Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elsősorban szülőknek a válaszá...

Elsősorban szülőknek a válaszát várom! Szerintetek "nevelés" címszó alatt megverheti egy szülő a gyerekét?

Figyelt kérdés

Indoklást is írjátok! Előre is köszönöm a válaszokat!

13/L

2015. jún. 8. 19:57
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
71%
Aggasztó, amit a húgodról írsz, de veréssel nem orvosolható. Ideig-óráig, míg ki nem alakítják a sunnyogást, hazudozást, alattomosságot. Nem tudok módszert ajánlani, mivel lehetne jobb útra téríteni, s mennyire szereti a családját, mennyire érzi jól magát a családban. Ha nem jól, akkor a barátnőhöz való kötődésben veszélyek rejlenek.
2015. jún. 8. 20:38
 12/29 anonim ***** válasza:
72%

Dehogy tanulja meg, hogy lehet verés nélkül nevelni. Úgy fél a tanár a szülők, a fenntartók szankciójától, hogy vegetál, hagyja magát a gyerektől megalázni, könyörög a fegyelmezetleneknek, s gyomorgörccsel pörgeti a napokat a szünidőig. Mert mosolyogva fogadja, hogy egy kis hülye elsős így dobja le a mobilját a tanár asztalára, mert meri elkérni, hogy ne pittyegjen már vele egész órán, hogy nesze! dugd fel magadnak. Meg egyik gyerek 5 percen át szidja a másiknak a k. anyját, köpködik egymást, s a tanár, ahelyett, hogy haladhatna a feladatokkal, próbál nevelni, csendre inteni őket, de ők csak mondják, mondják, mit az anyjuk otthon a szomszédasszonynak.

Mikor volt az, amikor az a 45 kilós tanár tudta megfélemlíteni a szakmunkás tanulókat? Mikor bevitte a nagyhangút, s az igazgató bácsi felpofozta?

2015. jún. 8. 20:48
 13/29 anonim ***** válasza:
72%
Attól fogadom el a 0%-ot, aki éveket, évtizedeket töltött el a pedagógus pályán. A pálya széléről bekiabálni, tanácsot adni, véleményt hangoztatni a legkönnyebb. Én is szívesen kioktatok mindenkit a tehénfejésről, bár tehenet sose láttam közelről. S a tehenész röhögne is "okos" véleményemen.
2015. jún. 8. 20:57
 14/29 A kérdező kommentje:
Igazából nekem anyukám tanár, és ő nem is tudna ijet csinálni, mert 45kg-os, 150cm magas. Az apukám viszont nagyon szigorú, mert katona. Köszönöm a válaszokat!
2015. jún. 8. 20:59
 15/29 anonim ***** válasza:
86%

12: az 1990-ben történt. Nem vitte az igazgatóhoz a nagyhangút. Nem is félemlítette meg. Legalábbis nem abban az értelemben. De annyiban tényleg úgy volt ahogy írtad, hogy a nagyhangúakkal foglalkozott. Pár perc alatt olyan nevetségessé tette őket, hogy nem mertek többet visszapofázni.

Tényleg van olyan iskola, ahol a tanárok félnek. Ne menjünk bele miért. Lényeg, hogy van iskola, és van tanár, aki megoldja a helyzetet és csak ritkán ideges. Egyet egész jól ismerek. Ezek szerint lehetséges a dolog.

2015. jún. 8. 21:00
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Veréssel nem nevelsz, csak levezeted a saját feszültségedet. Még nem láttam szülőt hideg fejjel, indulat nélkül, kifejezetten nevelési célzattal lekeverni egy maflást a gyereknek.

A gyerekben az agresszió ellenállást szül, az a bizalmi légkör, ami kell(ene) ahhoz, hogy a gyerek egyáltalán meghallja, amit mondasz neki, megszűnik, ha volt egyáltalán, esély nincs arra, hogy kialakuljon egy verés után.

Előfordult, hogy elfenekeltem a srácaimat annak idején, egetverő marhaságokra voltak képesek ketten, előfordult, hogy elszakadt a cérna. A világon semmi haszna nem volt, ők viszont felnőtt fejjel is emlékeznek rá, nem jó szájízzel. Az, hogy bocsánatot kértem érte, amikor szóba került egy beszélgetés során (akkor már elmúltak 18 évesek), sokkal jobbat tett a kapcsolatunknak és nekik is, mint bármelyik, mérgemben vagy ijedtemben történt odasózás (pl. amikor majdnem magukra gyújtották anyósoméknál a száraz szalmával teli pajtát...)

Sajnos, nehéz kilépni az otthon látott mintákból, én is kaptam annak idején, igaz, ritkán, de mindegyikre emlékszem a mai napig, és most sem érzem megérdemeltnek, hiába tudom már felnőtt fejjel, hogy a fáradtság, gondok voltak a háttérben. Megfogadtam, mi az, amit másképp fogok csinálni a saját gyerekeimmel, nem sikerült 100%-osan.

2015. jún. 8. 21:02
 17/29 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem csak akkor, ha valami nagyon nagy hülyeséget csinált. Amúgy meg semmi értelme folyton megütni egy gyereket, attól minden csak sokkal rosszabb lesz. A gyerek nem lesz fegyelmezett, csak azért fog csendben maradni, mert retteg a saját szüleitől, a szülő pedig szépen elmarja magától, vagy tönkreteszi. Szerintem egy verés, vagy egy pofon max egyszer fér bele, de jobb esetben még annyiszor se.
2015. jún. 8. 21:05
 18/29 anonim ***** válasza:
42%
Azt nem tagadom, hogy egy 45 kilós, 150 centis tanárnő nem tud rendet, fegyelmet tartani. Nagyon sok munkája van viszont ebben. Elsősorban ha megszeretik, elismerik a tudását,róla is az sugárzik, hogy szereti a gyerekeket, érdekesen tanít, nem szeszélyes, nem gúnyolódik, meg lehet benne bízni, akkor nem akarnak ezért vele szemétkedni, szóba sem kerül a verés ilyen esetben. De ehhez nagyon jó tanárnak kell lennie, s ezért nagyon sokat kell dolgoznia.
2015. jún. 8. 21:07
 19/29 anonim ***** válasza:
88%
A 45 kilós pedagógushoz annyit tennék hozzá, hogy megtapasztaltam hasonló szitut, rettegett osztály (mellesleg jó környéken, kiemelten jó általános iskolában) elképesztő dolgokat művelt minden órán. Majd megérkezett gyakorlatra, sajnos, csak rövid időre egy pedagógusjelölt kislány (bocsánat, a koromtól már emlegethetem így), aki ragyogó órákat tartott, amiket ÉLVEZTEK az iskola fekete bárányai, semmiféle fegyelmezési probléma nem merült fel. Tőle nem hallgattam rendkívüli szülői értekezleten, hogy nem tudja "leadni az anyagot" (ettől a kifejezéstől a falra mászom, ha egy tanár szájából hallom, szimplán leadni az anyagot egy CD-lejátszó is elég).
2015. jún. 8. 21:13
 20/29 anonim ***** válasza:
62%
Gondoltam, hogy a régi érában történt. Ma viszont 2015-öt írunk. Ha a tanár erősebben megfogja a társát éppen tépő gyerek karját, tanítás után várja a gyerek 8 családtagja a kapuban. De kimegy a tv híradó is. Igaz akkor is, ha a gyerek bátyja megtépi a tanárt. Pályám kezdetén nálunk is kiküldött az igazgató "friss levegőt szívni", ezalatt lerendezte a fegyelmezetlen gyereket. Ma inkább kirúgja a fenntartó a tanárát, mint hogy védelmébe vegye. Mert mindenki fél mindenkitől.
2015. jún. 8. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!