Hogyan győzhetném meg édesanyámat?
Hát mivel nem akarod kijátszani a nagykorú vagyok kártyát, két dolgot tudok mondani.
1. Szót fogadsz, és nem alszol a barátodnál. Én úgy érzem nagyon nem akarsz konfliktust anyukáddal, ennek pedig ez az egyetlen módja.
2. Megpróbálod szépen elmagyarázni, (biztos ő is tudja) a szexnek nem alapfeltétele sem az éjszaka, sem az ottalvás. Kérdezd meg, mitől fél. Terhes leszel? Mit szólnak mások? Vagy úgy gondolja nem illik házasság előtt együtt lenni? Jó lenne tudni a pontos okot, mert abban az irányban lehet folytatni vele a beszélgetést...
Az, hogy most a kérdező nem mer ellenszegülni az édesanyjának, nem jelenti azt, hogy később sem fogja megtenni. Eljön az az idő, amikor már tényleg elege lesz az értelmetlen szabályokból és akkor megteszi. Én is ilyen voltam, nagyon sokáig nem mertem a sarkamra állni és sokáig tűrtem a hasonló "szabályokat". (Én 2,5 évig voltam együtt a barátommal, mire 19 évesen egyszer végre itt alhatott nálunk. Akkor sem azért, mert engedélyt kaptunk rá, hanem mert lekéste a buszt és akkor már csak nem tette ki az utcára éjszakára.)
Amíg nem állsz a sarkadra, magától nem fog meglágyulni. Nekem is nehezemre esik észérvekkel meggyőzni anyámat bármiről, mert rá az ilyenek egyszerűen nem hatnak. Ha ő megmondta, akkor az úgy is lesz. Vita nincs. Így aztán jó ideje rászoktam arra, hogy nem kérdezek semmit, hanem "közlöm a tényeket". Először felháborodott, hogy na azt majd ő eldönti, hogy én mit csinálok. Aztán ahogy sűrűsödtek az ilyen alkalmak, szépen lassan elkezdett beletörődni.
Ezen kívül elkezdtem az ő stílusában "érvelni", na ezzel már tényleg nem tud mit kezdeni. :D "Miért mész már megint?" "Csak." "Jobb lenne, ha ezt, meg azt csinálnál inkább." "Nem lenne jobb." Érdekes módon, ezt fel tudja fogni, az észérvekkel meg soha életében nem foglalkozott.
Szóval időbe telt, de mára megtanultam kiállni magamért. Ha nem is olyan módon, ahogy szerettem volna, de ez legalább hatásos. Lehet, hogy ha ezeket megpróbálod, te is el tudsz majd érni valamit. Azt mondjuk nem állítom, hogy szilveszterre, de egyszer hátha hasznos lesz. :)
23N
Nagyon hasonló helyzetben vagyok.
Az előző barátommal két és fél évig voltam együtt, és összesen kétszer aludhatott nálunk, akkor is nagyon-nagyon nehezen sikerült elérni. (Én egyszer sem aludtam nála.)
A mostani barátomnál sem aludhatok, emiatt nem tudtam pl. a születésnapi buliján sem részt venni. Ha moziba vagy színházba megyünk este, és nem érem el az utolsó buszt, anyám inkább eljön értem kocsival. Én fesztiválra sem mehettem a barátommal.
Sajnos én se nagyon tudok ellenszegülni, úgyhogy teljes mértékben megértelek. Nálunk előfordult már olyan, hogy miután bejelentettem, hogy a barátomnál alszom, és indultam volna az esti buszhoz, anyám nem engedett ki az ajtón: húzta a kilincset, amíg biztos nem volt benne, hogy már nem érem el a buszt.
A megoldást szerintem az őszinte, nyílt beszélgetés jelentené. Mondd el anyukádnak, hogy szereted a párodat, és valóban - szeretkezni nem csak éjjel lehet. Ha a nagyszüleid reakciója miatt aggódik, talán érdemes lenne velük is beszélned.
Igazán nagy változást szerintem a különköltözés hozhat, én most egyetem mellett próbálok munkát vállalni, hogy előbb-utóbb albérletbe költözhessek.
21/L
Ugye nem attól fél, hogy a barátod apja molesztálni fog Téged náluk? Mert ha elenged egy fesztiválra... mi nincs ott, ami a barátodéknál van? A barátod szülei.
Egyébként én azt mondanám anyámnak délben, hogy elmegyek a TESCO-ba Fantáért, de nem oda mennék, hanem a pasimhoz. Szexelnék vele du. 5-ig, aztán hazamennék és szépen átaludnám a Szilveszter éjszakát. és akkor ő is örülhetne, meg én is. Reggel aztán megint átmennék a barátomhoz. (és mihamarabb elköltöznék tőle nagyon messzire)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!