. Kiegyezhetnél vele abban, hogy Te nem nézed hülyének (lekenyerezéssel arra idomíthatónak, hogy szeressen), támogatod hogy apjával minél több olyan közös programja legyen, amikor Te nem vagy jelen.

38F

2015. jún. 15. 10:19
 19/37 anonim ***** válasza:
0%

Az jó, hogy megdicsér az apja, és mutatja hogy ti ketten jól kijöttök. Ilyen egy jól működő család ugyanis. Ha már volt egy válás, ahol látta milyen a rossz, akkor legyen egy mintája a jóról is.

Megkérdezni hogy szeret-e az viszont nagy hiba volt, és ebből úgy tűnik, hogy erőltetitek. A gyerekek jó tulajdonsága, hogy őszinték. Ne kényszerítsétek arra, hogy hazudjon. Ha nem szeret, nem szeret, legalább ezt is megtanulja, és tényleg elég baja van. Ha te szereted, arra több mint valószínű magától is rájön, és normalizálódik a kapcsolatotok.

Természetesen meg kell beszélned az apjával ami kettesben történik vele, nem is tudom hogy jutott ezzel kapcsolatban valakinek eszébe az árulkodás szó. Ez viccnek is rossz. Viszont ha problémáról van szó, akkor jobb nem a gyerek előtt megbeszélni.

A hülye bzizást az apjának kezelnie kell. A gyerek szintjén el kell magyarázni neki, hogy sem ebben a stílusban nem beszélünk, se nem személyeskedünk.

Szerintem minden elvált szülőnek el kellene mennie időnként gyerekpszichológushoz. A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Nagyon könnyen nagyon nagy kárt okozhattok a gyerekben, meg magatoknak is, miközben azt hiszitek, hogy nagyszerű szülőként/második feleségként viselkedtek. A gyereknevelésről amúgyis tanulni kellene mindenkinek, de válásnál már szakember segítsége kell, ha jót akartok magatoknak.

2015. jún. 15. 12:15
 20/37 anonim ***** válasza:

"Kíváncsi vagyok, mások hogyan tennének, ha a gyerek azt mondaná rád, hogy egy h-lye b-zi vagy."

Ha tényleg kíváncsi vagy, akkor tessék:

komolyan, de halkan közölném vele, hogy ez csúnya beszéd, és nem használhat ilyen szavakat, mert büntetést kap.

A következő alkalommal emlékeztetném erre, és 3 percre le kéne ülnie a lépcsőre, a sarokba vagy bárhova, ami nem interaktív (nincs tv, játék stb.) Ha bocsánatot kér a 3 perc után, akkor mehet játszani.

Nehogy már felszívd magad egy 4 évesen, azt se tudja, mit mond, csak hallotta, hogy ezt veszekedő emberek mondják egymásnak.

2015. jún. 15. 12:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!