Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Mikor jön már az unoka? "...

"Mikor jön már az unoka? " Hogy értessem meg velük, hogy nem jön?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék gyereket, de ezt a szüleimnek nem sikerült még megérteniük. Szerencsére külföldön élek, de így is akármikor beszélünk, vagy találkozunk, ez a téma tuti szóba kerül.

Az anyukámnak a mindenei a kisgyerekek, folyton hallgatom, hogy x-nek, y-nak milyen édes kisfia/kislánya van, zs-nek most lett unokája, majd ha neki is lesz, stb.

Apukámtól pedig az jön, hogy mikor látnak már gyűrűt az ujjamon...

Ez engem nagyon idegesít, mert nem szeretem a gyerekeket, borzasztóan önző vagyok, egyáltalán nem vagyok anyának való.

De a kedvencem a tegnapi beszólása volt anyukámnak. Szerinte úgyis annyi pénzem van, biztos jó érzéssel töltene el, ha azt a saját gyerekemre költhetném... Meg hogy itt van ez a hatalmas lakás, tele üres vendégszobákkal, teljesen rideg az egész, mint egy múzeum, egy kisbaba életet hozna ide.

2015. máj. 25. 14:50
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
41%
Mondd el nekik századszorra is, hogy "majd szólok ha jön, ígérem"... Előbb-utóbb megunják.
2015. máj. 25. 15:32
 12/31 anonim ***** válasza:
30%

10: a kérdező maga írja, hogy önző...

ÉS azért, mert általában aki nem akar gyereket, azért nem akar, mert nem akar feladni semmit a megszokott életéből.

2015. máj. 25. 15:34
 13/31 anonim ***** válasza:
80%
De miért baj, ha nem akarod feladni a megszokott életed?
2015. máj. 25. 15:35
 14/31 anonim ***** válasza:
83%
Már hadd döntse már el mindenki hogy akar e gyermeket , ha igen .. akkor mikor . Ezt minden szülőnek tudomásul kell vennie, nem várhatják el hogy legyen unoka . Ha te nem akarsz gyereket , akkor ne szülj .. Kényszerből , hogy a szüleidnek megfelelj vele , úgyis butaság lenne!
2015. máj. 25. 15:38
 15/31 anonim ***** válasza:
69%
Azért ledöbbentem néhány válaszon...Mekkora suttyó az az ember,aki szerint az a normális,aki gyereket szül.Mert ez a társadalmi elvárás.Szerintem joga van eldönteni.Semmivel nem lesz kevesebb ember,ha nem egy gyerekre teszi fel az életét.Kedves Kérdező,azt tudom én is írni,mint a többi értelmes válaszoló.Hanyagold a szülőket,vagy a legközelebbi beszélgetésnél kerek perec mondd meg,hogy addig nem vagy rájuk kíváncsi,míg másról nem tudnak beszélni.Én a magam részéről büszke vagyok rád,alig van nő,aki be meri vallani,hogy nem anyának termett.Részemről azt önzőbb dolognak tartom,ha valaki azért szül,mert férjnél van,itt az ideje,ezt hallja,hogy ez a normális,stb.Aztán meg sír,hogy oda az élete,az alakja,csak a baj van gyerekkel,stb.és itt panaszkodik a GYK-en.Nem kell szülni,és feladni az eddigi életvitelt.Bár több ilyen nő lenne!
2015. máj. 25. 15:54
 16/31 anonim ***** válasza:
78%

Függetlenül a kérdező kérdésétől: miért önző az aki nem akar gyereket és miért nem az aki akar?

Aki akar gyereket, az saját magának akarja. Nem, nem a hazának, nem az államnak nem azért, hogy legyen nyugdíja. Hanem azért, hogy a saját önző vágyait kielégítse azzal, hogy létrehoz ez másik embert. És ebben semmi de semmi rossz nincs, de akkor miért szólják le a másik felet, aki viszont ugyanígy önzésből nem akar? Egyik kutya, másik eb, minek acsarkodtok össze?

Kérdező, a helyedben én leülnék velük beszélni erről, a továbbiakban pedig szimplán nem reagálni a témára ha szóba kerül. 24/N

2015. máj. 25. 15:54
 17/31 anonim ***** válasza:
62%

hadd döntse már el, hogy szeretne gyereket vagy sem. Az jobb lenne, ha utána tegyük fel nem foglalkozna vele stb. Akkor meg az lenne a bajotok. Nem akar és kész! Ő tisztában van vele, hogy milyen, ismeri saját magát! Más meg szüli hegyre halomra és olyan lelki sérült gyerekek, majd később felnőttek lesznek belőlük, hogy majd ide járnak hülyeségeket kérdezni!

Ültesd le a szülőket és mondd el nekik tisztán és érthetően. Te ilyen vagy és kész! Nincs ebben semmi rossz. Sőt én értékelem is, hogy így ismered önmagad és nem akarsz megfelelni senkinek. Egy életünk van, hagy éljük már le úgy ahogy mi szeretnénk! Anyukádéknak meg max vegyél egy kiskutyát akit dédelgethetnek, hátha egy pár évre leköti őket!! :D

2015. máj. 25. 16:27
 18/31 anonim ***** válasza:
66%

persze ha az anyja írt volna ki hogy 'segítség a lányom nem akar gyereket, pedig úgy babáznék' akkor mindenki azt írná, hogy hagyja békén, az ő élete :D

jobb lenne ha a családi nyomás miatt vállalna gyereket? aztán nem lenne jó anya és egy lelki nyomorékká válna a gyerek? ebbe nem gondoltok bele?

istenem, szavakkal nem tudom leírni mennyire primitív dolog amit itt műveltek...

2015. máj. 25. 16:29
 19/31 anonim ***** válasza:
78%
Ha meg azt írná ki valaki, hogy nem akarok foglalkozni a gyerekemmel, mit tegyek, itt mindenki azt írná sorban, hogy akkor minek kellett szülni, nem mindenkinek való ám a gyerek meg az anyaság, blablabla. Kezd egyre jobban elmenni a kedvem az oldaltól, ide csak agysérültek járnak lassan.
2015. máj. 25. 17:05
 20/31 anonim ***** válasza:
70%

Soha nem fogjak felfogni vagy epp elfogadni ha ennyire gyerekpartiak... , hiaba mondanad el szazadszorra is, hogy neked nem kell.

Az en anyam is ilyen, meglat egy gyereket mar oda van erte, beszelget hozza, stb... En meg pont ellentete, minnel messzebb vagyok toluk, annal jobb. Egyszer felhoztam neki, hogy en nem akarok gyereket, olyan pataliat csapott, gondoltam is magamban , hogy tiszta hulye..., azota ha szoba kerul csak legyint egyet, nem nagyon akarja megemeszteni.

Amugy , ha szoba kerul zard rovidre. En altalaban temat is valtok, persze ezt orokke nem lehet, de egyszer talan, leesik neki.

2015. máj. 25. 17:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!