Szüleim beleszólhatnak, hogy a saját pénzem mire költöm?
Nyáron fogok dolgozni, a megkeresett pénzből új gépet szeretnék venni. Szüleim nem örülnének, hisz a mostani is működik igazából, nincs baj vele (a tervem hogy ezt nekik adom)
Tudom, hogy marhaságnak gondolhatják, szerintetek mennyire szólhatnak bele hogy mire költöm a saját pénzem?
én is így vagyok... dolgozok diákmunkát és az elején többször is kérdeztem, mennyit adjak le belőle... á nem kell semmi, nem kell, hagyd csak.
igen ám, csak ennek az a hátulütője, hogy ők akarják megszabni, mint vegyek rajta és mit ne. (elmúltam 18, tehát erre sem lehet kenni, hogy joguk van hozzá). Én felajánlottam belőle részt, nem kérték, innentől fogva az egészet magamra költöm (mert még nem akkora összeg, hogy érdemes legyen gyűjteni, 2 hónap múlva vesznek át teljes állásba, majd onnantól). Szóval egyszerű: nem mondasz semmit, elköltöd és kész. Csak előtte így fel kell ajánlani, hogy bedobsz a közösbe ha gondolják.
én is úgy gondolom, hogy amit diákmunkával szed össze az ember, abból hadd vegyen már amit szeretne.. úgy értem ha nekem is megszabták volna, hogy mit vehetek a pénzből, nem lett volna semmi ami motivál.
én az eddigi nyarakon 12 órákat dolgoztam egy gyárban, szünet nélkül. egyetlen dolog lebegett a szemem előtt mindig.. az amire éppen vágytam/szükségem volt.
én komolyan mondom, hogy nem bírtam volna végig csinálni heteken keresztül, hogyha a pénzből a szüleim akartak volna gazdálkodni.. mármint ha rosszul állnánk, szóval nem tudnák fizetni a számlákat, akkor nyilván segítettem volna , akkor ez járt volna a fejemben, hogy be tudjuk fizetni.
de amíg nincsenek nagyobb anyagi gondok, addig szerintem örüljön a szülő hogy a gyereke dolgozik , és legalább a saját szükségleteit fizeti ő.. úgy értem, hogy vesz magának ruhát vagy ami neki kell.. ezzel is megkönnyítve a szülő dolgát..
de tudom hogy itt a GYK-n ez elítélendő, ha a saját kis megkeresett pénzét magára meri költeni a diák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!