Nektek tanítottak valamit a szüleitek? Mi mindent tanítottak?
Azért kérdezem,mert nálam nem volt olyan, hogy gyere megmutatom hogy csinál vagy megtanítalak erre vagy arra.
Már tudatosan, hogy : gyere,tanuld,csinál,mert szükséged lesz rá.
Nekem nem adtak,szerszámot a kezembe,nem tanítottak meg süti-főzni,sose mondták, hogy gyere próbáljunk meg autót vezetni,így kell hivatalos ügyeket intézni.
Megmutatták, hogy kell kenyeret vágni,levelet megcímezni(ezt az iskolában is) ill. csekket kitölteni.
Én semmit nem tudok megszerelni vagy elkészíteni.
Míg van olyan akinek az édesanyja már kb 10 évesen megtanította néhány ételelkészítését.
Következésképpen sok mindent nem tudok. De ismerek olyat akit szintén nem tanítottak így tudatosan a szülei és mégis megtanult sok mindent mire felnőtt.
Mennyire elterjedt, hogy a szülők ily módon is próbálják a gyereket felkészíteni a felnőtt életre?
Engem anyukám megtanított keresztszemest hímezni, kötni, borítékot címezni, biciklizni, korcsolyázni, olvasni.
A csirkebontást nem tanította, de tőle láttam, hogyan csinálja.
Viszont sok minden "normális" dolog kimaradt. Pl. kulccsal zárni-nyitni ajtót kb. 12 éves koromban tanultam meg, emiatt egyszer szét is cikiztek a többiek az osztályban, mikor a tantermet nekem kellett bezárni, és kiderült, hogy nem tudom, hogy kell. Alapvetően amúgy is elég önállótlanná neveltek, sok mindentől tiltottak, amitől a többi gyereket nem, pl. nem mászhattam fel semmire (fa, kerítés), nem hintázhattam felügyelet nélkül még 8-10 éves korom körül sem, mikor más gyerekek meg a legvadabb pózokban csúsztak le... szóval nekem sok minden kimaradt, amit nagyon sokára, már felnőttként tanultam meg, de pl. sok mindenen érződik, hogy van, amit sajnos nem lehet gyerekkor után normálisan megtanulni. Pl. sosem engedtek labdázni, ennek eredményeképp nem tudok célozni egyáltalán, és az összes labdajátékban is béna vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!