Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a párom 4,5...

Mit tegyek, ha a párom 4,5 éves kisfia nem szeret és ezt ki is mondja?

Figyelt kérdés
A párom gyereke eléggé fura természetű, kicsit személyiség zavaros, hisztis, sokszor kezelhetetlen, képes egyik pillanatban sírni aztán rögtön nevetni. Úgy veszem észre hogy engem nem kedvel, nem engedi hogy hozzáérjek, megsimogassam, nem enged semmit sem segíteni (pl. felhúzni a cipőjét), mindig csak az apját követeli magam mellé. Ha nincs ott az apja még képes velem csúnyán beszélni is. Az apja tud erről, elmeséltem neki, azt mondta ne aggódjak, még kicsi, később ha nagyobb és értelmesebb lesz jobb lesz majd a helyzet. A párom nagyon rendes, mindig dicsér és szeretget engem a gyerek előtt és mondogatja a gyereknek hogy milyen jófej vagyok, finomat főztem nekik stb. Tegnap megkérdezte a gyerektől a jelenlétemben hogy szeret-e engem, azt mondta nem, mert nem vagyok a barátjuk. Fél óra múlva meg már játszott velem. Mit lehet tenni ilyenkor? Félek hogy ez csak rosszabb lesz. A dologhoz hozzá tartozik, hogy azért nem utálhat a gyerek, hogy az anyjával miattam váltak el, mert a gyereknek hamarabb lett másik nevelőapja mint én.
2015. jún. 15. 09:10
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
77%

Bakker, hogy lenne mar egy 4! eves gyerek szemelyisegzavaros...

Azt sem ertem mi a francnak kerdezgeted a gyerektol hogy szeret-e teged. A sajat gyerekemtol sem kerdezem meg soha, ha akarja mondani akkor majd mondja. nem erzed hogy ez mennyire gaz?

2015. jún. 15. 09:13
 2/37 anonim ***** válasza:
94%
Ha nem szeret, nem szeret, ő dóga. Nem szerethet mindenki mindenkit. Nincs ezzel semmi baj. Lazíts, itt a nyár.
2015. jún. 15. 09:19
 3/37 anonim ***** válasza:
78%

Jézusom, ember! Egy 4,5 éves gyerek nem tud nem szeretni téged, csak rosszalkodik!

Az pedig érthető, hogy ragaszkodik az apjához, és kicsit féltékeny az apja új társára. Igazából ez teljesen normális reakció egy kisgyerektől, és semmiféle személyiségzavar nincs benne. Főleg akkor normális, ha figyelembe vesszük, hogy te szemmel láthatóan mennyire nem értesz a gyerekekhez...

És a gyerek nem fogja logikusan végiggondolni, hogy miattad váltak-e el a szülei, vagy sem! Ugye ezt te magad sem gondoltad komolyan??

2015. jún. 15. 09:23
 4/37 A kérdező kommentje:
Nem én kérdeztem meg a gyerektől hogy szeret-e hanem az apja!
2015. jún. 15. 09:24
 5/37 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem gondolja végig, csak hozzá írtam a történethez és nem tudom, csak velem bánik így vagy a nevelőapjával is?!
2015. jún. 15. 09:25
 6/37 anonim ***** válasza:
91%

Néha a saját lányom így viselkedik.

Ha azt mondja, nem szeret, csak mosolyogj rá és mondd: nem baj, én akkoris Szeretlek!

Könnyű őket kenyérre kenni, de ne alkudozz!

2015. jún. 15. 09:37
 7/37 anonim ***** válasza:
87%
miert szeretne teged ha te sem szereted ot?
2015. jún. 15. 09:38
 8/37 anonim ***** válasza:
65%

A nagy fenéket személyiségzavaros!

Ez a gyerek tele van sérelemmel.Úgy érzi magát, mintha két szék közé esett volna. Ehhez a gyerekhez nagy türelem kell! Elvárásaid vannak felé, beárulod az apjának....gondolom abból is elege lehet, hogy apja mindig csak ajnároz!!!

Én személy szerint lépésről-lépésre, türelemmel, kitartással, elvárások nélkül közelíteném meg őt. Leszidni, büntetni kerülendő, max csak akkor ha valamit szánt szándékkal tesz.

2015. jún. 15. 09:39
 9/37 anonim ***** válasza:
68%

Apukának mond meg, hogy a pedagógia amit alkalmaz a gyerek előtt nem megfelelő.

A gyereküknek biztos, hogy nincs személyiség zavara, 4,5 éves, és a hiszti és a nevetés váltogatása ebbe a korba természetes, csak megfelelően kell tudni kezelni... Az én korszak kellős közepén van, ami 3 éves korban kezdődik. Ilyenkor kezdenek szocializálódni. Pláne, hogy a szülei elváltak, és tök mindegy kinek lett előbb párja a szülei közül, ez nem rólatok és nem a szüleiről szól, ez róla szól. Képzeld a helyébe magad, hogy egyik napról a másikra akik fontosak voltak neked és együtt voltak hirtelen külön mennek, és oda hoznak bácsit és nénit.... Milyen nehéz volt neki elfogadni, hogy külön vannak, és akkor még számára ismeretlen emberekkel is osztozkodni kell a szülein. Ő most egy nagyon komoly lelki válságon megy keresztül 4,5 évesen, mivel ebbe a korba nagyon érzékenyen reagálnak amúgy is a külvilágra, szivacsként szippantják magukba a tudást, és az ismereteket, ugyanakkor minden külső érzelmi reakció is hatással van rájuk. Azzal nem segít az apukája rajta, hogyha előtte kedveskedik neked, meg puszilgat, és dicsér. A legmegfelelőbb lenne, hogyha leülne beszélgetni a fiával, és elmagyarázná neki a helyzetet, és megbeszélné vele, hogy megérti, hogy nehéz neki, és fáj az ő lelkecskéje, de nem szabad csúnyán beszélni, mert ezzel saját magát bántja és nem a nénit. Nem szabad vele játszmázni, mert ez játszma a gyerek irányába, és nem fer.... és a gyereknek van esze nem megy bele ebbe a fajta játszmába és színjátékba= úgy próbál elfogadtatni, hogy szeretget előtte, ez játszma, de a gyereknek ez szerintem fáj inkább, mint elfogadást produkálna ki belőle...

2015. jún. 15. 09:39
 10/37 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem egy kicsit hagyd rá. Ha nem szereti hogy hozzáérj meg segíts neki, csak olaj a tűzre ha erölteted. Az apukájának se kéne ilyeneket kérdezgetni, ezt egy ilyen korú gyerek még máshogy értelmezi, olyan mintha teljesítménykényszer lenne hogy szeretnie kell téged, miközben akkor sokmindenen ment keresztül Így hogy szétmentek a szülei. Ha szerveztek pár jó közös programot (strand, állatkert, játszóház stb) , meg rendszeresen találkoztok idővel észre se veszi de megkedvel. Ill nagy kérdés hogy a háttérben az anyukája miket töm a fülébe mondjuk rólad. Az oké hogy lett nevelőapuka de sok nő úgy van vele, ha szétválás után neki ugyan jobb az élete, az exé nehogymár jóra forduljon és ehhez sajna még észrevétlenül is be lehet vonni a gyerekeket...
2015. jún. 15. 09:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!