Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miert ilyenek? Nem veszik...

Miert ilyenek? Nem veszik eszre hogy faj?

Figyelt kérdés

Elegem van. A szuleim egyfolytaban a bizonytvanyommal piszkalnak. "Miert nem kituno??" "Ha nem kituno akkor nemehetsz el a baratnoiddel shova" a sajat nyari szunetemben!!!!! Meg buntetest kapok egy-egy rosszabb jegyert. Ha az altaluk kivalasztott "jovobeli" szakmamhoz kell tantargybol akkor meg "Gratulalok, igy akarsz te egyetemre menni??"

Nekem ebbol elegem van. Ha hetvegen elhivnak valahova a barataim akkor akkor nagyon nehezen (vagy nem) mondanak igent. Miert csinaljak ezt?? En szembeszallok ezekkel akkor meg szemtepen neveletlen kolyok vagyok es neha kapok egy pofont.

En nem szeretnek abba az iranyba menni amit ok kijeloltek nekem es nekem ugy jon le hogy ha nem azt csinalom akkor nem is lesznek buszkek ram (vagy mar most nem azok). Ha visszaszolok akkor meg az en nem igy neveltelek szoveget kapom meg. Tegnap hallottam ahogy beszelnek arrol hogy a barataim rossz hatassal vannak ram. Mindegyik normalis csaladbol szarmazik.

Miert csinaljak ezt?? Ezzel csak fajdalmat okoznak nekem. Nagyon szar erzes de mintha oket nem is erdekelne...:'(

Teljesen tanacstalan vagyok. 15L

2015. jún. 9. 16:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Őket nem érdekli.

Részvétem, sok ilyen szülőről hallani it gyiken.

Aztán csodálkoznak, ha a gyerek megszökik vagy drogos lesz.

Egy másik lány 13 évesen lefelsőfokúzott, azt is piszkálták.

2015. jún. 9. 16:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mutasd meg nekik az ide érkező válaszokat. Mert majd kapják az oltást, amiért ilyen söpredékként viselkednek a saját lányukkal.
2015. jún. 9. 16:53
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Elég szigorúak a szüleid. Oké, kell valamennyi szigor, sőt muszáj, de azért nehogy otthon a 4 fal között kelljen töltened a nyári szünetet,mert nem színötös lett a bizid.

Úgy tűnik, hogy nagyon leszidnak, ha néha becsúszik egy rosszabb jegy, anélkül, hogy azt mondanák, hogy "jól van lányom, van ez így, legközelebb tessék azon lenni, hogy kijavítsd".

Még csak 15 éves vagy. Egyrészt sajnos (?) ők mondják meg hol lehetsz, másrészt nem vagy elkésve semmivel tanulás szempontjából.

Azért nekik sem ártana megtalálni és megtartani az egyensúlyt, hogy mikor van tanulásidő meg mikor mehetsz el kicsit lazítani a barátaiddal.

Én, személy szerint nem értek egyet az ő nevelési módszerükkel. Gondolom, ők is így nőttek fel, ahogy téged nevelnek.

Próbálj meg nem összeveszni velük, ha nem engednek el valahova. Vedd tudomásul és vonulj vissza a szobádba. Tán csak megsajnálnak egyszer. Amúgy az én szüleimnek is mindig könyörögni kellett (kb 18 éves koromig), hogy elmehessek valahova kicsit. Én se voltam épp kitűnő, mégis felvettek egyetemre.

A nyári szünetben segíts nekik otthon. Segíts anyukádnak a főzésben, takaríts ki míg dolgoznak, stb. Hátha látják, hogy igyekszel, és nem pukkadozol csak rájuk. Így remélhetőleg megenyhülnek majd, bár tényleg nem tudom mennyire vészes a helyzet.

Ha meg a barátaidról beszélnek, először gondolkozz el kicsit, hogy van-e benne igazság abban,amit mondanak. Mondjuk lehet csak túlkomplikálják a dolgot, de akkor is tedd meg. És ha tudod,hogy nincs igazuk, állj eléjük és közöld velük,hogy elszeretnéd őket hívni, hogy ők is jobban megismerhessék őket.

Nem hiszem, hogy egy elvadult gyerek lennél, mert még csak csúnyát se írtál róluk. Szóval nem tudom miért csinálják ezt, talán ők is így nevelkedtek és ezt hozták otthonról. Valamint biztos jót akarnak neked, csak nem találják az aranyközéputat. Szerintem próbáld meg amiket leírtam, beszélgess velük, segíts otthon, ha engedélyt kérsz elmenni valahova és nem engednek el, vedd tudomásul,és menj be a szobádba. Ha ez sem jön be,akkor majd tovább kell gondolkodni.

2015. jún. 9. 16:55
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mit csinálj. Nekem is azt akarta az anyám ,hogy mindenből 5-ös legyek.(alsóban) Aztán nagyanyám elmondta neki, hogy ez a mai oktatási rendszerben NEM lehetséges.

Aztán álpuritán volt (nagyon), otthon egy P4-es gépen, és egy ~98-as évjáratú tv-n kívül sok elektromos kütyü nem is volt. (nyilván háztartási gépek voltak akkor is). Igazából én ott nyertem meg, hogy érvényesítettem az akaratomat. De nekem nem is ilyenek a rokonaim, hogy ennyire les****ják a fejem. Sok utalás, meg gépszerelés után anyám jött rá mi akarok lenni. De am, pont a te szüleid olyanok, hogy nem kaptak elég szeretetet gyerekkorukban, les**ták őket, és val.szeg ezért ilyenek. Pl. egyik rokonom is ilyen, az anyja egyhetes bölcsibe (meg ovodába) rakta, 1-2 napot volt otthon. És most elég sz*rul bánik az unokahúgommal, egyszer túl szigorú (pofon), másszor meg állandóan édességet vesz neki. Ez lehet a háttérben, és ha megvannak a nagyszülők, akkor láogasd meg őket, és kérdezz a szüleidről. Nekem ez vált be, de én szinte napi szinten találkozom nagyanyámmal.

2015. jún. 9. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!