"Mikor jön már az unoka? " Hogy értessem meg velük, hogy nem jön?
Nem szeretnék gyereket, de ezt a szüleimnek nem sikerült még megérteniük. Szerencsére külföldön élek, de így is akármikor beszélünk, vagy találkozunk, ez a téma tuti szóba kerül.
Az anyukámnak a mindenei a kisgyerekek, folyton hallgatom, hogy x-nek, y-nak milyen édes kisfia/kislánya van, zs-nek most lett unokája, majd ha neki is lesz, stb.
Apukámtól pedig az jön, hogy mikor látnak már gyűrűt az ujjamon...
Ez engem nagyon idegesít, mert nem szeretem a gyerekeket, borzasztóan önző vagyok, egyáltalán nem vagyok anyának való.
De a kedvencem a tegnapi beszólása volt anyukámnak. Szerinte úgyis annyi pénzem van, biztos jó érzéssel töltene el, ha azt a saját gyerekemre költhetném... Meg hogy itt van ez a hatalmas lakás, tele üres vendégszobákkal, teljesen rideg az egész, mint egy múzeum, egy kisbaba életet hozna ide.
Mond azt h ez mindenikek magányügye.
(Ez egyszerű és civilizált módja a lekoptatásnak.)
Am nekem sem kell, szal megértem.
Megértelek, nálunk is ugyanez a helyzet.
Az én szüleim most vettek egy kertes házat, hogy legyen kert az unokáknak... Szerintem megérteni sosem fogják. Idővel talán beletörődnek, de nem tudom, mikor jön el az az idő. 27 éves vagyok, anyukám még 40 évesen is szült egyet, szóval van még néhány év, amíg ez a téma lekerül a terítékről...
Jó tanácsom sajnos nincsen, én is leültem velük milliószor beszélni, mintha a falnak mondtam volna. Én abban reménykedem, hogy a két tesóm (mindkettő fiú), majd másképp gondolja, és így mindenki boldog lesz.
27N
Kedves Kérdező! Bosszant, ha más is megismétli, hogy önző vagy? Elfelejtetted, hogy saját magadról írtad?
Itt van: "..nem szeretem a gyerekeket, borzasztóan önző vagyok, egyáltalán nem vagyok anyának való. "
Mondd el a szüleidnek, hogy alkalmatlan vagy az anyaságra! Azt nem írod, hány éves vagy, pedig nem mellékes. Ha 20 évesen ez a helyzet, akkor az természetes. Ha azonban 35 is elmúltál, akkor már nem sokáig lesz meg az elvi lehetőséged sem. Utána jöhet még a késő bánat, kapanyél szindróma, de még mindig vehetsz magadnak egy hörcsögöt.
Sajnálom a szüleidet, de te ezt nyilván nem értheted. Vannak gyerekeim, és tudom, hogy miről maradsz le önként, dalolva.
23-as...
Szerintem a kérdező pontosan tudja miről marad le, de ez az ő választása. És pont azért akar lemaradni róla, mert ő nem olyan életet akar élni, mint te.
Értem én, hogy az, akinek az életét a gyerekeik töltik ki azt hiszi a másik megfosztja magát valami széptől, fontostól, de te sem tudod miről maradtál le a abban a pillanatban, amikor gyerekeket szültél. Gondolom, nem is érdekel, mert nem kívántál gyerekek nélkül élni....
Hát fogadd el, hogy azt sem igazán érdekli, hogy milyen lenne gyerekekkel, aki viszont nélkülük képzeli el az életét.
Annyira undoritoak az ilyen 23. valaszolohoz hasonlo egyedek.
Remelem, hogy ezt tomeny rosszindulatot amit most idekoptel, visszakapod majd vki mastol, mas miatt.
Egyedem Begyedemmel értek egyet. Kérdező, hány éves is vagy?
Látom, itt pár embernek fáj az igazság.
Baromira nagy igazsagok hangoztak el.:)
Az onzot azt a kerdezo mar leirta, a tobbi csak bunkozas, rosszindulat. Ezzel egyeterteni..., na mindegy nem engem minosit.
"Látom, itt pár embernek fáj az igazság."
Milyen igazság? Kinek az igazsága?
Tudod, ha az emberek elfogadnák azt, hogy különbözőek vagyunk, és én nem attól vagyok boldog, amitől te, de attól még én is értékes ember vagyok, és te is, jobb lenne a világ.
Ha nem akarnánk a saját értékrendünket másokra ráerőltetni, hanem együtt tudnánk élni azzal, hogy más másként látja, de attól ő sem több, sem kevesebb mint én-te-ő...jobb lenne a világ....
Csak látom, ez nehezen megy...
"Vannak gyerekeim, és tudom, hogy miről maradsz le önként, dalolva"
Nekem meg van autóm azt még se röhögöm ki azt aki buszozik v a szüleivel él és nem egyedül mert olyanok a körülmények.
V nem használ okos telefont mert nincs rá szüksége.
És itt ez a lényeg, vannak emberek akinek nem kell , nem azért mert szerencsétlen hanem mert nincs rá szüksége.
Komolyan a belem kifordul ettől a család fanatikus hozzá állástól h ha valaki nem olyan gyerek fanatikus mint ti már küldenétek is a Hitleri haláltáborba.
Ez ez UNDORÍTÓ !!!! és SZÁNALMAS !!!
Remélem h a gyerekeid nem veszik majd el a házad és száműznek egy öregek otthonába mert ismerek ilyet.
Majd akkor is gondolj a magunkfajtára h tényleg de rossz nekünk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!