Milyen jogon szólják le a szülők a gyermekük párját?
Én dolgozom, albérletben élünk a barátommal. Míg suliba jártam, ő tartott el. Aztán mindketten dolgoztunk, amennyit tudtunk félreraktunk. December 1. óta nem talál munkát, alkalmi munkákból nem lehet rendesen megélni.
A szülők illetve a szűk családi kör már azon csámcsog, hogy milyen ingyenélőt "szedtem össze", aki 32 évesen nem hajlandó tanulni, se dolgozni.
Ez persze nem így van. Amikor van alkalmi munka, azt elvállalja. Folyamatosan az internet előtt ül, küldi el az önéletrajzát több helyre is.
Tanulni tényleg nem szeretne, de csak azért, mert akkor még tovább tartanám el, és az neki kellemetlen lenne. Így is az, de nem tudunk mit csinálni.
A kívülállók tényleg csak annyit látnak, hogy reggel kikísér a buszmegállóba, és mikor hazaérek a buszmegállóban vár. Közben ügyeket intéz, bevásárol, vezeti a háztartást plusz munkát keres.
De sajnos nem egyik napról a másikra talál az ember munkát.
A nagynénémnek van 2 cége is, oda felvehetné betanított munkásnak, takarítónak, rakodó embernek, raktárosnak stb.
A család előtt előadja a rendes rokont, hogy ő felajánlott több munkakört is, csak mi nem fogadtuk el.
Az igazság az, hogy amit felajánlott munka szombaton a családi ebédnél, azt hétfőn már betöltötték.
Ezt az írást ha beposztolnád a munkahelyi (T)error oldalra, szétszednének (vagyis a párod).
"Folyamatosan az internet előtt ül, küldi el az önéletrajzát több helyre is. "
Hááát, Mo. még nem tart azon a szinten, hogy internetről lehessen jó állást találni. A kedvesed emelje fel a posiját.
4-es!
Na, ne mondd! Bizonyos pozíció felett a nagyobb cégek kizárólag az interneten hirdetnek!
Egy multi nem fog irodistát, középvezetőt...stb. a helyi lapban hirdetni, max. betanított pozíciót.
Az önzés (ami sokszor "féltés" címen van becsomagolva), a birtoklás és a kontroll jogán.
Valójában egyik sem jog semmire.
Az újságban is nézelődtünk, 10 kinyomtatott önéletrajz után úgy döntöttünk, hogy kész anyagi csőd, ha heti 5-10 önéletrajzod nyomtatunk.
Egyébként meg az utóbbi 2 hétben olyan állásokat olvastunk a helyi újságban, amit már betöltöttek vagy biztosítós meló :(
Persze, mondtam a családnak, milyen kedves volt a nagynéném.
Erre ők azt mondták: "persze ha a XY (párom) nem fogadja el az állást, egyértelmű hogy felvesznek valakit a helyére"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!