Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mond folyton ellent...

Miért mond folyton ellent nekem az anyám?

Figyelt kérdés
Lassan 24 éves vagyok, otthon lakom, van munkahelyem. Lakásra gyűjtök és szeretnék 2 év múlva elköltözni otthonról. Folyamatosan emlegetem a szüleimnek, hogy mik a terveim, de anyukám mindig azt mondja, hogy egyedül minek menjek egy saját lakásba. Nem tudok önálló életet kezdeni, mert nem tudnak leszakadni rólam.
2015. jún. 15. 07:51
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

1. Minek emlegeted FOLYAMATOSAN, hogy el akarsz költözni? Csöndben maradva nem lehet lakásra gyűjteni?

2. Ha az önálló életkezdéstől anyukád el tud tántorítani annyival, hogy azt mondja, minek mennél egyedül egy saját lakásba, akkor nem is való neked az önálló élet.

2015. jún. 15. 08:30
 2/9 anonim ***** válasza:
69%

1. Fenéért emlegetsz ilyen távoli terveket.. "majd 2 év múlva" dolgokat senki nem fog komolyan venni. Ha meg nem támogatnak benne, pláne minek kell mindenkinek állandóan felhozni a témát, baromi unalmas lehet.

2. Nőj már fel, ha anyukád "mindig azt mondja, hogy egyedül minek menjek egy saját lakásba", akkor mondd meg neki "mert önállóan szeretnék élni" és téma lezárva, nem kell elfogadni ellenérveket.

3. 23 évesen ne siránkozz, mint egy 13 éves.

Hihetetlen, hogy hasonló korosztály vagyunk...

2015. jún. 15. 08:31
 3/9 anonim ***** válasza:
30%
Mert ő már régen leszakadt a saját szüleiről és nem emlékszik rá, milyen fontos volt neki is, hogy leszakadjon. Ráadásul egy szülőnek általában elég nagy lelki trauma, amikor a szeretett gyereke elköltözik otthonról.
2015. jún. 15. 08:34
 4/9 anonim ***** válasza:
43%

Akkor ne egyedül menj, add ki a félszobát valakinek :D

Az előttem szólókkal egyet értek, mondjuk másfél év múlva is elég édesanyád szerető szívét szurkálni azzal, hogy te most elköltözöl.

Ha már együtt lesz a pénz, úgyis bele kell törődnie.

2015. jún. 15. 09:07
 5/9 anonim ***** válasza:
*egyetértek
2015. jún. 15. 09:08
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

24 evesen meganyukaddal laksz?

Gáz.

2015. jún. 15. 09:10
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

"Folyamatosan emlegetem..." és "anyukám mindig..."

Nem kell folyamatosan emlegetned, és akkor anyukád sem fogja mindig azt mondani, hogy...

Hagyd abba az emlegetést, ha anyukád rákérdez, hogy miért nem beszélsz újabban róla, feleld rá: igazad van, meggyőztél...

Majd amikor már anyagilag valóban ott tartasz, akkor ráérsz megkérni, hogy segítsen összepakolni....

2015. jún. 15. 09:13
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nem szerencsés mondogati, mert az csak ront a helyzeten. De az is biztos, hogy ez generációs probléma. A szüleink idejében még sokan együtt maradtak a saját szülőkkel de mára ez már változott. Ha nincs kisebb tesód, akiről utánad gondoskodhatnak persze hogy félnek attól milyen lesz majd nélküled. Sajnos manapság elég sok házasság megy tönkre úgy hogy elköltözik a huszon-harminc-negyvenvalahány éves gyerek, ottmarad a 2 szülő akik utoljára évtizedekkel korábban voltak kettesben és nem tudnak mit kezdeni egymással. Mindenesetre vígasztaljon hogy sokan nyögik ezt az önállósodási problémát. Nekem már van férjem, családom, kb 6 éve költöztem el otthonról, de a mai napig apró kis utalgatások formájában megkapom anyukámtól telefonon hogy ő egyedül van, mehetnék haza gyakrabban, vagy épp ha hazamegyek a szomszédok szólnak be hogy tesómmal együtt jól itthagytátok anyátokat. Mindenesetre egy a fő: a te életedért csak te vagy a felelős, az ő életükért, és reakcióikért meg ők. Irtó nagy stresszmunka ha még némi érzelmi manipulációt is vegyítenek bele de ez az ára az önállóságnak. Ha van kedved olvashatsz pár önfejlesztő könyvet. Vannak ilyenek amik pont a határok felállításáról szólnak hogy meg tudd tartani az önállóságot :)
2015. jún. 15. 09:48
 9/9 anonim ***** válasza:
44%

Meg lett volna a lehetőségem, de mégsem mentem.

Menni kell, kell egy kicsi önálló élet. Nekem ez kimaradt, és hiányzik.

(ahogy a középiskolás bulik, kalandok, szerelmek is kimaradtak)

Mindez gyávaságból, kényelemből.

Szóval csak azt tudom mondani, hogy előre, állj ki magadért. És 1# jót mondott, csendben is lehet gyűjteni.

2015. jún. 15. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!