Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vehetném rá édesanyámat...

Hogyan vehetném rá édesanyámat, hogy a páromnál aludhassak?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Kicsit kínos számomra ez a helyzet, remélem nem az fog lejönni hogy egy gyáva idióta vagyok. Két hete töltöttem be a 18-at, majdnem 1 éve van párom, akivel eddig a csókon kívül semmi komolyabb nem történt,(és mással sem) mert az a helyzet, hogy én vagyok édesanyám legkisebb lánya, már csak én lakok vele itthon, és túlságosan is félt, nem enged el sehova, pedig csak nagyon ritkán mozdulnék ki), nem túl jó a kapcsolatunk, sokszor veszekedünk, nem igazán beszéljük meg a dolgainkat, egyszer megkérdeztem, hogy lehetne-e még egy fülbevalóm a bal fülemben, de rra is elég durván reagált, azt mondta, ha meglátja kitépi a fülemből, ne merjem kiszúratni a fülem amíg itthon lakok, mert amíg az ő házában lakok, ő parancsol nekem, ezért egyszerűen nem merem neki felhozni, hogy a hétvégét a páromnál tölteném... Van valami ötletetek, hogyan "tálaljam" neki ezt a dolgot? Fogalmam sincs mit mondhatnék... Tudtok nekem segíteni?

18/l

2015. máj. 29. 18:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
65%

Lehet, hogy otthon laksz még, de nagykorú vagy. Ha normális a barátod, nem egy link alak, szeretitek egymást, jó a kapcsolatotok, akkor én nem kérdeznék, hanem szólnék csak, hogy ott alszok, vagy hogy pont itt alszik a barátom. Bár én már felnőtt vagyok, önálló élettel, de ennyi idősen már simán együtt aludtam a barátommal gond nélkül.

Tanultam, normális kapcsolatban éltem, elmúltam 18, tehát hiába laktam otthon, gond ebből nem volt.

2015. máj. 29. 18:11
 2/19 MrPifta ***** válasza:
64%
"elmentem, majd jövök, csá"
2015. máj. 29. 18:35
 3/19 anonim ***** válasza:
59%

sajnos ez nehez kerdes, nekem pl 17 / 18 evesen sem engedtek meg, amikor mar 4 eve egyutt voltam az akkori parommal...... pedig a tobbi dologban egyaltalan nem voltak szigoruak :)

hozd fel neki finoman, azt biztos nem fogja engedni, hogy nalatok aludjon a srac, inkabb te menj el otthonrol. ismeri egyebkent a fiut?

2015. máj. 29. 18:36
 4/19 anonim ***** válasza:
88%

Ha egy éve jársz együtt a pároddal, akkor normális esetben ismeri anyukád. Most vagy nincs róla jó véleménye, akkor nem enged el, vagy ha elfogadta, akkor egyszer azt is el kell fogadnia, hogy együtt akarsz vele lenni. Ehhez meg téged kellene ismernie: felelősen gondolkodsz,megbízhat gondolkodásodban.

Ha nem szólsz és ott alszol, akkor kitör a balhé. Ha előre szólsz, akkor esetleg azt mondja, ide többet haza sem gyere.A testvéreidet nem tudod bevonni, hogy korteskedjenek mellettetek?Jobb lenne konszenzusra jutnod anyukáddal, mint hazudni neki. Csak hát ehhez jó kapcsolat kellene, amivel úgy látom, kicsit elkéstetek. Nem sokat segítettem, de nem volna jó most egy még haragosabb viszony. Jár hozzátok a fiú? Nem tudod őket közel hozni egymáshoz?

2015. máj. 29. 18:43
 5/19 A kérdező kommentje:
Igen, már volt nálunk 1-2x, beszéltek is néhány szót, aranyosnak tartja igazából, de nem merem megkérdezni, mert félek, hogy ezt is túl fogja reagálni, mit annyi minden mást... És én nagyon nem szeretnék összeveszni emiatt vele...:(
2015. máj. 29. 18:45
 6/19 A kérdező kommentje:

Édesanyám beteg, nem nagyon jár el itthonról, van néhány barátja, de nem szereti, ha számára idegeneket hozunk a lakásba, rosszul érzi magát tőle, ezért nem jár hozzánk sűrűbben a barátom, de ha arról van szó, és valahová el szeretnénk menni a moziba, kirándulni, akkor elenged, nem szól, de azt sem engedte, hogy 17 évesen egy éjszakát a szomszéd faluban élő barátnőmnél töltsek, vagy hogy koncertre menjek a bátyáimmal.

A testvéreim sajnos elég messze laknak már, ritkán jönnek haza

2015. máj. 29. 18:49
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ketten vállaljátok be a harci feladatot: mondjátok, hogy valami késő estig tartó programotok lesz, már nem akarjátok az éjjeli pihenésüket zavarni, ezért a barátod megkéri anyukádat, hogy engedjen el, s engedje meg, hogy nála aludj. A srác előtt csak nem balhézik, majd reggel vár a sodrófával, de akkor már megtörtént az első eset.Aztán vigyázz, amire vigyáznod kell!
2015. máj. 29. 18:50
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Amit írtál, az nehéz eset. De nem lehetsz anyukád áldozata, mártírja. Valószínű, egyedül sem marad szívesen éjszakára. De változnia kellene, hiszen idők végeztéig nem köthet gúzsba. Csak a beszélgetések segítenének, s ha belátná, hogy nem zsarolhat a betegségével.
2015. máj. 29. 18:54
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Én elhiszem, hogy nehéz eset anyukád és nem akarod megbántani sem, de élned kell az életed, ezt neki is be kell látni. Beszélj vele erről minél többször, bár tudja hogy te se maradsz otthon örökre, most 1-2 éjszaka ha nem alszol otthon, hanem biztonságban a barátnőidnél vagy a barátodnál, akkor nem történik tragédia már 18 évesen.

Azt javaslom, hogy ha 'elenged' akkor este hívd fel többször is meg reggel is hogy tudja hogy nincs baj.

De szerintem tudja ő is, hogy igazából nem tilthat meg neked ilyesmit, csak jólnevelt vagy és nem szegülsz ellen.

De akkor is próbálj vele beszélni, mert különben 20on évesen is ezt fogod hallani, hogy veszélyes minden és nem szabad stb

2015. máj. 29. 20:39
 10/19 A kérdező kommentje:
Hát, megkérdeztem, nagyon mérges lett, és nemcsak hogy nem enged el, de ezek után azt sem szeretné, hogy a párom ide jöjjön, az volt a kifogása, hogy hiszen nem is ismerem, mert alig találkozunk, soha nem jön el hozzám, és nem akarja, hogy "felcsináljon"... Én már nem tudom, mi legyen...:(
2015. máj. 29. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!