Az normális ha a szüleim azért nem támogatnak anyagilag és egyéb dolgokban mert anno az ő szüleik se tették ezt velük?
Kifejtem...: Viszonylag jól élünk cserébe persze elég keményen dolgozik apukám méghozzá fizikai melót csinál. Simán beleférne ha kapnék zsebpénzt és az is, hogy többet foglalkozzanak velem. Jó a zenei érzékem mégsem irattak be sose semmilyen zeneiskolába mostmár 20 vagyok már nem ingyenes az oktatás most a pénzt sajnálják. 1-2 ismerősöm aki anyagilag úgy áll mint mi már kapott egy autót ha nem is örökbe amíg otthon él használhatja. Az útját/karrierét/tanittatását egyengetik a szüleik mióta élnek. Nekem alsós korom óta nem segítenek pedig ráérnének. Mikor ezeket megemlítem meg, hogy a gyerekkoromba sokkal több mindent megadhattak volna, mindig ezzel jönnek " Mi semmit se kaptunk a szüleinktől" Ez csak szerintem hülye kifogás?
Ha lenne gyerekem vagy lesz én végig azon
leszek, hogy megadjam neki azt amit akar persze bizonyos keretek között. Ha erre nem leszek képes és látom előre akkor inkább nem is vállalok majd gyereket de ez most itt nem is lényeges.
Kis korom óta besegítek a családi vállalkozásba a munka nem büdös suli után nem befekszem az ágyba vagy a gép elé ülök hanem megyek tovább a céges autóval dolgozni. Szinte minden hétvégén én főzöm meg egyrészét a családi ebédeknek és hétköznap ami ebédet viszek az iskolába azt is én csinálom meg előző este. A sulim ingyenes.
Igen elvárok. Ezt többen is jól látjátok azért várok el több mindent vagy vártam el mert a köreimben megkapták azt amit én is megkaphattam volna.
Tudnék nálam 5x élősködöbb 18-25 évest mutatni. Én sose piára cigire és egyéb luxuscikkre költöm azt amit kaptam ballagásra vagy szülinapra stb.
Az nem élősködés ha valaki otthon marad még 20 évesen és az otthoni kaját eszi. Tipikus magyar mentalitásra vall a válaszaitok 90%-a. Totál rászáltatok a pénzkérdésre. Pedig nem az a lényeg hanem a törődés. Szerintem a szülő kutyakötelessége a gyerekét fejleszteni és észrevenni miben jó, mire érdemes energiát és észszerű keretek között pénzt feccolni és nem azzal elő állni, hogy az ő szüleik nem tették meg ezt.
Nem az én értelmi szintemet mutatja meg hanem a titeket minősít a felháborodott válaszadás. 16-os válaszoló volt az egyetlen aki értelmes hangvételben le tudta írni az észrevételeit. Neked köszönöm!
# 16/19
A zeneoktatás már nem ingyenes a zeneiskolában ennyi idősen. Arra értettem, hogy nem ingyenes nem a felsőoktatást amiben részt veszek. Félreértetted szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!