Ti mit reagálnátok?

Figyelt kérdés

Tegnap anyukámmal közöltem hogy összeszeretnék költözni a barátommal (20 éves vagyok).

Nagyon kiakadt...nem csípi a barátom...fél órán keresztül morgott...azt mondta "Most jól figyelj rám...szó sem lehet róla...ha te innen elmész ennek ellenére többet ide vissza nem jössz...pont olyan vagy mint apád egyik napról a másikra lelépnél"

Apum külföldön dolgozik 4 éve igen nehéz.

Ti is így kiakadtatok volna...megértem de ezeket a mondatokat nem vártam:/

Ráadásul anyám irányít...talált nekem néném egy matrica ragasztó melót és tegnap kérdezte elvállalnám-e ha összejön. Erre anyám rávágta persze hogy elvállalja...holott én mozis állást találtam már....és anyám erre ilyet szólt az messze van oda nem mehetek...és mit gondolok a nyakán fogok lógni?

Szerintetek érthető volt? Már egy jó éve így bánik velem mióta a barátommal együtt vagyok.

Igazságos volt ti mit tennétek? Mennétek vagy maradnátok mellette a helyemben? (Csak kíváncsiság).

A válaszokat előre is köszönöm:/

2015. jún. 13. 13:36
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
ha menni akarsz, akkor menjél, ne anyád befolyásolja az életed. ne hagyd magad.
2015. jún. 13. 13:39
 2/20 anonim ***** válasza:

20 éves vagy,felnőtt ember. Miről beszélünk?

Szerintem a vissza nem mehetsz dolgot anyukád nem gondolta komolyan,ha bajban lennél,biztosan visszafogadna. Ez egy kis lelki zsarolás a részéről,ha akarsz költözz el szerintem.

2015. jún. 13. 13:44
 3/20 A kérdező kommentje:

Így igaz tudom...viszont van egy kisöcsém...apum mident tud a tegnapiról és megdöbbentett mit mondott ... megkérdezte ő szerintem miért nincs itthon ... és azt mondta tervei vannak velem és öcsémmel és rá számíthatok...igen valóban ha gondom volt ha nem is vot itthon mindig meghallgatott engem....

Anyu egyedül nevel érthető...viszont az hogy a képembe vágta fél éve azt is "ha leérettségizel én nem tudlak eltartani" megértem...de ne így mondja...most meg az a baja elmennék...teljesen fel vagyok háborodva ... jogos?:/ Vagy én vagyok a szemét mert elakarok menni? Nem értette meg hogy szeretem ...és azt mondta biztos a barátom találta ki és hogy engem nagyon befolyásol és nem fogom 20 évesen elcseszni az életem(Csak azért mert ő olyan fiúhoz költözött 20 évesen aki nem volt jó később kiderült rossz ember).

De istenem majd 5 év múlva is ezt mondja nem mehetek vagy nem értem

2015. jún. 13. 13:45
 4/20 A kérdező kommentje:
Igen lelki zsarolás volt...de elég csúnya és sokszor sajnos komolyan gondol mindent :/
2015. jún. 13. 13:47
 5/20 A kérdező kommentje:
Csak a kisöcsém miatt tűrtem 1 évig de már elég volt :(
2015. jún. 13. 13:48
 6/20 anonim ***** válasza:
11%

Miből költözöl össze a barátoddal ha munkanélküli vagy?

Újabb egy kiscsaj aki ucér s*ggel becsücsül a 35 éves pasijának a lakásába.

2015. jún. 13. 13:50
 7/20 anonim ***** válasza:
0%
Állj a sarkadra. Jobb lenne, ha már csírájában elfojtanád ezeket a dolgokat, mert ha hagyod magad, szépen lassan mindenben irányítani akar majd. Dolgozz ott, ahol szeretnél, költözz össze a barátoddal. Mondd meg neki, hogy ha ő nem is, te bármikor szívesen látod, mert ő az édesanyád, szereted, nem elhagyni akarod, hanem élni a saját életed. Nem lehet neki sem egyszerű, hogy apu lelép, aztán meg a kislánya is, nem biztos, hogy örül neki, hogy egyedül marad otthon. Ez mondjuk magyarázat lenne arra is, hogy miért nem fogadta jól a barátodat. Próbáljátok mégegyszer megbeszélni, vedd figyelembe, hogy neki ez milyen érzés lehet (lényegtelen, hogy jogos-e, az anyukádról van szó, olyan amilyen, szeretni kell :)) Megbeszélhetnétek mondjuk, hogy heti kétszer mindenképpen együtt ebédeltek/vacsoráztok.
2015. jún. 13. 13:50
 8/20 A kérdező kommentje:

Mellékesen nem 35 éves és most írtam le van munkám.

Hát kedves utolsó köszönöm a választ igen figyelembe veszem az érzéseit..de...akkor is csúnya volt:/ Mondtam neki elakarom kezdeni az életemet mert állandóan irányít ...tavaly azért tiltott el a barátomtól mert nem találtam nyári melót sehonnan nem hívtak vissza...

Megbeszélném vele de ugyan ez a vita lenne ami tegnap volt

2015. jún. 13. 13:59
 9/20 Költőnő? ***** válasza:

20 évesen már nincs olyan, h "enged". Dönts, lépj, de aztán vállald is érte a felelősséget, ez így korrekt. Anyukád kb egy 16 éves szintjén kezel és mindent megtesz, hogy azon is tartson. Ez nettó manipuláció. És érezni a soraidból, h konstans csepegteti beléd, h nem vagy önállóan képes kb semmire. Van rá nem létező 20 misim, h sokat szorongsz. Adja isten, h tévedjek.

Költözz el, jót fog tenni minden szempotból.

S ha van egy kis időd, olvasgass: [link]

2015. jún. 13. 14:18
 10/20 A kérdező kommentje:

köszönöm kedves utolsó:) igen természetes a következmény következmény...de nem értem egy anya hogy mondhat ilyet "Ha te innen elmész vissza nem jössz"

Régebben volt olyan mondata is "Rohadna el a fajtád".

Akkor is volt barátom....ha nem volt akkor normális volt...most 1 éve megint ez megy.

2015. jún. 13. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!