Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves korig köteles a...

Hány éves korig köteles a szülő eltartani a gyerekét?

Figyelt kérdés
2015. jún. 9. 16:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
52%

18-ig.

Utána felnőtt ember mindenki, legalább is papíron.

Nappali tagozaton lehet rokontartást kérni, de az közel sem egyezik meg a teljes eltartással.

2015. jún. 9. 18:59
 12/21 anonim ***** válasza:
40%

"A jogszabály továbbá előírja a tanintézményeknek, hogy a szülő kérésére is kiadjanak igazolást a hallgatói jogviszonnyal kapcsolatban, így nem csak a gyermektől függ, hogy ad-e információt, vagy sem, a szülő közvetlenül az oktatási intézménytől kérhet információt"

Felnőtt embernél, aki maga finanszírozza a tanulmányait, nem adhatnak ki semmit.

2015. jún. 9. 19:00
 13/21 anonim ***** válasza:
87%

"Felnőtt embernél, aki maga finanszírozza a tanulmányait,nem adhatnak ki semmit"

Persze, hogy nem, hiszen Te is írtad, hogy maga finanszírozza a tanulmánmyait. A cikk meg azt írja, hogy ha továbbtanul a gyerek és nem tudja eltartani magát, nem képes maga finanszírozni, akkor lehet szó eltartásról.

2015. jún. 9. 19:20
 14/21 A kérdező kommentje:
Valahogy pofátlanság az szerintem, ha valaki egész életében a szülőktől várja a tartást. Nem tanul, nem dolgozik. Pláne az erkölcsre hivatkozva... Az idő múlásával cserélődnek a szerepek. A felnőtt gyermek segítse a szülőt vagy ha ez nem megy, legalább ne szipolyozza ki.
2015. jún. 9. 20:19
 15/21 anonim ***** válasza:
85%

A mi családunkban a normális, hogy az érettségi/szakma megszerzéséig 100%-ban támogatja a szülő a gyereket. Egyetem esetében a lakhatást-otthon és a kaját biztosítja a szülő meg a bérletet, alapvető szükségleteket.

De százezres tandíjak és hétvégi bulik már nem..Én ezzel egyetértek, pedig szintén egyetemista vagyok. Lehet dolgozni a legtöbb szak mellett, mégha csak hétvégente is 1-2 napot.

De szerintem is pofátlanság 23-24 évesen tartani a markunkat, hogy fizesse a hétvégi bebaszást anyuci, vagy a tandíjat , mert nem volt képes elég pontot összeszedni(most nem arról a néhány szakról beszélek amiből alig indul állami)

Én magamnak fizetem a ruháimat és a szórakozásomat, szépségápolási dolgokat, fodrászt stb.

Nem kérnek el egy forintot sem abból amit keresek, örülnek neki, hogy dolgozok.

Szerintem ez a normális, amikor a szülő már a 16 évestől gubbadt szemmel várja , hogy adjon pénzt és fizessen magának mindent, na az nem normális.Főleg mivel 18 alatt alig van munka és középiskola mellett nehéz dolgozni, inkább tanuljon addig..

Én így gondolom és ha gyerekem lesz is hasonló módon fogok eljárni, ezt tartom helyesnek. Kell egy kis önállóságra való nevelés, és rávilágítás, hogy mennyi a pénz értéke, miért kell tanulni.

Lehet lepontozni, de akkor se tartom jó szülőknek azokat, akik csak haszonállatként tartják a gyereket és várják hogy tejeljen, szedik el a legelső fizetését és ezt teszik akár 25 éves korában is, amíg nem mond nemet a gyerek

2015. jún. 9. 21:03
 16/21 anonim ***** válasza:
37%
Jól jött az az "offolás".
2015. jún. 9. 23:23
 17/21 A kérdező kommentje:

Szerintem nem azzal van a gond, ha a szülő megteheti, akkor támogatja a gyerekét, hanem az, ha a gyereknek ez természetessé válik és nem is akar mozdulni semmilyen irányba, hogy ez a helyzet változzon, magyarul élősködik a szülein.

Egyik ismerősöm havi fél millát keres, de nem jön ki belőle, ezért kap még az anyjától minden hónapban 100 ezret.

Az anya azért dolgozik még mindig 63 évesen, hogy ki tudja fizetni a saját lakáshitelét, meg a gyerekéét, úgy hogy a megtakarított pénzéből nem keveset adott már mindkét gyerekének.

Én szégyelném magam, ha még mindig ilyen szinten az anyámból élnék!!

2015. jún. 10. 09:51
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Törvény szempontjából 18 életévig,de ha valaki szülői kötelességét ezzel be is fejezettnek véli,hát... számítson rá,hogy idős korában nem biztos hogy valaki ugrálni fog körülötte....
2015. jún. 23. 11:22
 19/21 anonim ***** válasza:
94%
kérdező amiről te írsz az gyakorlatilag élősködés.:D az már durva.szerintem huszonéves korban már csak segítsen egy szülő,ha akar/tud,de ne elvárás legyen..de persze mindenkinek máshogy jön ki az élete..a lényeg hogy ne élősködés és ne elvárás legyen..
2015. jún. 24. 19:48
 20/21 anonim ***** válasza:
56%
Nem 18, hanem 18+ahány évesen szült. (A kérdést szó szerint értelmezve.)
2015. aug. 26. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!