Normális, hogy ezért nem engedi anya, hogy fiúzzak 19 évesen?
Szigorúan fog minket a bátyámmal, még egyikőnknek sem volt kapcsolata. Szerinte majd az egész életemet a szobámban fogom tölteni.. Egyik nap beszélgetett az egyik barátnőjével és én is ott voltam. A nő fiának sem volt még barátnője, de ő szeretné, ha lenne. Anya meg rögtön felhozza, hogy addig örüljön, amíg nincsen a fiának csaja, hagy tanuljon csak, stb.. Erre a nő megkérdezte tőlem, hogy én hogyan állok a fiúkkal, amire majdnem rávágtam, hogy anyának köszönhetően sehogy sem.
Kitűnő vagyok, érettségim is mind 5-ös lesz (remélhetőleg), ennél jobban hova teljesítsek?! Ősszel, ha majd elköltözök albérletbe az egyetem miatt, úgyis randizni fogok azzal a fiúval, akivel most nem enged találkozni. Sőt, be sem számolok neki róla, úgyis csak patáliát tudna csapni, meg kiabálni, főleg, hogy a fiú nem magyar. Bár ez nem számít, mivel ha fiúból van az illető, akkor már nem találkozhatok vele..
19 és 21 éves "gyerekek". Ó, te magasságos...
Apuka hun van már megint a történetből?
"Normális, hogy ezért nem engedi anya, hogy fiúzzak 19 évesen?"
Én úgy látom, nem indokolja semmivel azon kívül, hogy szerinte így helyes.
Hát igen, utolsónak igaza van. Anyukád megéri a pénzét (nyilván valami súlyos lelki problémája van a férfiakkal kapcsolatban), de te is benne vagy a dologban, hiszen engeded.
Valójában nyugodtan csinálhattál volna már eddig is bármit bárkivel, nem szükséges anyukádnak beszámolni róla.
Jogilag felnőtt, természetesen, nade. Egy felnőttnek el kell tudnia tartani magát, ma ezt nagyon kevés 19 éves tudja megtenni, pláne ha tanul is mellette(és illik neki, különben egész életében nagyon nehezen fogja tudni eltartani magát - nem mintha túl sokra menne a sok diplomás itthon per pillanat, de ez más kérdés). Amíg meg eltart valaki, addig bizony, hogy jelentős mértékig beleszólhat a dolgaidba, az anyja azt akarja, hogy jó élete legyen, és sokkal több beleszólása van ebbe, mint azt egy 19 éves lány szeretné(ez is teljesen érthető persze, de az anya álláspontja is). Ha majd külön élsz, és semmiben nem szorulsz édesanyád segítségére, akkor valóban semmiféle beleszólása nem lehet abba, hogy mit hogy csinálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!