Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon gonosz dolog lenne, ha...

Nagyon gonosz dolog lenne, ha megkérném a páromat, hogy csak hétvégékre hozza el a gyermekit a nyáron és ne fél szünetet töltsék nálunk?

Figyelt kérdés

A párom társként nagyon rendes, de apaként nem egy főnyeremény. Neki két gyermeke van az előző kapcsolatából és nekem is van három gyermekem a volt férjemtől. Én egyszerűen képtelen vagyok még 2 gyerekre folyamatosan odafigyelni, főleg úgy hogy nagy a korkülönbség. Az én gyermekeim 5 év alattiak, az övéi 12 év felettiek. Én az enyémekkel játszótérre járok, játszóházba, kirándulni, ami egyáltalán nem köti le az ő gyermekeit.

Ezért arra gondoltam, hogy megkérem, hogy csak a hétvégékre hozza át őket és akkor nekem könnyebb lenne programokat szervezni.

Szerintetek hogyan álljak neki ennek a megbeszélésnek?

2015. máj. 27. 13:20
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem arra kérheted csak meg, hogy ő foglalkozzon a saját gyerekeivel, ne folyamatosan te.

Ha nem akar, akkor szervezz kicsiknek való programot a tieiddel, a nagyokat meg hagyd otthon az apjukkal, oldja meg ahogy akarja.

De nem értem miért jó pár, ha ilyesmit se lehet vele megbeszélni és minden feladatot rád hagy?

2015. máj. 27. 14:57
 32/38 anonim ***** válasza:
50%

Kihez beszélsz?

Elég érdekes figura lehetsz

2015. máj. 27. 16:39
 33/38 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy ő úgy érzi, szuper apa és foglalkozik velük. Ez leginkább annyiban kimerül, hogy étkezéseknél beszélget velük illetve az anyjuk vagy én elmesélem neki a fontos dolgokat. Mivel az ő apja még csak nem is beszélt vele, számára ez valahogy úgy néz ki, hogy ő ettől minta apa lett, mert ismeri a gyerekeit. Ahogy az exével beszélgettem, már régen is ilyen volt. Pontosan tudta, hogy mikor születtek, mekkora a súlyuk, milyen a ruhaméretük, mi a kedvenc játékuk, de soha nem foglalkozott ténylegesen velük, csak az információkat gyűjtötte be.

Mint már írtam, nem pótapát kerestem a gyerekeimnek. Szerencsére az apjuk imádja őket és nagyon jó a kapcsolatuk.

Nem értem, hogy attól mert 3 gyermekem van, miért kellene engem eltartani. Kapok fizetést és nem szorulok rá, hogy a párom eltartson. Külön kasszán vagyunk éppen a gyerekek költségei miatt, mert nem akartam, hogy ebből gond legyen.

Én szeretem a párom gyermekeit. Rendben van, akad egy-két furcsa dolguk, pl. hogy nincsenek el egyedül, nem esznek semmit ami zöld és hasonlók, de ennyi hülyesége mindenkinek van. Én leginkább sajnálom őket, mert az eddigi tapasztalatok alapján, mikor nem érek rá velük foglalkozni, akkor halálra unják magukat, mikor meg ráérek, akkor pörögnek egész nap és szuperül érzik magukat.

Az anyjuk is örülne, ha ezt meg tudnánk beszélni, de mikor ő próbálkozott, akkor hatalmas sértődés lett belőle.

2015. máj. 27. 18:13
 34/38 anonim ***** válasza:
35%
ne mond már hogy 2 kiskamaszal több munka van mint 3 5 év alattival ilyen süket szöveget...
2015. máj. 27. 19:49
 35/38 anonim ***** válasza:
75%

Azért tök gáz, hogy itt a többség szerint normális, hogy a két gyerekkel a saját apjuk helyett egy kvázi idegen nő foglalkozik.

(Bocsi, kérdező.)

2015. máj. 27. 20:31
 36/38 anonim ***** válasza:
Ezek alapján, hogy tudod az exétől is hogy milyen a gyerekeivel, meg még külön kasszán is vagytok (????) minek jöttél vele össze? De most komolyan nem értem. Eszem ágában sem lenne egy olyan emberrel összecuccolni aki nem foglalkozik a gyerekeivel, hanem másra tukmálja őket.
2015. máj. 28. 10:33
 37/38 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy te nem pótapát kerestél, de ő pótanyát keresett a láthatási idő idejére.
2015. jún. 3. 06:53
 38/38 anonim ***** válasza:
56%
Ebben a formában gonosz lenne,de azt lehetne mondani,hogy hozhatod a gyerekeket,de akkor kösd le te őket,mert nagyon más korosztály.Amúgy nagyon egyénfüggő,hpgy 12-14 évesen ki,hogy kezeli a kicsiket.Én pl. 1-2 óránál tovább gutaütést kaptam,ha még mindig picik voltak a nyakamon,más gyereke most is zavar,ha nagyon hiperaktív,21 évesen is.A sajátommal másképp lesz,azt szeretni fogom,akármilyen is lesz.
2015. aug. 6. 20:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!