Ismerek egy olyan (viszonylag híres) kávézót, ahol a jobb hangzás érdekében az van kiírva az itallapokra, hogy "anno 1965", miközben csak alig 15 éves. Szerintetek ez normális?
Figyelt kérdés
Haverom azt mondja, ne akadjak fenn ezen, ez marketing, de én akkor sem tudok elmenni mellette. Ne hazudjanak már az embereknek!2015. ápr. 17. 00:16
2/4 Koplárovics Béci válasza:
Az "anno 1965" nem azt jelenti, hogy 1965 óta. Azt jelenti, hogy 1965-ben. Tehát lehet pl valami retro-kávézó ráfogva, hogy 1965 ízeit kapod. Vagy lehet, hogy pl a tulaj 1965-ben született.
3/4 A kérdező kommentje:
Az anno is azt jelenti, hogy "óta", de lehet, hogy "since" volt ráírva, nem tudom. Megkérdeztem a pultost, ő is elismerte, hogy azt jelenti, és azt is, hogy nem volt semmiféle jogelődje :D
2015. ápr. 17. 11:15
4/4 A kérdező kommentje:
Mondjuk, amit írtál, nem hülyeség, mert most utánanéztem, és a tulaj tényleg 1965-ben született (ugyanis az illető egy híres magyar közéleti személyiség) :D
2015. ápr. 17. 11:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!