Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Általánosságban elmondható,...

Általánosságban elmondható, hogy amilyen az édesanyja az embernek, olyan habitusú, olyan természetű lesz a gyermek is majd felnőttként?

Figyelt kérdés
Nem arra gondolok, hogy valaki milyen rendszerető, vagy milyen takarékos, vagy milyen szorgalmas adott esetben, mert ez sok minden behatástól függ, hanem arra, hogy milyen személyiségű lesz az a gyermek - visszahúzódó, jólelkű, vagy éppen akaratos, önfejű és rámenős? Szerintetek is ez az édesanyánk nevelésétől függ és hogy milyen példát mutat? Mert én ezt veszem észre saját és ismerőseim példáján keresztül is.
2015. jún. 13. 05:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én nagyjából olyan vagyok, mint Anyukám. Szétszórt/feledékeny kinek melyik tetszik, nehezen tanulok meg dolgokat, de a kézügyeségem az jó. Anyu fáradékonyabb, mint én, de egyikünk sem fizikai munkára született. (Bár sajna nekem azt kell csinálni).

Természetünk is azonos. Hibáinkat nehezen ismerjük be, van mikor a kifogásokat keressük. Sajnos ilyenek vagyunk, külön élünk már 6 éve biztos pár jegy már nem azonos, gondolom ezek részben tanult dolgok.

Én már annyira nagyon nem vagyok rendetlen, de Ő még mindig nagyon az.

2015. jún. 13. 08:08
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2015. jún. 13. 09:32
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos igaz, mégha nem is akarja a gyerek,hogy olyan legyen mint az anyja
2015. jún. 13. 09:41
 14/18 anonim ***** válasza:
83%
13-as vagyok. Rám ragadt anyám idegessége és még pár viselkedése, amitől minnél gyorsabban meg akarok szabadulni és ezért is nem akarok gyereket.
2015. jún. 13. 09:44
 15/18 anonim ***** válasza:
Nemcsak anyukád az egyetlen felmenőd, bárkire üthetsz. Én például az egyik nagynénémre ütöttem.:D Anyukámra csak külsőleg hasonlítok, amúgy kevés hasonló tulajdonságunk van.
2015. jún. 13. 22:07
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2015. jún. 14. 05:15
 17/18 anonim ***** válasza:
Ugyanolyan antiszociális vagyok mint anya, ugyanolyan könnyen kapok dührohamot és ugyanút üvöltözök, csapkodok és töltöm ki azon aki nem a felelős mint ő.
2015. jún. 14. 17:16
 18/18 anonim ***** válasza:
66%
Pont a szöges ellentétje vagyok belső tulajdonságokra:társaságban halkszavú,beérem untig 2-3 bensőséges kapcsolattal,nem vagyok jó szervező.Meg is kaptam tőle,hogy milyen szar ember vagyok emiatt.
2015. jún. 18. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!