Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az normális ha a szüleim...

Az normális ha a szüleim azért nem támogatnak anyagilag és egyéb dolgokban mert anno az ő szüleik se tették ezt velük?

Figyelt kérdés

Kifejtem...: Viszonylag jól élünk cserébe persze elég keményen dolgozik apukám méghozzá fizikai melót csinál. Simán beleférne ha kapnék zsebpénzt és az is, hogy többet foglalkozzanak velem. Jó a zenei érzékem mégsem irattak be sose semmilyen zeneiskolába mostmár 20 vagyok már nem ingyenes az oktatás most a pénzt sajnálják. 1-2 ismerősöm aki anyagilag úgy áll mint mi már kapott egy autót ha nem is örökbe amíg otthon él használhatja. Az útját/karrierét/tanittatását egyengetik a szüleik mióta élnek. Nekem alsós korom óta nem segítenek pedig ráérnének. Mikor ezeket megemlítem meg, hogy a gyerekkoromba sokkal több mindent megadhattak volna, mindig ezzel jönnek " Mi semmit se kaptunk a szüleinktől" Ez csak szerintem hülye kifogás?

Ha lenne gyerekem vagy lesz én végig azon

leszek, hogy megadjam neki azt amit akar persze bizonyos keretek között. Ha erre nem leszek képes és látom előre akkor inkább nem is vállalok majd gyereket de ez most itt nem is lényeges.

2015. máj. 21. 15:15
1 2 3 4 5
 41/41 anonim válasza:
71%
Nem értek egyet az előttem szólókkal... egy 20 évestől nem lehet elvárni, hogy maximálisan eltartsa magát, kivéve, ha érettségi után egyből ment melóba, de ne ebből induljunk ki. Szóval ha valkit nem támogatnak egyáltalán, az nem fog tudni továbbtanulni normálisan. (meg pl. ha tehetősek a szülei, nem kap semmilyen ösztöndíjat, akár adnak neki a szülei akár nem, anélkül én sem bologultam volna a koliban anno.) meg nem tudjuk, hogy pl. mit csinál az illető, milyen az időbeosztása, van-e ideje/lehetősége tanulás mellett dolgozni, mert van olyan helyzet, amikor tényleg nem egyeztethető össze. Persze 25 évesen már tényleg ciki... plusz a kérdező nem azt kifogásolja, hogy nem raknak mindent a segge alá, hanem hogy az idejüket és a figyelmüket se áldozzák rá, és ha jól értem, ezt az orra alá is dörgölik. Én pl. gimi alatt szívesen jártam volna külön nyelvtanárhoz, stb, de nem álltunk úgy, ami ugye megintcsak nem hobbi, de plusz költség. A zeneórára, sport, tánc is... Normális szülő, ha a gyereke zenét akar tanulni, támogatja, bátorítja, főleg, ha tehetséges, és még a pénztárcája is engedi (20 éves kora előtt...), szóval joggal esik rosszul neki. Persze ha a család nem áll jól anyagilag, akkor egyértelműen nem várható el az ilyesmi, de azért nekem is rosszul esett volna, ha anyám azt mondja, hogy nem fizet be táncra felsős/gimis koromban, mert neki se volt lehetősége... Akkor inkább segítsen neki megérteni a pénz értékét, motiválja, hogy dolgozzon valahol, az is támogatás. Vagy gondoljunk bele, hány egyetemista hordja otthonról a kaját páldául az albérletbe... na nekem ezektől égne le a képemről a bőr, ha anya főzne rám; de őket mégse támadja le senki. Fiatalon nem mindenkinek megy minden egyből, jó, ha a szülők ott vannak, segítenek néha, ha kell, akár munkát találni. (persze lehet, hogy lenne mit dolgoznia, ez nem derül ki). Nem szép dolog, ha valaki csak azért nem áll a gyermeke mellett, mert neki se volt semmije, persze meg lehet érteni, de szomorú nagyon.
2015. jún. 14. 16:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!