Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy ezért nem...

Normális, hogy ezért nem engedi anya, hogy fiúzzak 19 évesen?

Figyelt kérdés

Szigorúan fog minket a bátyámmal, még egyikőnknek sem volt kapcsolata. Szerinte majd az egész életemet a szobámban fogom tölteni.. Egyik nap beszélgetett az egyik barátnőjével és én is ott voltam. A nő fiának sem volt még barátnője, de ő szeretné, ha lenne. Anya meg rögtön felhozza, hogy addig örüljön, amíg nincsen a fiának csaja, hagy tanuljon csak, stb.. Erre a nő megkérdezte tőlem, hogy én hogyan állok a fiúkkal, amire majdnem rávágtam, hogy anyának köszönhetően sehogy sem.

Kitűnő vagyok, érettségim is mind 5-ös lesz (remélhetőleg), ennél jobban hova teljesítsek?! Ősszel, ha majd elköltözök albérletbe az egyetem miatt, úgyis randizni fogok azzal a fiúval, akivel most nem enged találkozni. Sőt, be sem számolok neki róla, úgyis csak patáliát tudna csapni, meg kiabálni, főleg, hogy a fiú nem magyar. Bár ez nem számít, mivel ha fiúból van az illető, akkor már nem találkozhatok vele..

2015. jún. 9. 00:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
10: Te úgy gondolod, hogy ha segítesz valakinek, az feljogosít arra, hogy beleszólj a dolgaiba?
2015. jún. 9. 03:57
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ez nem igaz. Egy felnőtt ember magánéletébe semmi beleszólása nincsen a szülőnek, amennyiben nem érinti őt. És ez alatt nem azt értem hogy tetszik neki vagy sem. Hanem mondjuk ha anyagilag neki az plusz megterhelést jelentene, vagy veszélyben érezné magát mert a lánya egy agresszív vadállattal jár stb. De normális esetben ha vele lakik a "gyerek", rá van szorulva anyagilag akkor is csak a házimunkába, sulis dolgokba, pénzkeresésbe, vásárlásba és ilyenekbe szólhat bele. De a szerelmi életébe mégis mi alapján?

2015. jún. 9. 04:36
 13/23 anonim ***** válasza:
7%

Én úgy gondolom, hogy az anyja jót akar neki, még ha görcsösen is. Nagyon szívesen segítek bármelyik barátomon, ha az valóban segítség, ha pénz kell neki lakbérre, és tudok segíteni, akkor egy pillanatig nem gondolkozok rajta, ha akár fele annyi kéne szerencsejátékra, és négyszer annyi pénzem lenne, akkor sem adnék, mert abban a helyzetben azzal segítenék.

Az anyja azt akarja, hogy jó élete legyen, ha ennyi idősen nem a jövőjére koncentrál, akkor később kell behoznia, amikor már sokkal nehezebb lesz, ez pedig sokkal fontosabb, mint egy tinikapcsolat, ami a legtöbb esetben jó, ha néhány évig tart.

Ahogy írtad, egy felnőtt emberébe nincs beleszólása. Felnőtt nem attól leszel, hogy menstruálsz, sem attól, hogy elmúltál 18, hanem hogy el tudod tartani magad. Egy gyereknek jár, hogy eltartsák, elvégre nem ő akart megszületni, nem az ő döntése volt, a szülőnek kutya kötelessége megadni mindent amit tud, egy felnőttnél már más a helyzet. Mellesleg a kérdező is írta, hogy az anyja nem azért nem akarja, hogy kapcsolata legyen, "mert csak", hanem hogy a jövőjére koncentráljon. Ennyi idősen még baromira könnyű, persze akkor nehéznek tűnik, de ha az átlagos vizsgaidőszakhoz hozzáveszed azt is, hogy azon is izzadhatsz, hogy mit fogsz holnap enni, az nem javít túl sokat a helyzeten.

2015. jún. 9. 04:52
 14/23 anonim ***** válasza:
90%

13: De kinek van nagyobb kompetenciája eldönteni, hogy ennek a lánynak most mi a fontosabb? Nekem igenis a párkapcsolati élménynek toronymagasan fontosak, egy-két órányi is, nemhogy több év! El sem tudom képzelni, hogy jöhet ki ilyen gondolat valakinek a fejéből, hogy "csak pár év"!!! Ezen a világon hatalmas mázli kell egy kölcsönös vonzalomhoz, szerelemhez, és égi kategóriájú élményeket ad ebbe a földi pokolban. hogy lehet ennél fontosabb bármi? Hovatovább a következő családját is ez a dolog alapozza meg, ha eltiltja az összes kapcsolati lehetőségtől, akkor ha az anyja meghal, ki lesz a családja ennek a lánynak?

Ebben csakis a lány a kompetens!

2015. jún. 9. 04:57
 15/23 anonim ***** válasza:
71%

"Felnőtt nem attól leszel, hogy menstruálsz, sem attól, hogy elmúltál 18, hanem hogy el tudod tartani magad2

Ha van a családban egy 50 éves munkanélküli, vagy egy lebénult ember, akit te ápolsz, te tartasz el, onnantól beleszólsz a dolgaiba? Elveszed az önállóságát? Vagy hogy gondoltad ezt?

2015. jún. 9. 04:59
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó.. Elég rossz párhuzam...mert ebben az esetben 20 évesen sem vezsik el az önállőságát, de ha nem tud felelősen dönteni, és bizonyíthatő, akkor idős korban is elveszik az önállőságát...

Kérdező, ősszel lehet, hogy az a fiú már nem is lezs képben.. De a lényeget értem..

Csak ne ess a lő tűloldalára.. Sajnos az ennyire szigorú szülők , akik inkább mar nem nevelnek, hanem korlátoznak , gyerekei szoktak magyon rossz űtra térni pont emiatt, mert rájuk szabadul a szabadság, és akkor a szülő igazolni látja az elméletét.

Engem is szigorúan fogtak, de nem ennyire, 18 voltam, amikor komolyabb pasim lett.. Megsem tudom elképzelni, hogy 19 évesen ennyire korlátozzanak..azért, mert este kesőn nem randizol, nem alpudhat ott fiű, attól meg lehet pasid...

Otta. Suli, a mozi.. Nem kell mindig mindenről tudnia a szülőnek, ha ilyen ( remelem ha lesz gyerekem sosem válto. Ki belőle azt, hogy így kelljen titkolőzni, elhallgatnia dolgokat :( )

Tehát ez rajtad is áll

A bátyádről nem is beszélve.,

21? 22 évesn már a férjemmel együtt éltünk,... És nem "bezzeg a mi időnkben" hiszen még csak 6éve volt.

Egyik kollegám angy mondása:

Tudod miért van a 2 füled egy síkban?

Hát azért, hogy az egyik füleden be, a másikon ki akadálymentesen..

Tehát mérlegeld mi az amit figyelmenkívül hagyj, és mi az amit ne anyukád intelmeiből.

Mert ő jót akar, és félt ezt azert ne felejtsd el sosem, csak tűlságosan félt

Semmit nem változtatnék a múltamom, a hiáimat sem, megis én is probálnam. Agyeekemet megóvni tőlük.. Akiket nagy sérelem ért, azokat jobban érinti ez, és túlzásokba esnek... :(

2015. jún. 9. 05:48
 17/23 anonim ***** válasza:
35%
"Normális, hogy ezért nem engedi anya, hogy fiúzzak 19 évesen?" Miért?
2015. jún. 9. 05:57
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Néhány válaszoló nem tudom hol nevelkedett, de elég furcsa a gondolkodásotok.

Én egyidős vagyok a kérdezővel, szintén kitűnő, az érettségijeim közül 79% lett a legrosszabb, a legjobb 94%. 1 felsőfokúm van és egy középfokú nyelvvizsgám másik nyelvből.Ez nem dicsekvés, csak azért mondom, mert 16 éves korom óta randizgattam emellett, mégis jól tanultam. Ráadásul 1,5éve barátom van, aki nem is a városban lakik mégis heti 3-4x találkoztunk suli időben is..És??Nem ment a tanulás rovására...Ha sokat kellett tanulni másnapra akkor nem találkoztunk, ha alig kellett másnapra akkor max buszon tanulgattam, vagy ha ő jött hozzánk, akkor miután elment.

És a legtöbb barátnőmnek szintén volt barátja az utolsó gimis években. Van aki orvosira megy tovább..

Ez csak egy kifogás, hogy a kettő üti egymást.

És elismerem, hogy amíg valaki tanul, addig nem számít annyira felnőttnek, de most komolyan ezzel akartok sakkban tartani valakit? Képzeljétek, hogy vannak szülők, ahol hiába minimálbért visznek haza, mégsem vágják a gyerek fejéhez, hogy amíg az én pénzem eszel stb addig aztán az van amit én mondok.

Én eddig csak nyáron tudtam diákmunkázni, idén is megyek, ha vége a szóbeli érettséginek.

Mostmár egyetem mellett ha tudok megpróbálok dolgozni, de középiskola mellett nem nagyon lehet, amikor reggel fél nyolctól bent vagy 3-4ig.. Utána még 1-2 órát tanulni kéne.Mikor dolgoznál akkor?Sehol nincs ilyen rugalmas munkaidő. 2-4 órás munkák jöhetnének számba, de azok meg általában reggel vagy délkörül vannak, amikor még suliban kell lenni.

Persze, hétvégén már lehet dolgozni, de ezzel max havi 20-25t tud keresni az ember.

Megértem, hogyha valaki nagyon rossz helyzetben van anyagilag, akkor persze segítsen be a diák is, de amíg megtehetik a szülők, hogy finanszírozzák a gyerek költségeit, addig miért ne?Aki 25 éves koráig tanul, mert mondjuk orvos vagy ügyvéd lesz.Azzal mivan? Ő is akkor egy gyerek akit be kell zárni még, mert nem dolgozik az a szemét..Vagy mi?

Lehet így is felfogni kedves válaszolók, de akkor nem kell csodálkozni , hogy a gyerek olyan hamar lelép , ahogyan csak tud és vissza se néz többet a "szeretett" szüleire..

Kérdezőnek meg azt tanácsolom, hogyha vége a szóbelinek 1-2 hét múlva, akkor nyugodtan beszéld le a randit a sráccal. Ha anyukád kérdezi, hogy hova mész, megmondod, hogy találkozol egy fiúval...Milyen kifogása lenne?Tanulj előre az egyetemre vagy mi?Szerintem semmilyen értelmes kifogása nem lesz, menj el nyugodtan..Mondd meg, hogy ez a normális, már évekkel ezelőtt az lett volna, hogy érdeklődsz a másik nem iránt.Mivel szeptembertől úgyse tud rá felügyelni, mégis mit gondolt, hogy apáca leszel egész életedben?

Tesódnak is lehet voltak már barátnői, csak nem mondta.Sok sikert!!

19L

2015. jún. 9. 08:32
 19/23 Janka néni ***** válasza:
100%

Azt ugyan csak sejtjük, hogy anyukád félt. Hogy mitől azt csak ő tudja.

De!

Attól nem félt, hogy nem tanulod meg a kapcsolatok felépítését, kezelését és belevágódsz esetleg rutintalanul valamibe, amiről fogalmad sincs?

A párkapcsolatot ugyan úgy tanulni kell, mint bármi egyebet az életben: háztartást, gazdálkodást a pénzzel, szakmát, mi egyebet. És ezek gyakorlás nélkül nem mennek. A Te korod pedig a gyakorlás és tapasztalatszerzés időszaka. Inkább a háttérből kéne figyelnie és ott lenni, ha szükség van rá.

Beszéld ezt meg vele.

2015. jún. 9. 08:39
 20/23 anonim ***** válasza:
93%

18. vagyok. Végig olvastam még egyszer a többi választ és a kérdést is.

A kérdező egy szót nem írt a pénzről,vagy hogy az anyukája azért nem engedné el, mert még ő tartja el.

Ti ennyire bele vagytok buzulva a pénzbe, hogy minden kérdéshez oda kell fröcsögni a nyomorotokat?

"Ősszel, ha majd elköltözök albérletbe az egyetem miatt"

már csak ez alapján is azt gondolom, hogy nem az az akadály,hogy az anyuka tartja el..

2015. jún. 9. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!