Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek a helyünkben?...

Ti mit tennétek a helyünkben? (szülők, együttélés, egyetem, minden : D )

Figyelt kérdés

Nos hol is kezdjem... talán a legelején.

18 éves lány vagyok, vidéken lakom. A szüleimnek van egy kis gazdaságuk (báránytenyészet) amit nem rég kezdtek el csinálni, most alakítják ki meg ilyenek.

Mivel most végeztem a középsuliban, választanom kellett fősulit. Szívem szerint nem is nagyon mentem volna sehova, de akkor fenyegettek a szüleim, hogy akkor vagy beiratnak közmunkára vagy minden nap velük kell mennem a földekre dolgozni. Szívesen jelentkeztem volna tanárnak,mert az érdekelt is, de anyám lebeszélt róla, hogy úgysem vennének fel... Így hát állattenyésztő mérnöki szakra jelentkeztem. Csakis azét, mert erre beszéltek rá a szüleim, mert ha ilyen végzettségem lesz, tudom majd támogatni az ő gazdaságukat (pl pályázhatok majd, és a pénzt amit nyerek ők felhasználják). Belementem. Én hülye. Mindig mondták, hogy majd én öröklöm meg úgyis a gazdaságot. De az őket nem is érdekli hogy én nem is akarok ezzel foglalkozni mert vannak más céljaim az életben.

Nos, a másik szál. Van barátom négy hónapja. Tudom ez nem sok idő. Ő Pesti és közel lakik ahhoz az egyetemhez, amire majd járni fogok (ha felvesznek...). 23 éves, van saját lakása és dolgozik is, jól keres. Anyumék és az egész család már ismeri őt, rendes gyereknek tartják. Mi azt tervezzük párommal, hogy szeptembertől természetesen hozzá költözöm majd. Nem is szeretnék kolis lenni, utálom is az embereket. (kérlek ne mondjátok, hogy pedig jót tenne, meg hogy így lemaradok a bulikról stb mert én NEM ILYEN VAGYOK.)

A szüleim viszont a nagyszülőkkel együtt teljesen ellenzik ezt hogy a páromhoz költözzek. Indok: "nem tudnátok megélni". Pedig a párom tényleg jól keres, és mivel nem albérletben lakik, nem is visz el olyan sokat a rezsi. De szerintem a nagyszüleim abból indulnak ki, ami őket veszi körül. Pl 10.000 forint vízszámla, 20.000 villanyszámla, nekünk 50.000 kocsihitel stb... De páromnak összesen havi 40.000 a rezsi, telefonszálával együtt. Több, mint havi 100.000 marad meg neki.

De ezt nem értik meg! És ezzel idegesít mindenki (főleg nagymamám a felbujtó) hogy ha a páromhoz költözök és nem koliba, akkor semmivel sem fognak támogatni majd a szüleim. Fizessen mindent a párom. Ez szerintem éktelen nagy hülyeség. A koli kb 20.000 ft lenne egy hónapban... akkor adják oda nekem azt a pénzt ha amúgyis rászánnák. Ha meg a páromhoz költözök, akkor nem is kell fizetnek lakbért. Így megspórolunk egy csomó pénzt.

Mit tennétek ti ebben a helyzetben? Párom szerint a szüleim és a nagyszüleim csak irányítani akarnak és nem fogják föl hogy felnőttem és már nem azt csinálom, amit ők mondanak, nekem is vannak saját terveim és életcélom. És szerinte a szüleim csak ki akarnak használni ( lásd, ha nyerek majd a pályázaton, adjam nekik a pénzt).

Plusz ma hallottam, hogy a család egyik barátjával beszélgetett apa, erről az ügyről, és mondta neki, hogy "kollégiumba tudjuk kontrollálni". Magyarul irányítani akarnak csak.

Vélemények?

2015. máj. 24. 13:38
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
51%

pl pályázhatok majd, és a pénzt amit nyerek ők felhasználják - erre így kb. ANYÁD! lett volna a váaszom.

1. miért nem a saját utadat járod?

2. aha, szal 4 évig eltartatod magad?! Szép... amúgy igazuk van, de ne a párod, hanem TE fizesd a saját dolgaidat!

3. nőj fel?! Menj el melót keresni, és akkor nem kell se a párdnak, sem a szüleidnek eltartania.

2015. máj. 24. 15:49
 12/37 anonim ***** válasza:
71%
Először is fognam magam és at jelentkeznek oda, hol tanulni akarok. De bxd el z életed a szüleid miatt. Másodszor 4 hónap után nem költöznek össze senkivel, mennék koleszbe
2015. máj. 24. 15:59
 13/37 anonim ***** válasza:
72%
(Amúgy az ilyen pályázatoknak két feltétele van: szakiranyu végzettség és gazdaság. Tehát a szüleid nélkül nem pályázhatsz, ahogy ok se nélküled. Nem veszik el tőled ahogy ok pénzt, mert nélkülük nem palyazhatnal )
2015. máj. 24. 16:15
 14/37 anonim ***** válasza:
79%

Kicsit naiv vagy, te leány. Ha a rezsik és az albérlet után még 100.000 ft megmarad neki, abból még 10.000 ft pesten a bérlet, ennek kb. fele a diák, 2 főre az étkezés pedig kb. 50-60.000 ft.

Akkor számoljunk csak. Ja, hogy marad összesen 25-35.000 ft-ja két főre egy hónapban?

És akkor még nem ruházkodtatok, nem jöttek be váratlan kiadások, nem kellett gyógyszert venni, nem költöttetek tisztálkodásra, nem mozdultatok ki, és tanszereid sincsenek kifizetve...

És ez még csak az anyagi része. Ha felnőtt lennél, önálló keresettel azt mondanám, oké, 4 hónap, költözzetek össze. De így, hogy tőle függenél teljes mértékben, gyerekfejjel, semmiképpen sem.

Tudod, hogy azzal a 20.000 ft-tal mit tudsz csinálni pesten? Kitörölheted vele a seggedet, azt.

Te még véletlenül sem nőttél fel a gondolatmenetedet végigolvasván, agyilag egy 10 éves kislány szintjén mozogsz, aki most akar lázadni, és fúj mindenki gonosz, aki a Petikétől tiltja, mert a Petike majd megvédi meg szereti meg eltartja őt.

2015. máj. 24. 17:04
 15/37 anonim ***** válasza:
67%

Jujj de elvagy tévedve meg a nagyon okos barátod is :S

"És szerinte a szüleim csak ki akarnak használni ( lásd, ha nyerek majd a pályázaton, adjam nekik a pénzt). " A pályázatot a gazdaság nyeri,mert gondolom azzal kapcsolatos pénzt pályázol meg,ha nem raknád bele a gazdaságba,csalást követnél el eleve -óóó te szent tehén...

2015. máj. 24. 17:40
 16/37 anonim ***** válasza:
80%
Jaj,most olvasom,hogy csak 4 hónapja vagy a barátoddal,hát ez tényleg semmi.Nagyon friss kapcsolat.Irány a kolesz!
2015. máj. 24. 17:59
 17/37 A kérdező kommentje:

A pàlyàzatról annyit,hogy nem kell hozzà gazdasàg... pont az a lényege, hogy egy új gazdasàgot indítson vele az ember...

A "csak négy hónap"-ra: akkor màr hét lesz ;) na meg mi van azokkal,akik egy hét meg egy hónap múlva költöznek?

2015. máj. 24. 19:20
 18/37 anonim ***** válasza:
54%

húha, 7 hónap el ne dobjuk már az agyunkat tőle :D

menjél szépen koliba, ha már voltál olyan szerencsétlen, hogy sz*r szakra jelentkeztél, akkor mindenben legyél ilyen kis engedelmes. alapból 18 évesen hova költöznél össze a pár hónapos kapcsolatoddal? meg lenne pofád kitartatni magad? (20ezer forint SEMMI) az eszem megáll :D kis tartás vagy valami?

2015. máj. 24. 19:36
 19/37 A kérdező kommentje:
A pàrom mondta hogy eltart... mert szeretetből költözik össze velem, nem azért hogy az albérlője legyek és pénzt kérjen...
2015. máj. 24. 19:48
 20/37 anonim ***** válasza:
80%

a kérdés ugyanaz:

egy kis tartásod nincs? :) fél év után eltartatnád magad egy pasival? esetleg diákmunka meg se fordul a fejedben? ugyanúgy irányítani fognak, csak nem a szüleid hanem a barátod. nagyon buta vagy még.

2015. máj. 24. 19:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!