Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek a helyünkben?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit tennétek a helyünkben? (szülők, együttélés, egyetem, minden : D )

Figyelt kérdés

Nos hol is kezdjem... talán a legelején.

18 éves lány vagyok, vidéken lakom. A szüleimnek van egy kis gazdaságuk (báránytenyészet) amit nem rég kezdtek el csinálni, most alakítják ki meg ilyenek.

Mivel most végeztem a középsuliban, választanom kellett fősulit. Szívem szerint nem is nagyon mentem volna sehova, de akkor fenyegettek a szüleim, hogy akkor vagy beiratnak közmunkára vagy minden nap velük kell mennem a földekre dolgozni. Szívesen jelentkeztem volna tanárnak,mert az érdekelt is, de anyám lebeszélt róla, hogy úgysem vennének fel... Így hát állattenyésztő mérnöki szakra jelentkeztem. Csakis azét, mert erre beszéltek rá a szüleim, mert ha ilyen végzettségem lesz, tudom majd támogatni az ő gazdaságukat (pl pályázhatok majd, és a pénzt amit nyerek ők felhasználják). Belementem. Én hülye. Mindig mondták, hogy majd én öröklöm meg úgyis a gazdaságot. De az őket nem is érdekli hogy én nem is akarok ezzel foglalkozni mert vannak más céljaim az életben.

Nos, a másik szál. Van barátom négy hónapja. Tudom ez nem sok idő. Ő Pesti és közel lakik ahhoz az egyetemhez, amire majd járni fogok (ha felvesznek...). 23 éves, van saját lakása és dolgozik is, jól keres. Anyumék és az egész család már ismeri őt, rendes gyereknek tartják. Mi azt tervezzük párommal, hogy szeptembertől természetesen hozzá költözöm majd. Nem is szeretnék kolis lenni, utálom is az embereket. (kérlek ne mondjátok, hogy pedig jót tenne, meg hogy így lemaradok a bulikról stb mert én NEM ILYEN VAGYOK.)

A szüleim viszont a nagyszülőkkel együtt teljesen ellenzik ezt hogy a páromhoz költözzek. Indok: "nem tudnátok megélni". Pedig a párom tényleg jól keres, és mivel nem albérletben lakik, nem is visz el olyan sokat a rezsi. De szerintem a nagyszüleim abból indulnak ki, ami őket veszi körül. Pl 10.000 forint vízszámla, 20.000 villanyszámla, nekünk 50.000 kocsihitel stb... De páromnak összesen havi 40.000 a rezsi, telefonszálával együtt. Több, mint havi 100.000 marad meg neki.

De ezt nem értik meg! És ezzel idegesít mindenki (főleg nagymamám a felbujtó) hogy ha a páromhoz költözök és nem koliba, akkor semmivel sem fognak támogatni majd a szüleim. Fizessen mindent a párom. Ez szerintem éktelen nagy hülyeség. A koli kb 20.000 ft lenne egy hónapban... akkor adják oda nekem azt a pénzt ha amúgyis rászánnák. Ha meg a páromhoz költözök, akkor nem is kell fizetnek lakbért. Így megspórolunk egy csomó pénzt.

Mit tennétek ti ebben a helyzetben? Párom szerint a szüleim és a nagyszüleim csak irányítani akarnak és nem fogják föl hogy felnőttem és már nem azt csinálom, amit ők mondanak, nekem is vannak saját terveim és életcélom. És szerinte a szüleim csak ki akarnak használni ( lásd, ha nyerek majd a pályázaton, adjam nekik a pénzt).

Vélemények?

2015. máj. 17. 13:47
 1/6 anonim ***** válasza:

18 eves vagy, koltozz hozza es mond meg otthon hogy mar azt tanulod amit ok akartak stb ugyhogy az eleted tovabbi reszerol te fogsz donteni!

18/L

2015. máj. 17. 13:51
 2/6 anonim ***** válasza:
75%
Szóval te úgy gondoltad hogy a srác majd eltart téged is,a kb.150 ezres fizetéséből.Még ha kapnál is otthonról 20rugót,sokat nem jelent,ha nem kapsz semmit,még rosszabb.Ha neked nem lesz bevételed,nem fogtok tudni ketten megélni abból a pénzből.
2015. máj. 17. 13:54
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A véleményem az, hogy négy hónap nagyon kevés és szeptember még messze van, kár ezen előre vitázni.

A másik véleményem az, hogy nem tudnék úgy együtt élni valakivel (akkor sem, ha jól keres), hogy egy fillérrel sem szállok be a közös költségeinkbe. Tehát számomra alapvető lenne, hogy a rezsi felét én fizetem ki, így ha a rezsi 40 ezer, a kolid meg 20 lenne, akkor pont ugyanott tartanál anyagilag és akkor még nem ettél, nem szórakoztál.

El lehet menni diákmelózni suli mellett és jól kell tanulni, hogy kapj ösztöndíjat, abból azért el lehet lenni ilyen költségek mellett.

Egyébként én is meggondolnám a helyedben. Ha mégsem jön össze, akkor hova mész? Legyen B terved, félév közepén ritkán van lehetőség koliba felvételt nyerni.

2015. máj. 17. 13:56
 4/6 A kérdező kommentje:

Párom ajánlotta fel, hogy költözzek hozzá, és ő majd eltart. Nekem is kicsit fura volt.

Az utóbbi időbe osztottunk- szoroztunk és csak arra jutottunk, hogy ki tudunk jönni a pénzből. Se és, se ő nem vásárlásmániás, én kb kétévente veszek 3 darab új ruhát. Tehát ilyen kiadásaink nem lennéne.

2015. máj. 17. 13:56
 5/6 A kérdező kommentje:

Én is gondolkodom azon, hogy majd eljárok dolgozni. Most nyáron is elmentem volna, mert párom egyik barátja tudott volna melót szerezni egy Rossmanban, de anyámék nem engedtek, mert itthon kell segítenem egész nyáron a gazdaságban és a földeken...

Párom pedig azt mondja, hogy nem azért megyek lakni hozzá, hogy albérlő legyek, hanem mert együtt akarunk élni. Nem tudna tőlem pénzt elvenni.

Nos ige, ha szakítanánk... párom azt mondta, hogy ha sor kerülne rá (de nem fog!!) akkor nyugodtan maradhatok majd nála addig, amig nem találok majd lakhelyet.

2015. máj. 17. 14:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem lesz egy filléred se,teljesen kiszolgáltatott helyzetben leszel,amit előbb-utóbb éreztetni fog.
2015. máj. 17. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!