Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, hogy anya ne...

Mit csináljak, hogy anya ne sírjon emiatt? Miért az ő hibájának gondolja?

Figyelt kérdés

Írtam ki régebben 2 kérdést itt, hogy problémáim vannak a matematikával ( http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye.. , http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..

Anya beszélt a mostani tanárnőmmel és Ő javasolta, hogy esetleg menjünk el a nevelési tanácsadóba, írassanak velem egy pszichológiai tesztet, mert ő is látja, hogy szorongok órán.

Kedden el is mentünk 4 és fél órán át teszteket töltettek ki velem, de anya mondta, hogy tuti nem vagyok diszkalkuliás, szóval felesleges.

De kiderült, hogy az intelligenciám az életkoromhoz képes nagyon magas, viszont ha csak a matekos részt nézik, akkor diszkalkuliám van és ilyet még nem láttak, mert akinél a matekot írtam, látta, hogy remeg a kezem végig, szorongtam és olyan alap dolgok nem jutottak eszembe, hogy hogy kell írásban összeadni és mondta, hogy úgy nézett ki, mintha az agyam kikapcsolt volna. De csak a mateknál volt ez. Behívták az igazgatónőt is, Ő beszélt anyával és mondta, hogy így nem mehetek el jövőre érettségizni matematikából, mert még egy ilyen teszten is kiborulok, nemhogy ott, amikor tényleg tétje lesz.

Anya meg azóta folyamatosan sír, hogy én mit élhettem át három évig és hogy ő ezt miért nem vette észre. Szóval magát hibáztatja.

De a tanárnőm is mondta neki, hogy ezen ne boruljon így ki, kapok egy papírt és soha többet nem lesz gondom a matematikával. Viszont nem is hallja ezeket, csak magát hibáztatja...

2015. jún. 11. 10:33
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Kedves 10.es válaszoló, jó lenne ha nem az interneten keresztül, látatlanul adnál "diagnózist". Képzeld én is diszkalkuliás vagyok. Tudod mikor derült ki? Középiskolában. Általánosban úgy magyarázott a tanár, hogy úgy-ahogy megértettem, meg persze a napi másfél órás matekgyakorlás és különtanárhoz járás megtette a hatását, és 8 éven át össze tudtam hozni a kettest. Mert persze "csak lusta az a gyerek". A -kalkuliáknak is vannak fokozatai. Van, aki megakad 2 osztályos szinten, van aki a 4 osztályos matekot is felfogja, de tovább nem.

Kedves kérdező! Nem akarom bántani anyukádat, de nem lehet, hogy igazából az bántja őt, hogy az ő gyereke nem "normális"? Nem érettségizhetsz matekból, és így nem lehetsz mondjuk pénztáros, vagy egyéb számolást igénylő szakmát sem tanulhatsz. Meg aztán "ciki" magyarázkodni a szomszéd Mari néninek. Persze ne legyen igazam, de csak annyit tudok mondani, hogy adj neki egy kis időt.

2015. jún. 20. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!