Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülők miért nem kérdezik,...

A szülők miért nem kérdezik, hogy:"Mi a baj? "

Figyelt kérdés

Az én anyám soha nem kérdezte. Pedig már 15 éves vagyok, és nem egyszer éreztem úgy hogy végem van. Lehet hogy unja, mert tudja hogy lényegtelen a problémám. Viszont ami neki lényegtelen, az nekem a világot jelentheti. És hiába vagyok egész nap nyomott, nem kérdezi, hogy mi a baj. Sokszor úgy érzem nem vagyok fontos neki...

Tudom, gondolom, hogy anyának lenni fárasztó lehet...de akkor felmegy bennem a pumpa mikor azt mondja, hogy:"Mindent megadtam neked:ruha, tablett, étel, ház ahol lakhatsz, iskola.!" ....nekem egyikre sem lenne nagyobb szükségem mint arra hogy néha szeressen..

A ti szüleitek érdeklődnek a hogylétetek felől? Vagy csak az enyémet hagyja hidegen?

15/L

2015. jún. 5. 18:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Attól hogy nem kérdezi még szeret téged. Az enyém meg folyton kérdezgette, milyen volt a suli, milyen napod volt, hogy vagy, de leszokott róla mert kb sose válaszoltam, mert nem nagyon szeretek a dolgaimról beszélgetni.Ettől még ugyanúgy szeret engem is meg én is őt.

19/F

2015. jún. 5. 18:35
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Kamasz vagy, és a kamaszok hajlamosak nem észrevenni, hogy a szüleik igenis szeretik őket, törődnek velük. Nálam egész kamaszkoromban az ment, hogy engem senki se szeret, meg magányos vagyok, meg minden, közben meg a szüleim mindig próbáltak volna velem beszélgetni, de az meg idegesített. És még egy csomó tinédzser így van vele, szerintem 99%-uk.

Egyszer állj oda anyukád elé, és mondd el neki ugyanezeket, amiket most ide leírtál. Abból, ahogy reagál, megtudhatod, hogy tényleg szeret-e.

2015. jún. 5. 18:38
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
a barátaidnak kel rinyálni anyád nem a barátnöd, nem a lelki szemetes ládád
2015. jún. 5. 18:45
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Néha nem bánnám ha nyaggatna :/...

Félek odaállni vele, mert ma is úgy ment dolgozni hogy:"Semmi szabadságom nincs, mióta ideköltöztetek (a húgimmal)!" azt is mondta hogy számára a nevelésünk egyenlő azzal, mintha halott lenne, és 50 évesen lehet hogy megint lehet élete...

2015. jún. 5. 18:46
 5/12 A kérdező kommentje:
Nincsenek barátaim. Anyámat meg nem lelki szemetesnek akarom használni, csupán szeretném ha néha láthatnám hogy szeret...
2015. jún. 5. 18:47
 6/12 anonim ***** válasza:

Én mindig megkérdezem a lányom, hogy mi a helyzet vele, bár sokszor megtartaná magának, ha nem kéreznék rá.

Ha nem nekem mondja el a próblémáját akkor kinek? A mai barátoktól nagyon kell tartani.

Szerintem csak egyszerően mondd el anyukádnak, hogy mi bánt, hátha észre veszi magát.

Üdv: egy 18 éves lány anyukája

2015. jún. 5. 18:48
 7/12 anonim ***** válasza:
Amikor régebben érdeklödött hányszor pattintottad le?
2015. jún. 5. 18:56
 8/12 A kérdező kommentje:
Fontosabb dolgai voltak mint felőlem érdeklődni...amúgy meg 6-éves korom óta nagyim nevelt. Egy éve vagyok anyummal...
2015. jún. 5. 19:07
 9/12 anonim ***** válasza:
Egy eve vagy anyukaddal. Akkor nalatok osszetettebb a dolog, valoszinuleg neki is uj a tema, hogy van egy lanya. Lehet, hogy megszokta, lehet, hogy tole sem kerdezte anno az o anyja vagy akarmi lehet. Az en anyum semkerdezte sosem, nem is voltunk olyan kozel (lelkileg) egymashoz. Feluletes a viszonyunk, meg volt mindenem (na jo, ez tulzas de az en csaladom se semmi) viszont a lelki dolgokat hianyoltam nagyon. Viszont ne legy etttol letorve, baratkozz, sokkal jobb a haverokkal, az igazi baratnokkel lelkizni mint a szulokkel. Sokan erzik ugy, hogy teher a szuloi aggodalom, feltes es a vele egyutt jaro szigor.
2015. jún. 5. 19:15
 10/12 anonim ***** válasza:
A 8 évvel fiatalabb hugom veszi észre rajtam leghamarabb, ha bajom van! Előtte hiába takarom, pedig jól színlelek, nem is vagyok érzelgős típus. Amúgy se ontanám ki a lelkem egyik szülőmnek sem. Valahogy nálunk ez kiamardt, pedig úgy gondolom, hogy jó neveltetést kaptam. Nem tudom mitől lehet, nagyon erős vagyok és tartom magam. Nem szeretek gyengének és sebezhetőnek tűnni.
2015. jún. 5. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!