Megbántam, hogy nem állatorvosnak mentem, mit tegyek?
A szüleim nyomására csak helyi egyetemet választottam. Ott természettudományos dolgot.
De kiskoromtól kezdve állatorvos szeretettem volna lenni. A jegyeim és az érettségi átlagom jó, de kéne érettségiznem biosz -kémiából akkor jövőre, mert csak középszinten mentem belőlük..
Ugye állatorvosi csak Pesten van.Ők meg nem engedik meg, hogy oda menjek, szerintem nem is a pénz miatt, hanem szem előtt akarnak tartani. Mit tehetnék?Beszéljek velük, hogy nem akarok beiratkozni ahova felvesznek?
Az a baj, hogy jövőre se támogatnák, hogy a nagy Budapestre menjek.. Nagyon féltenek. De egyre inkább ezen jár az agyam, hogy miért hagytam magamat lebeszélni.
Mit tegyek?Iratkozzak be ahova felvesznek és ha egész életemben utána ez lesz bennem, hogy lehettem volna állatorvos is?
Tényleg hülye voltam, hogy hagytam magam lebeszélni,de így hogy nem támogattak volna akkor, elég nehézkes lett volna,nem hiszem, hogy ez az a dolog lenne ami mellett tudtam volna annyit dolgozni, hogy eltartsam magam ott.SZülői támogatás nélkül esélytelen szerintem..
de nem hiszem, hogy állatorvosi mellett lenne időm dolgozni. nem büdös a munka, nyáron szoktam, de biztosan sokat kell órákon lenni és tanulni mellette. nem 1-2 napot kéne havonta dolgozni ahhoz, hogy fussa a kajára és a kollégiumra is.
szülői segítség nélkül nem sok orvosist ismerek
Szerintem iratkozz be a az egyetemre, és kezdd el a tanulmányaidat. Nézz utána, milyen és mennyi tárgyat tudsz beszámítani az állatorvosin (biztos vannak átfedések a természettudományi karral), és azokat a tárgyakat vedd fel és tanuld. Így nem veszik el az éved. Közben nyugodtan jelentkezhetsz majd állatorvosira az új felvételi eljárásban, és egy év múlva szépen viszed az addig megszerzett tárgyaidat és ott folytatod. Év közben kezdd el felkészíteni a szüleid, hogy megbántad a döntésed, és jövőre Budapesten folytatod, akár támogatnak, akár nem. Talán megbarátkoznak a gondolattal, és segíteni fognak, talán nem. Mivel már nagykorú vagy, nincs szükséged a beleegyezésükre semmihez. A második félévedben és nyáron végezz diákmunkát, amennyit tudsz, tartalékolj a következő évre, amikor magadat kell fenntartanod. Próbálj bekerülni kollégiumba, igényelj támogatásokat, ha szükséges, még a diákhitel is ott van.. Második félévtől az állatorvosin is lesz ösztöndíjad gondolom, ha jól tanulsz, az megint csökkenti a költségeidet.
Mindent meg lehet oldani, ha akarod. Ha tényleg erre vágysz, akkor érvényesítsd az akaratod. A saját életedről döntesz, nem máséról, ehhez pedig jogod van..
"de nem hiszem, hogy állatorvosi mellett lenne időm dolgozni."
Ha minden kötél szakad, nem lesz más választásod. Az egyetemet akkor is be fogod fejezni, még ha csúszol is 1-2 félévet, mert a munka miatt nem tudsz a megadott ütemben haladni. Ez viszont nem tűnik túl nagy árnak, ha tényleg ez az álmod.
"nem tűnik túl nagy árnak"
Ez így olyan szépen hangzik, de nem igaz. Ha most beiratkozik akkor két állami féléve rögtön elmegy. Innentől kezdve bármiből csúszik az utolsó 2-3 féléve már fizetős lesz, hiszen az állatorvosi 11 féléves, az állam pedig maximum 12 félévet fizet. Egy félév pedig több mint egymillió forint.
Szerintem ne iratkozz be. Menj el dolgozni, így lesz egy kis pénzed. Jövőre pedig felnőtt módjára a sarkadra állsz és oda felvételizel ahova akarsz. Ha nem állsz ki magadért, örökre csak anyuci egyetlen kisbabája maradsz.
ha meg akarod csinálni, akkor megtalálod a módot rá!
Ne add fel, tegyél meg mindent érte!
igen 5. sajnos nagyon drága egy félév, ezért is gondolkozok. ha 1 évet elmegyek más szakra, akkor elvileg ha időben végzem el utána az állatorvosit akkor nem kerül egy forintomba se a tandíj, mert adnak 2 plusz félévet az orvosiknál. de ha már csúsznék egy félévet is, az millióba fájna..bár gondolom ezt állatorvosként vissza tudnám fizetni, meg ez még messze van.
attól félek, hogyha nem kezdem el most a másik szakot és májusban elcseszem az érettségit és nem vesznek fel-mert állatorvosira magasabb pont kell mint a sima orovsira, akkor elpocsékoltam egy évet.
szóval lehet elkezdtem akkor a TTK-t, és közben legalább tanulom a kémiát és a bioszt, könnyebb lesz érettségiznem majd, minthogyha csak itthon tanulnám..
köszi az ötleteket, de jöhet még , ha van!
Nem akarlak elkeseríteni, de az sem biztos, h felvesznek.
Ha mást tanulsz, akkor ne állfinon tedd. Sztem is dolgozz, nyelvvizsgázz, készülj felvételire. 1 év nem oszt-nem szoroz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!