Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha rájönnétek...

Mit tennétek, ha rájönnétek hogy a 13 éves lányotok hazudik nektek? Sürgös.

Figyelt kérdés
Konkrétabban az történik ,hogy meghívta falunapokra egy fiú osztálytársa akivel az utóbbi napokban sokat csetel sutyiban. Nekem azt hazudja hogy ez idö alatt a barátnöjénél lessz. Gyanusan viselkedik belenéztem a laptopjába , igy jöttem rá. Elengedjem a (barátnöjéhez)és lebuktassam a falunapokon, vagy szembesítsem vele még elötte. Esetleg valami jobb megoldás, hogy hogyan tudnám megleckéztetni ,hogy ne hazudozzon.
2015. jún. 13. 14:02
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nehéz ügy. Ha szembesíted rájön,hogy átnézetd a laptopját- ez egy 13 éves lánynál apokalipszis kategória lesz XD De mégis inkább ezt javaslom,minthogy a falunapon megyszégyenítsd a barátai előtt .

Egyébként ez gondolom nappali program ,nem lehet,hogy nem engeded el sehová,és azért hazudik ? Milyen a kapcsolatotok ? Mellesleg teljesen normális,hogyha tetszik neki az egyik osztáyltársa és beszélget vele .. nem lehet,hogy nagyon szigorúan fogod a kislányodat,ezért nem akarja megosztani veled az életét?

2015. jún. 13. 14:07
 2/30 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az elsővel. Nem vagy túl szigorú? Nem telepedsz rá túlságosan?
2015. jún. 13. 14:10
 3/30 anonim ***** válasza:
86%
Miért, mi van ha találkozik egy fiúval? Te kamaszként nyilván sosem hazudtál...
2015. jún. 13. 14:11
 4/30 Költőnő? ***** válasza:
100%

én is privát beszélgetnék vele erről. És nekem is fura, h ebben úgy érezte, h hazudnia kell. Van vmi elgondolásod, h miért?

És miért kell a sráccal "sutyiban" beszélgetnie?

2015. jún. 13. 14:11
 5/30 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkozz el azon, hogy miért lehet szüksége a lányodnak arra, hogy hazudjon Neked, miközben elhiheted, hogy szíve szerint az ilyet kiadná magából. Ne alázd meg Őt, esetleg kezdj el vele beszélgetni a fiukról és építs vele bizalmi kapcsolatot.
2015. jún. 13. 14:22
 6/30 anonim ***** válasza:
87%

1. Ne vetítsd ki a gyerekre a saját hibáidat. Magadban keresd meg ezeket, és akkor rájössz, hogy miért hazudik neked. Mert ok nélkül nem hazudna.

2. Miért nézegetsz bele a laptopjába? Válasz: mert a gyereked.

Kiben van megint a hiba? Benned. A kölcsönös bizalom sokat számít. Ha te nem bízol benne, ő hogyan bízzon benned? Hogy mondjon el bármit is?

Vélhetően azért nem mondta el, hogy fiúval lesz, mert egyből ordítottál volna vele, meg minden szart átkutatnál, meg bezárnád, mert nem hagynád, hogy azt csinálja, amit szeretne.

Ne a saját elfojtott vágyaidat akard behajtani rajta. Hagyd, hogy azt csinálja, amit szeretne, és inkább fogjál visszább rajta, beszéljétek meg a dolgokat, de ne utasítgasd, meg ne nyomozgass utána.

2015. jún. 13. 14:24
 7/30 anonim ***** válasza:
100%

Talán ha nem lennél szigorú ennyire, nem félne bevallani neked egy falunapi találkát, meg hogy érdeklődik a fiúk után (ami normális!).

Inkább barátkozz össze vele, minthogy büntesd.

2015. jún. 13. 14:27
 8/30 A kérdező kommentje:

Barmelyik baratnojéhez elengedem, aludt is mar a baratnőinel.

A legnagyobb gond sajnos az internetfüggősége, jelenleg is a nagyszülőknél az internet előtt gubbaszt.

Barmilyen programra vinnénk el, nagyon nehezen lehet rászedni.Szeretném ha többet foglalkozna saját magával, es ne internetezne annyit.

Erről az elengedésről meg annyit, hogy azt se tudom ki viszi őt el oda, kikkel lesz....

2015. jún. 13. 14:28
 9/30 A kérdező kommentje:

Ket het mulva lesz 13 éves, 16 évesen nem foglalkoznék ilyen dolgokkal.

nem szoktam kutatni a dolgai kozott, most eloszor neztem meg, mert nagyon gyanusan viselkedett, ha kozeledtem is felé, mindig eldugta a mobiljat ok nélkul.

Eddig sokmindent megengedtem, azert nem ertem, hogy miert titkolozik. Nagyon aggódom érte!!!!!ennek a fiunak mar volt vagy 5baratnoje is. Nem szeretnem ha a lányom lenne a kovetkezo preda!!!

2015. jún. 13. 14:35
 10/30 Költőnő? ***** válasza:
100%

hát de akkor beszélgess vele

Nincs köztetek semmi bizalom, de az nem is lesz csak úgy hipphopp a semmiből. Neked is tenned kell érte. Az internetfüggőségről meg a függésről pedig általánosságban annyit, h a választott szerrel (jelen esetben internet) a függő mindig pótolni/elnyomni próbál vmit. Még fiatal, ezzel is érdemes volna foglalkozni.

2015. jún. 13. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!