Másnak is van anya-hiánya, szeretethiánya? Hogy lehet ezt kezelni?
Anyukámtól nem igazán kaptam meg azt, amire szükségem lett volna... A szüleim kiskoromban elváltak, addig csak veszekedés volt :( Most azt veszem észre magamon hogy nem tudok normális emberi kapcsolatokat kialakítani, mert mindig jobban ragaszkodom mint szabadna, legyen az bármilyen emberi kapcsolat. Ez nagyon sok fájdalmat és nehézséget okoz.
Anyától elköltöztem mert szörnyű körülmények voltak nála, de utána lelki terrorban tartott hogy emiatt én nem szeretem őt, és emiatt szakemberhez is kellett járnom, ahol nagyjából kezeltük a problémát és el tudtam tőle szakadni. Sajnos a kapcsolatot nem igazán tarthatom vele, mert nagyon rossz hatással van rám.
Mégis nagyon-nagyon-nagyon nagy szükségem lenne valakire, aki afféle anya-pótlék lenne a számomra, már ha ilyen létezik. A nagymamám az tudott lenni, de ő néhány éve meghalt, ebbe bele is betegedtem :( Volt barátom is, akivel együtt voltunk, de nemrég szakítottunk (pont a ragaszkodásom és túlzott szeretetigényem miatt), és az ő anyukájával is jóban voltunk és lányaként szeretett, de most őt is elveszítettem, mert nem találkozhatom vele hiszen úgyis a fiát juttatná eszembe mindig. Apukám van, de ő nem tudja megadni azt az érzelmi hátteret, amit egy anya tudna.
Olyan jó lenne ha lenne valakim aki feltétel nélkül tud szeretni, nekem már nem a vér számít :/ Akinek van jó anyukája, nem tudja mekkora kincs is az!! Mit kezdhetnék magammal így? Mint mondtam az emberi kapcsolatok kialakításában is alapvető problémám hogy kicsit anya-képet keresek és várok a másikban. Például bújni is nagyon szeretek, legyen az barát, barátnő, akárki... Ez meg ilyen korban nem tudom normális-e, de nem hiszem. Vannak barátaim, de mindig csalódás a vége, mert - az én szempontjaim szerint - ők távolságtartóak velem. Nagyon igényelném az emberi szeretetet :( Nem látok megoldást ebben a helyzetben, szükségem van emberi kapcsolatokra, mégis fájdalmat okoznak ezért. Erre volt egy stratégiám hogy "akkor nincs szükségem senkire" de ez nem jött be. Szóval nem tudom mit tehetnék, szerintem csak az segítene, ha lenne egy hozzám igazán közel álló személy, erre nagyon vágyom, aki tudna feltétel nélkül szeretni. De erre egyre kevesebb esélyt látok, mert ebben a világban mindenki nagyon hideg :/ Szóval mit tehetnék hogy jobb legyen ez? Szakemberhez járok, de nem sokat segít. Az segítene ha szeretnének. 23/L
Abszolút megértelek, igaz, az én édesanyám mindig mellettem volt és van is, de talán emiatt is át tudom érezni miről beszélsz.
Lehet,hogy nem teljesen jó a tanács, de inkább próbálj meg nem görcsösen anya-pótlékot keresni. Hasonló viszony úgyis kialakul, ha ki kell alakulnia. Persze, mikor jött a szakítás a barátoddal, úgy érezted két embert veszítettél el egyszerre. De ne így fogd fel, hanem, hogy neked más utad van.
A bizalmat, a szeretet (habár nem teljesen olyan, de esetedben mégis jobb) máshonnan is meglehet kapni. Viszont egy barátnőm példáján keresztül azt tudom neked mondani,hogy ne erőltess dolgokat. Ne haragudj a fogalmazásért, de valakinek ez már sok lenne. Lehet ölelgetni, puszilgatni a barátnőt,csak mértékkel, bár ez is: embere válogatja.
Bevallom,nekem régen nagyon megterhelő volt hogy a barátnőm ilyen, túlzásnak éreztem,hogy 5x egymás után megkérdezi, ugye szeretsz?
Bele sem gondoltam az okába vagy hogy mi játszódhat le benne. Nehéz lehet.
De mint írtam, neked össze kell szedned magad és bebizonyítani magadnak,hogy fel tudsz állni a padlóról mindig, akárhány csalódás is érjen. AZ, akinek melletted van a helye, úgyis melletted lesz idővel, meglátod. Csak addig sok mindent meg kell tanulnod, az emberekről, de legfőképp magadról.
Szia, nekem is elég érdekes volt az életem anyámmal.
Megértem ezt a tátongó űrt, de légy egy kicsit türelmesebb és lépésről lépésre építsd fel a kapcsolataidat! ne fojts meg senkit, ne légy olyan folyondár, ami rátekeredik (érzelmileg) a másikra és nem engedi lélegezni.
A testi szükségletet pedig éld meg egy szerelmi kapcsolatban, mert a baráti kapcsolatokban ez fura lenne, lásd be!
Viszont a szülő-gyerek kapcsolatban van csak feltétel nélküli szeretet, a baráti és szerelmi kapcsolatok nem így működnek. Mindennek a kölcsönösség az alapja és nincs olyan, hogy feltétel nélkül.
Minden kapcsolat önzésen alapszik: szeretni akarok és azt akarom, hogy szeressenek. Ezek örömét keresi mindenki a kapcsolatokban. Adni és kapni akarj, az adás és kapás őszinte öröméért! Ne várd, hogy téged szeretni fognak és pótkocsiszám szórják rád ennek minden megnyilvánulását, ha csak befogadni akarod ezt!
Senki -még a szülő sem - áll a felnőtt emberekhez közel, ez kialakul. A szülőnek is csak akkor kiegyensúlyozott a kapcsolata a felnőtt gyerekével, ha kialakítottak a kamasz kor után a felnőtt viszonyukat.
Közel kerülni pedig hosszadalmas folyamat, ahol a közös élmények (jók,rosszak) alapozzák meg a bizalmat, szeretetet,összetartást.
Jó lenne, ha örökbe fogadnál egy kutyát: sokat tanulnál belőle és lenne aki feltétel nélkül szeret és bármennyi babusgatást eltűr és megad!Egyenlőre, aztán jöhetnek az emberek.
Sziasztok, köszi az eddigi válaszokat, azért reagálnék rá. Ennyire nem vagyok azért gáz hogy mindenkire "rámászok" meg nem is szoktam kérdezgetni hogy szeretnek-e, ezek a folyamatok inkább magamban, bennem játszódnak le, és elfojtom őket. Pont ebből már több betegségem is van. A másik meg az, hogy én szeretek foglalkozni másokkal, nem arról van szó hogy csak azt várnám hogy szeressenek és nem akarok adni semmit cserébe, mert pont, hogy akik ismernek, tudják hogy szeretek segíteni és figyelek rájuk.
A kutyáról csak annyit, hogy nem igazán lehet, nincs kertes házunk és itthon nem engednék ezt nekem, nincs rá lehetőségem, kisállatom se lehet. Úgy érzem inkább egy emberre lenne szükségem, ez lenne jó. De köszönöm az eddigi hozzászólásokat és még várom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!