Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elsősorban szülőknek a válaszá...

Elsősorban szülőknek a válaszát várom! Szerintetek "nevelés" címszó alatt megverheti egy szülő a gyerekét?

Figyelt kérdés

Indoklást is írjátok! Előre is köszönöm a válaszokat!

13/L

2015. jún. 8. 19:57
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
28%
Na, akkor most folytassunk szakmai beszélgetést arról, hogy teheti-e a pedagógus nevetségessé a gyereket a társai előtt?! Nem fájóbb ez néha, mint egy pofon?
2015. jún. 8. 21:20
 22/29 anonim ***** válasza:
78%

Aki hivatalban dolgozik, az tudja miről beszélek.

Művésznek és pedagógusnak nem próbálunk elmagyarázni semmit.

Ugyanis NEM ÉRTIK MEG!

A parasztbácsi az eke szarva mellől viszont igen!

2015. jún. 8. 21:20
 23/29 anonim ***** válasza:
37%
Sükettel sem lehet párbeszédet folytatni, pláne ha eltökélt szándéka, ha nem is akarja a másik véleményét megérteni. Kösz a piros kezeket:)
2015. jún. 8. 21:26
 24/29 anonim ***** válasza:
57%

Lehet hogy lepontoztok, de van olyan gyerek akire ráfér...

Volt nálunk ünnepség a gyerek köpdöste az üdítőt, fellökött egy kislányt, fejbedobta labdával a vendégeket stb...

2015. jún. 8. 22:13
 25/29 anonim ***** válasza:

nem olvastam végig

mit takar a verés? folyamatos, vagy egy pofon?

Mondjuk ha a 13éves lányom felvinne titokban egy pasit, és rajtakapnám őket, biztos egy hatalmas pofonnal jutalmaznám

2015. jún. 9. 00:29
 26/29 anonim ***** válasza:
68%

A verés nem nevel, maximum fegyelmez, hosszú távon legjobb esetben is ahhoz vezet, hogy a gyerek és a szülő között kritikán aluli lesz a kapcsolat(pl unokatestvéremet rendszeresen verte az anyja, nem kell komoly fizikai sérülésekre gondolni, de minden szarért pofon járt, meg sarokban térdelés, a vége az lett, hogy inkább a nevelőapjánál maradt amikor elváltak, így 6 év távlatából meg annyiban merül ki a kapcsolatuk, hogy írnak egymásnak fb n születésnapkor\karácsonykor).

A világ legegyszerűbb dolga azzal lezárni egy vitát, hogy fizikai fölényünket kihasználjuk, a szememben nem különb az, aki a gyerekét veri attól, aki a feleségét\barátnőjét - gondolom abban azért sokan egyetértünk, hogy az asszonyt nem bántjuk.

@rinyáló pedagógus

Én személy szerint nem tudok jól bánni az emberekkel, rühellem őket, ezért nem is ilyen területen dolgozom. Ha te nem tudsz a gyerekekkel bánni, akkor elmondanád, hogy mégis milyen okból választottad pont ezt a szakmát? És hogy erről miért a gyerekek tehetnek? Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy így-úgy csináld, elvégre ahogy írtad is, senki se kontárkodjon bele abba, amihez nem ért, csak az nem világos, hogy ha nem értesz valamihez, akkor mégis milyen okból választottad ezt a pályát? Máshova nem vettek fel?

2015. jún. 9. 04:35
 27/29 anonim ***** válasza:
Teljesen feleslegesnek tartom r.nyáló pedagógusként a választ, de azért választottam anno a pedagóguspályát, mert szeretem a gyerekeket, és ma is szeretem őket. De amit a pedagógiai, módszertani könyvek felvázolnak, az köszönő viszonyban nincs a valósággal. És ennek okai nem a pedagógusban és nem a gyerekben keresendők. Ma egy pedagógus erejének 80 %-át nem arra fordítja, amire kellene. De nem csak az iskolában van ez így. Komoly, becsületes orvos ismerőseim, hozzátartozóim hagyják el a pályát, pedig tanultak érte eleget, és éppen a szakmaszeretet és a betegekért való aggodalom miatt döntenek úgy, hogy ezt így nem etikus tovább csinálni. Amit az oktatásüggyel tesznek ma, az csak arra való, hogy borzolják az idegeit a pedagógusnak. Ahelyett, hogy hagynák csendben dolgozni szaktudása szerint. És sajnos a gyerekek is észreveszik,hogy a pedagógus tehetetlen. Beír az ellenőrzőbe? Ki nem sz.ja le?Sok szülő nem is látja egész évben a gyerek ellenőrzőjét, mert nem kíváncsi rá.Az olyan családi környezetben, amire rálátásom van, ugyan nem téma, hogy a gyerek nem tud írni, olvasni, számolni 13 éves korára sem. Megbukni nem bukik meg - az nem járható út egyetlen iskolának sem, hogy visszatartsa alsósnak a serdülő gyerekeket. És főleg, az iskolák nem egyformák. Nem csak belvárosi gyakorlók vannak, bár most már ezeket is kilökik a nyakukból az egyetemek és a középiskolák, hanem településszéliek is. Ott nem a szakirodalom szerinti gyakorlat folyik. Ott szenvednek tanárok, gyerekek egyaránt, mert nincs motiváció, cél, érték - csak vegetálás.És csak idézni tudom a bölcsességet, amíg nem mentél a cipőmben egy darabig, addig ne kritizálj felelőtlenül, ne mondj felettem ítéletet! És leköszönve a fórumról: nem, a verés nem vezet eredményre, csak a türelem, a gyerekszeretet. De néha nagyon nehéz szeretni némely gyermeket.Ismételten megköszönöm a 0 százalékokat. Ez is egy módja annak, hogy az értékelő kiadja a feszültségét, és megkönnyebbüljön általa:)
2015. jún. 9. 09:41
 28/29 anonim ***** válasza:
Az az igazság, hogy alapjáraton egy normális szülőnek eszébe sem jut kezet emelni a gyerekére. Tehát ha már erre kerül sor ( mondom itt normális emberről beszélek, nem azokról akik ha kell, ha nem ütnek...), azt egészen biztosan nem szívesen teszi egy szülő sem...viszont valószínű, hogy más módszer már hatástalan. Szóval adott helyzetben 1-1 nevelő célzatú nyakleves elfogadható, sőt szükséges lehet.
2015. jún. 9. 11:49
 29/29 anonim ***** válasza:

Ez elég szélsőséges indulatokat kiváltó kérdés. Igazából a legnagyobb probléma az, hogy a legtöbb szülőnek nincs pszichológiai kompetenciája, és rohadtul nem tudja eldönteni, hogy ami neki csak egy iciripiciri kis legyintásnek tűnt, vagy jogos pofonnak, az a gyereknek lehet, hogy jogtalannak tűnik, és brutálisan fáj. Itt az én példám. Apám kb. heti-kétheti rendszerességgel pofozott fel vagy öcsémet, vagy engem, és persze mondta nagy mellel, hogy ez csak nevelő jellegű pofon volt, meg á, az nem volt olyan nagy... csak éppen abba nem gondolt bele, hogy mi voltunk öcsémmel 3-4 évesek, ő meg egy 180 centihez 100-110 kiló benga állat, nyilván nem tudja felmérni, hogy mekkora elánnal kell ahhoz ütnie, hogy az csak nevelő célzatú legyen. Mert egy hasonló testfelépítésű emberhez képest lehet, hogy az kb. lepkefing lett volna... ja, és az is kérdés, melyik szülő mit tart pofonérett helyzetnek. Nálunk elég volt annyi, hogy azt mondtam, hülyeséget beszél, vagy hogy rámordított, hogy takarodjak tanulni, én meg visszaválaszoltam, hogy szeretném végignézni a sorozatot, fél óra van még belőle hátra, nem lesz abból semmi baj, ha fél órával később kezdem el írni a leckét (és amúgy kitűnő tanuló voltam, szóval nem azért viselkedett így, mert ellinkeskedtem volna a tanulást). Sokan nem képesek felmérni, mi az igazi tiszteletlenség, és mikor jön el az a pillanat, amikor tényleg már csak a pofon segít.

És az szomorít el ebben a legjobban, hogy magamon is észreveszem, hogyha vkivel első szóra nem tudok szót érteni, és megbántanak, csapkodom, mert sajnos ezt láttam otthon (meg azt, hogy az észérveim nem hatnak, rendesen nem lehet beszélni, mert az a végszó, hogy te gyerek vagy, fiatal vagy, hülye vagy, a neved kuss, én okosabb vagyok, mert idősebb vagyok, és ennyi... meg akkor már neveletlen vagyok, ha ellent merek mondani). Persze pont ezért kínosan, görcsösen ügyelek arra, hogy ezt visszafojtsam, de nem tudom, milyen lesz, amikor gyerekem lesz. Mert alapvetően úgy tartom, hogy a verés, pofon nem megoldás, csak végső esetben. Pl. azt simán megértem, hogy a huszadszori szólásra a konnektorba nyúló 4éves kezére rácsap az anyja, vagy ha a kamasz már huszadjára őrjöng (de tényleg toporzékolva, visítva) pl. amiatt, hogy nem engedik el bulizni. De ilyen öt perc késés, meg kis káromkodás, nagyobb bajt végül nem okozó gyerekcsínyek (cseresznyecsórás stb.) miatt én nem gondolom, hogy azonnal ütni kéne, pedig sokan így vannak vele. Nem tudom, talán az lehet az oka, hogy elkényelmesedtek, meg tetszik nekik a szülői tekintély, de szavakkal, a viselkedésükkel nem tudják fenntartani, ez meg a legkönnyebb módja...

2015. jún. 9. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!