Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan állíthatnám le édesanyá...

Hogyan állíthatnám le édesanyámat a takarítás témakörről?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Együtt élek a párommal, azonban hétvégente néha hazajárunk a szülőkhöz. Párom dolgozik, én viszont még mesterképzésen tanulok, mellette dolgozok az egyetemen, továbbá még vannak kisebb-nagyobb maszek munkáim (szakdolgozat írásban segédkezek, házik készítésében, stb...) Elég sok munkám van (hála istennek), így a háztartás vezetésében a párom rengeteget segít, amiért nagyon hálás vagyok. Azonban úgy vettem észre, hogy anyám szerint nem látom el elég jól a háztartást. Múltkor függönymosás közben megkaptam, hogy miért nem vasalom ki a függönyöket, miért csak félig nedvesen akasztom ki(kirúgta magát, szóval mindegy), miért nem törölgettem át a konyhaszekrény polcait, mert biztos tiszta kosz minden (majd megcsinálom, de amúgy se koszos), a legújabb pedig az volt, hogy miért nem pucoltam mostanában ablakot. Már augusztus óta azt hajtotta, hogy ő majd szeptember elején feljön hozzánk és majd jól kitakarít. Én erre mondtam, hogy jöjjön, de akkor a párom is jön hozzánk ablakot mosni, polcot törölgetni, koszos zoknit mosni. Ebből már persze nem kért. Hozzátettem, hogyha majd segítség kell, szólunk, de fáradjon. Nem élünk kupiban, rend van a lakásban, mosatlan ruha sosincs, se vasalatlan, az ilyen finomságokra viszont már nincs egyszerűen időm. Sokat dolgozunk, nem keresünk rosszul a korunkhoz képest, ha van egy kis szabadidőnk azt inkább együtt töltjük, mint polcmosással, függönyvasalással.

Nem tudom mit kezdjek anyámmal, hogy ne állítson be háztartási antitalentumnak se igénytelennek, miközben nem rohangálnak patkányok a folyosó közepén, csak nem nem vagyok egy Bree van de Kamp.

köszönöm!

23, l

2014. szept. 14. 13:36
 1/6 A kérdező kommentje:
"de ne fáradjon" akart lenni
2014. szept. 14. 13:37
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
:D ... Mintha anyámról írnál !!!! Borzasztó -.- . (Sajnos most nem tudok írni ,de estefelé visszanézek ..) 33/N
2014. szept. 14. 13:44
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor egy sorstárs. :D Nem érti meg, hogy ilyenekre már tényleg nem marad időm, meg hogy egy fárasztó nap után nem egy kellemes polcmosás-hűtőleengedés kombóra vágyik az ember. Tudni kell, hogy ő minden nap porszívózik, hetente letörölget mindent a lakásban, minden második nap vasal. Valószínűleg ez lenne a normális, de nekem nincs annyi órám egy napban, hogy ez menjen...
2014. szept. 14. 13:52
 4/6 anonim ***** válasza:
90%

A függönyt nem szoktuk vasalni mi se. Anyám se. Anyósom se.

Nekem dettó ezt csinálja Anyósom... (Együtt lakunk.) Én ráhagyom. Had takarítson. Ő még a kiteregett ruhát is átteregeti, mert szerinte nem jól van. Ha felmosunk, akkor is felmos. Nála ez már mánia. Úgyhogy ráhagyom. Én meg csinálom azt, amit nem lehet mégegyszer... Mosogatás, bevásárlás, főzés, porszívózás (azt ő nem szokott).

Viszont ha jól kerestek, javaslom, h hívj egy takarítónőt heti 1-2 alkalommal, h amit nincs időd vagy kedved, azt megcsinálja. Én nem ítéllek el, én mindig azt mondtam, h az is egy szakma... ;)

2014. szept. 14. 13:55
 5/6 anonim ***** válasza:
A legtöbb szülő ilyen. Ne foglalkozz vele! Mikor a fiam összeköltözött a bnőjével, és először mentem hozzájuk (az én szememben) káosz volt náluk, a mosogató tele mosatlannal, a ruhák szanaszét... gondoltam elmosogatok legalább, aztán eszembe jutott, én vajon hogy reagáltam volna, ha anyósom nálam rendezkedik? Azóta "nem veszem észre", ha nincs rend, ők meg lassan kezdenek belejönni:) Szerintem nálatok is megoldódik majd:) Ja, és a függönyt én sem vasalom, mosás után azonnal felrakjuk, és gyönyörűen szárad. Ráadásul hihetetlenül kellemes, friss illat lesz tőle az egész lakásban.
2014. szept. 14. 18:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Megmondod neki, hogy a ti lakásotok/otthontok, nem az övé, és akkor és úgy takarítotok, ahogy nektek tetszik. Javaslatot nem kérsz, és ha ezek után is beszél ilyen marhaságokról, felállsz, és mondjuk kimész vizet inni, mit tudom én, a lényeg, hogy jelezd, nem vagy vevő a témára.

Az meg alap, hogy nem hagyod, hogy nálatok takarítson ilyen felhanggal.

Függönyt még az életben nem vasalt nálunk senki, és sosem gyűröttek érdekes módon. Egy nem háztartásbeli nőtől egyszerűen nem lehet ennyi házimunkát elvárni rendszeresen, főleg nem olyan embernek, aki nem is abban a háztartásban él...

2014. szept. 14. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!