Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, akiknek külföldön él...

Szülők, akiknek külföldön él a gyermekük! Meg tudtatok bocsájtani neki?

Figyelt kérdés
Fiatal nő vagyok, és lassan egy éve költöztem el Angliába. Úgy éreztem, nincs más választásom, ha nem csak a túlélésért akarok küzdeni, hanem célokat megvalósítani, egy valódi életet felépíteni. Rettentően bánom és nagyon szeretnék hazamenni. De akárhogy töröm a fejem, nem jut eszembe semmilyen megoldás, amivel otthon is élhető körülményeket teremthetnék magamnak. Itt ragadtam. Talán nagyon hosszú időre, vagy örökre. De közben szakad meg a szívem minden nap a családomért, főleg az anyukámért. Nagyon hiányzik és biztos vagyok benne, hogy én is neki. Úgy érzem, fájdalmat okoztam neki, cserben hagytam, és tudom, hogy nem mutatja vagy mondja, mert nem akarja, hogy rosszul érezzem magam. De közben érzem, hogy fájdalmat okozok. Néha hetekig nem tudok vele beszélni, mert nem jut időm rá, és ezért még jobban marcangol a bűntudat. Leírni sem tudom, hogy mennyire. Vajon megbocsát majd nekem ezért? Vagy önzőnek és hálátlannak fog gondolni mindig akár tudat alatt? Vannak itt olyan szülők, akikkel megtette ezt a gyermekük?
2015. jún. 1. 03:02
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
85%
Én úgy gondolom, anyukád megbocsát mindent, mert szeret, egészen addig, ameddig azt gondolja, boldog vagy. Ha viszont tudná, hogy te ott szenvedsz, akkor minden követ megmozgatna, hogy hazavigyen. Találd meg az arany középutat, és ne felejtsd el, hogy a családodra mindig számíthatsz (a leírásod alapján jó családod van), és ezt azzal tudod legjobban meghálálni, ha boldog vagy. Törekedj erre.
2015. jún. 1. 03:09
 2/24 anonim ***** válasza:
87%

3 évet lehúztam UK-ben, rengeteg olyannal találkoztam aki így érez mint te. A legtöbben hazajönnének, de nem látnak más alternatívát, pedig Uk-nál (főleg Londonnál) szinte csak jobb (és közelebbi) helyek vannak ahová ki lehetne költözni.

Én a 3 év alatt úgy éreztem mint mikor az úszó fejest ugrik a rajtkőről és úszik a víz alatt...már fogy a levegője és már alig várja hogy feljöjjön, de még tempózik a cél felé. 2011-ben merültem alá a nagy "víznek" a Stansted reptérről és 2014 nyárig tartott ki a levegő. De már 1 év után tudtam hogy ez nem az én világom, ennek több oka volt, pedig jól kerestem a vége felé, csak a pénz nem minden.

Aztán végül mikor a 3ik arany áron bérelt lakásunk is olyanná kezdett válni hogy hol a szenyvíz tört fel a tusolóból, hol az egerek futkároztak a szobában, hol a fűtés nem működött akkor eldöntöttem hogy elég volt és költözök. Nem egy másik londoni lukba, hanem racionálisan végiggondolva egy jóval élhetőbb és közelebbi helyre, Bécsbe. Innen szinte heti rendszerességgel járok haza, míg UK-ből jó ha 2x/év. Csak azt sajnálom hogy nem jóval előbb hoztam meg a döntést, vegytiszta időpazarlás volt az a 3 év Londonban, max a nyelvtudás ami hozadéka volt az ott töltött időnek.

2015. jún. 1. 03:24
 3/24 anonim ***** válasza:
73%

:) Százezrek vannak külföldön, és azoknak vannak rokonaik :)

Én is csatlakozni fogok.

Nem haragszik rád, és semmi rosszat nem tettél.

A hetekig nem beszélést viszont nem értem. Én Anyuval naponta beszélek, 120 km távolságból. Angliában telefon vagy internet nincs? :)

Neked simán azért van lelkiismeret furdalásod, és jogosan, mert nem tartod a kapcsolatot.

Ne hitesd el senkivel, hogy napi 5 perced nincs. Persze, az önsajnálat eccerűbb és kényelmesebb!

2015. jún. 1. 03:27
 4/24 anonim ***** válasza:
18%

"Neked simán azért van lelkiismeret furdalásod, és jogosan, mert nem tartod a kapcsolatot.

Ne hitesd el senkivel, hogy napi 5 perced nincs. Persze, az önsajnálat eccerűbb és kényelmesebb!"

Hát igen. Amig ez a kérdés kiirasra került addig ehelyett haza is telefonálhatott volna. Mondjuk nem éjjel 3-kor azért persze :D

2015. jún. 1. 05:05
 5/24 anonim ***** válasza:
83%
Nalunk nagy balhek voltak otthon, mielott kikoltoztem, nagyon nem akartak elengedni. Megis mentem. Sokait buntudatom volt, de igy 2,5 ev alatt ez elmult es mar jol erzem magam kint. Veluk is kibekultem. En is ritkan telefonalok haza, de vannak mas modjai is a kapcsolattartasnak. Pl facebook. Van csaladi facebook csoportunk is, ha nagyon nincs idom, akkor is kuldok hetente legalabb egy <3 jelet vagy egy fotot stb, hogy tudjak, hogy elek meg es gondolok rajuk.
2015. jún. 1. 05:48
 6/24 anonim ***** válasza:
93%
Én több mint 5 év után is szarul viselem, főleg így, hogy ők is egyre öregebbek lesznek és én nem vagyok ott támasznak :( Amúgy én minden nap hívom anyumat viber-en.
2015. jún. 1. 06:51
 7/24 anonim ***** válasza:
92%

10 eve elunk kulfoldon, SOHA egy pillanatig sem merultek fel bennem ezek a gondolatok.

Buntudat, megbocsatas? WTF? Te megis mirol beszelsz?

En is a sajat eletem elem, ok is. A gyerekem is a sajat eletet fogja elni (legalabbis remelem).

Nem akarsz mar felnoni vegre?

2015. jún. 1. 06:59
 8/24 Költőnő? ***** válasza:
89%

"Buntudat, megbocsatas? WTF? Te megis mirol beszelsz?

En is a sajat eletem elem, ok is. A gyerekem is a sajat eletet fogja elni (legalabbis remelem). "

+1

2015. jún. 1. 07:30
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2 gyerekem is él külföldön, több, mint 10 éve. De soha nem jutott eszembe haragudni rájuk. Pedig nem beszélünk egymással mindennap.

Akkor is haragudnom kellene rájuk, ha országon belül költöztek volna több száz kilométerre? Akkor sem találkozhatnánk évi egy-két alkalomnál többször.

Örülök inkább, hogy nem nyomorognak itthon.

2015. jún. 1. 07:35
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, én inkább büszke lennék a gyerekemre, hogy meg merte tenni, hogy megáll a lábán, hogy egyedül is boldogul. Miért kéne haragudni rá? Ma már számtalan módja van az ingyenes kommunikációnak, régen, mikor 56-ban kimentek amerikába, még telefon sem volt és a levél két hónap alatt ért ide.
2015. jún. 1. 07:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!