Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy ezért nem...

Normális, hogy ezért nem engedi anya, hogy fiúzzak 19 évesen?

Figyelt kérdés

Szigorúan fog minket a bátyámmal, még egyikőnknek sem volt kapcsolata. Szerinte majd az egész életemet a szobámban fogom tölteni.. Egyik nap beszélgetett az egyik barátnőjével és én is ott voltam. A nő fiának sem volt még barátnője, de ő szeretné, ha lenne. Anya meg rögtön felhozza, hogy addig örüljön, amíg nincsen a fiának csaja, hagy tanuljon csak, stb.. Erre a nő megkérdezte tőlem, hogy én hogyan állok a fiúkkal, amire majdnem rávágtam, hogy anyának köszönhetően sehogy sem.

Kitűnő vagyok, érettségim is mind 5-ös lesz (remélhetőleg), ennél jobban hova teljesítsek?! Ősszel, ha majd elköltözök albérletbe az egyetem miatt, úgyis randizni fogok azzal a fiúval, akivel most nem enged találkozni. Sőt, be sem számolok neki róla, úgyis csak patáliát tudna csapni, meg kiabálni, főleg, hogy a fiú nem magyar. Bár ez nem számít, mivel ha fiúból van az illető, akkor már nem találkozhatok vele..

2015. jún. 9. 00:05
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
30%
Őszig bírd ki.
2015. jún. 9. 00:16
 2/23 anonim válasza:
93%
Szerintem anyukádnak is van valami komoly baja a férfiakkal, lehet az akár valami múltbeli nagy csalódás vagy valami ehhez hasonló. Bátyád nem lázadozik a dolog ellen?
2015. jún. 9. 00:19
 3/23 A kérdező kommentje:
nem szoktam vele a csajokról beszélni, de itthon senkinek sem tűnne fel, hogy helló, 21 éves és még nem volt barátnője..
2015. jún. 9. 00:22
 4/23 A kérdező kommentje:
egyszer anyának beszéltem a fiúról, hogy milyen aranyos, azt hittem örülni fog, hogy végre randira hívtak. erre közölte velem, hogy ne legyek már hülye, és miért nem tudok olyan 'normális' lenni, mint a bátyám, aki még sosem randizott (szerintem), mert anya szerint ez a normális.
2015. jún. 9. 00:26
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

19 és 21 éves "gyerekek". Ó, te magasságos...

Apuka hun van már megint a történetből?

2015. jún. 9. 01:44
 6/23 anonim ***** válasza:
6%
5: Ebben a társadalomban nincsenek apák, le szoktak lépni a nemzés után az esetek 60-70%-ában.
2015. jún. 9. 01:58
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

"Normális, hogy ezért nem engedi anya, hogy fiúzzak 19 évesen?"

Én úgy látom, nem indokolja semmivel azon kívül, hogy szerinte így helyes.

2015. jún. 9. 02:02
 8/23 anonim ***** válasza:
58%
Már nem azért de miért kell anyukád engedélye mikor 19 vagy? És miért kellene vele megbeszélned? Sztem nem anyukád gátolja meg itt a dolgokat, hanem Te vagy még nagyon gyerek ha úgy gondolod ez a téma anyukádra tartozik és tőle függ mikor pasizol 19 évesen!?! Felnőtt vagy, ez a Te magánéleted. Eddig is csak rajtad múlt, hidd el aki nagyon akar az pasizik:) Én is elszöktem 15 éves koromban és vállaltam utána a 2 hónapos szobafogságot (amiből szintén elszöktem) és azt is mikor elvették a telefonomat büntetésből meg a hasonló dolgokat. Viszont Te már felnőtt vagy, sokkal kevesebb a kockázat, mit csinálna anyukád? Kiabálna veled? Na és?
2015. jún. 9. 02:17
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, utolsónak igaza van. Anyukád megéri a pénzét (nyilván valami súlyos lelki problémája van a férfiakkal kapcsolatban), de te is benne vagy a dologban, hiszen engeded.

Valójában nyugodtan csinálhattál volna már eddig is bármit bárkivel, nem szükséges anyukádnak beszámolni róla.

2015. jún. 9. 02:32
 10/23 anonim ***** válasza:
2%

Jogilag felnőtt, természetesen, nade. Egy felnőttnek el kell tudnia tartani magát, ma ezt nagyon kevés 19 éves tudja megtenni, pláne ha tanul is mellette(és illik neki, különben egész életében nagyon nehezen fogja tudni eltartani magát - nem mintha túl sokra menne a sok diplomás itthon per pillanat, de ez más kérdés). Amíg meg eltart valaki, addig bizony, hogy jelentős mértékig beleszólhat a dolgaidba, az anyja azt akarja, hogy jó élete legyen, és sokkal több beleszólása van ebbe, mint azt egy 19 éves lány szeretné(ez is teljesen érthető persze, de az anya álláspontja is). Ha majd külön élsz, és semmiben nem szorulsz édesanyád segítségére, akkor valóban semmiféle beleszólása nem lehet abba, hogy mit hogy csinálsz.

2015. jún. 9. 03:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!