Mit tennétek, ha rájönnétek hogy a 13 éves lányotok hazudik nektek? Sürgös.
Hát ez nehéz ügy. Ha szembesíted rájön,hogy átnézetd a laptopját- ez egy 13 éves lánynál apokalipszis kategória lesz XD De mégis inkább ezt javaslom,minthogy a falunapon megyszégyenítsd a barátai előtt .
Egyébként ez gondolom nappali program ,nem lehet,hogy nem engeded el sehová,és azért hazudik ? Milyen a kapcsolatotok ? Mellesleg teljesen normális,hogyha tetszik neki az egyik osztáyltársa és beszélget vele .. nem lehet,hogy nagyon szigorúan fogod a kislányodat,ezért nem akarja megosztani veled az életét?
én is privát beszélgetnék vele erről. És nekem is fura, h ebben úgy érezte, h hazudnia kell. Van vmi elgondolásod, h miért?
És miért kell a sráccal "sutyiban" beszélgetnie?
1. Ne vetítsd ki a gyerekre a saját hibáidat. Magadban keresd meg ezeket, és akkor rájössz, hogy miért hazudik neked. Mert ok nélkül nem hazudna.
2. Miért nézegetsz bele a laptopjába? Válasz: mert a gyereked.
Kiben van megint a hiba? Benned. A kölcsönös bizalom sokat számít. Ha te nem bízol benne, ő hogyan bízzon benned? Hogy mondjon el bármit is?
Vélhetően azért nem mondta el, hogy fiúval lesz, mert egyből ordítottál volna vele, meg minden szart átkutatnál, meg bezárnád, mert nem hagynád, hogy azt csinálja, amit szeretne.
Ne a saját elfojtott vágyaidat akard behajtani rajta. Hagyd, hogy azt csinálja, amit szeretne, és inkább fogjál visszább rajta, beszéljétek meg a dolgokat, de ne utasítgasd, meg ne nyomozgass utána.
Talán ha nem lennél szigorú ennyire, nem félne bevallani neked egy falunapi találkát, meg hogy érdeklődik a fiúk után (ami normális!).
Inkább barátkozz össze vele, minthogy büntesd.
Barmelyik baratnojéhez elengedem, aludt is mar a baratnőinel.
A legnagyobb gond sajnos az internetfüggősége, jelenleg is a nagyszülőknél az internet előtt gubbaszt.
Barmilyen programra vinnénk el, nagyon nehezen lehet rászedni.Szeretném ha többet foglalkozna saját magával, es ne internetezne annyit.
Erről az elengedésről meg annyit, hogy azt se tudom ki viszi őt el oda, kikkel lesz....
Ket het mulva lesz 13 éves, 16 évesen nem foglalkoznék ilyen dolgokkal.
nem szoktam kutatni a dolgai kozott, most eloszor neztem meg, mert nagyon gyanusan viselkedett, ha kozeledtem is felé, mindig eldugta a mobiljat ok nélkul.
Eddig sokmindent megengedtem, azert nem ertem, hogy miert titkolozik. Nagyon aggódom érte!!!!!ennek a fiunak mar volt vagy 5baratnoje is. Nem szeretnem ha a lányom lenne a kovetkezo preda!!!
hát de akkor beszélgess vele
Nincs köztetek semmi bizalom, de az nem is lesz csak úgy hipphopp a semmiből. Neked is tenned kell érte. Az internetfüggőségről meg a függésről pedig általánosságban annyit, h a választott szerrel (jelen esetben internet) a függő mindig pótolni/elnyomni próbál vmit. Még fiatal, ezzel is érdemes volna foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!