Megbüntethetnek, ha nem úgy fogom a kormányt, ahogy tanították?
Azért "tanították" a szóhasználatom, mert nem tudom, hogy vonatkozik-e rá szabály. Valahol azt olvastam, hogy ez nincs meghatározva, csak így tanítják, mert így tettre kész állapotú egy sofőr leginkább.
Ne vegyétek a fejem, még csak most készülök KRESZ-tanfolyamra. Köszönöm a válaszokat.
Aki minden nap vezet, az senki sem fogja úgy a kormányt ahogy kéne, főleg hosszabb utakon nem :)
Meg ugye senki nem tudja ellenőrizni, mire a rendőr megállit, már úgysem kapaszkodsz a kormányban (elméletileg kéne...)
Köszönöm a válaszokat. Tehát a rendőrt nem érdekli, csak tanulóként kötelező, meg a szabály szerint.
Nem tudom ki pontozgatott le, de tőlem mindenki zöld kezet kapott. :)
A tanulóautóban sem viccből kell a kormányt 10 óra 10 percnél vagy 9 óra 15 percnél fogni, és egyszerre két kézzel. Senki nem fogja számon kérni, ha nem így teszel, csak - mint már írtam - adott esetben a fizika.
Ez a kormányfogás a legbiztonságosabb.
Amikor irányt változtatsz, annak is megvan a technikája. A tuszkolása nem jó.
Amíg arra megy az autó, amerre szeretnéd, addig az orrod hegyével is kormányozhatsz. De ha valami megdobja a kocsit, megcsúszol, más marhaságát kell elhárítani, akkor a "szabályos" kormányfogás nagyon sokat számít.
Apróságnak tűnik, de arra is érdemes figyelni, hogyne markold át teljesen a kormányt, hanem a hüvelykujjad a keréken pihenjen, ne dugd be.
Ha őrült pörgésbe kerül a kocsi (mert mondjuk oldalról neked jöttek), könnyen eltörhet az ujjad, kezed.
Képzeld el, miközben vészhelyzetet kell tompítani, hogy ne legyen még nagyobb baj, eltörnek a kezeid!
Nem egy baleset lett végzetes a rossz kormányfogás miatt.
Nem riogatás ez. Lazán lehet lenne, de egészen más az, amikor úgy lazul, hogy tudatában vagy annak, hogy ezt most megengedheted magadnak, s más a vagánykodás, felelőtlenség.
Vezetéstechnikai oktatáson a 3-9 órát mondják; én inkább ezt követem, mint a 25 éve kőbevésett oktatóanyagot.
Büntetést nem fogsz kapni, bárhogy is fogod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!