Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az normális ha a szüleim...

Az normális ha a szüleim azért nem támogatnak anyagilag és egyéb dolgokban mert anno az ő szüleik se tették ezt velük?

Figyelt kérdés

Kifejtem...: Viszonylag jól élünk cserébe persze elég keményen dolgozik apukám méghozzá fizikai melót csinál. Simán beleférne ha kapnék zsebpénzt és az is, hogy többet foglalkozzanak velem. Jó a zenei érzékem mégsem irattak be sose semmilyen zeneiskolába mostmár 20 vagyok már nem ingyenes az oktatás most a pénzt sajnálják. 1-2 ismerősöm aki anyagilag úgy áll mint mi már kapott egy autót ha nem is örökbe amíg otthon él használhatja. Az útját/karrierét/tanittatását egyengetik a szüleik mióta élnek. Nekem alsós korom óta nem segítenek pedig ráérnének. Mikor ezeket megemlítem meg, hogy a gyerekkoromba sokkal több mindent megadhattak volna, mindig ezzel jönnek " Mi semmit se kaptunk a szüleinktől" Ez csak szerintem hülye kifogás?

Ha lenne gyerekem vagy lesz én végig azon

leszek, hogy megadjam neki azt amit akar persze bizonyos keretek között. Ha erre nem leszek képes és látom előre akkor inkább nem is vállalok majd gyereket de ez most itt nem is lényeges.

2015. máj. 21. 15:15
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:

Kis korom óta besegítek a családi vállalkozásba a munka nem büdös suli után nem befekszem az ágyba vagy a gép elé ülök hanem megyek tovább a céges autóval dolgozni. Szinte minden hétvégén én főzöm meg egyrészét a családi ebédeknek és hétköznap ami ebédet viszek az iskolába azt is én csinálom meg előző este. A sulim ingyenes.

Igen elvárok. Ezt többen is jól látjátok azért várok el több mindent vagy vártam el mert a köreimben megkapták azt amit én is megkaphattam volna.

2015. máj. 21. 15:41
 12/41 anonim ***** válasza:
72%
Az érvelésük szerintem is hülyeség, a szülők általában igyekeznek mindent megadni a gyereküknek az anyagi helyzetüktől függően. Nem sok embert hallottam még ezzel példálózni, hogy ő sem kapott semmit, sőt inkább az ellenkezőjét szokták mondani, hogy mivel ők nem kaphatták meg büszkék magukra, hogy tudnak segíteni.
2015. máj. 21. 15:45
 13/41 A kérdező kommentje:
A sok fröcsögőnek és képmutatónak, hogy a kérdésemre válaszoljanak és ne azt írják, hogy ők milyen belevalóak mert a szüleik már 20 éves koruk óta elkérik a rezsipénzt otthon. Köszi puszi!
2015. máj. 21. 15:53
 14/41 A kérdező kommentje:
üzenem*
2015. máj. 21. 15:53
 15/41 anonim ***** válasza:
42%
Az utolsó kommentedet olvasva már kibukott a szög a zsákból. Hát... örülj neki hogy elviselnek, te undorító élősködő gyökér.
2015. máj. 21. 15:56
 16/41 anonim ***** válasza:
77%
Szia. Én egyébként megértem azt, hogy ez neked rosszul esik. Bár itt mindenki szerint 18-20 évesen már egy semirekellő vagy, ha nem laksz külön vagy esetleg anyagi támogatást fogadsz el. Az szerintem sem helyes, hogy elvárod, hisz nem szabhatod meg a szüleidnek, hogy mennyit és mikor adjanak. Viszont persze, ez az érv, amit mondanak nekem is rosszul esne, hisz ha VAN, akkor nyilván adnék a gyerekemnek, nem pedig elkussoltatnám azzal, hogy én se kaptam, neked is kuss van. Tudod itt mindenki szeret az ilyen kérdésekre lecsapni, egyből azt irják, hogy biztos egy kis elkényeztetett sz@r vagy, pedig látom, hogy segitesz, főzöl stb. Igazából nem tudsz mit csinálni, a szüleid ilyen felfogásúak. Szerintem ez mindenkinek rosszul esne, főleg ha nem foglalkoznak veled és ilyen olcsó indokuk van. Törődj vele és próbáld elérni önerőből a céljaid. Nekem ez elég furcsa, mert pl. az én apukám mindig hangsúlyozza, hogy ő amig tud, ad. És most egyesek kapaszkodjatok meg, 23 éves vagyok, most végzek pár héten belül az egyetemen és szoktam ZSEBPÉNZT kapni, mivel egészségügyi karon tanultam és nem volt időm, erőm dolgozni. Na aztán most baromi gáz nő lehetek. Mindig is volt ösztöndijam, amiből álltam a plussz kiadásaimat, de a szüleim adtak ételre, lakhatásra pénzt. HÚHA, hogy merték??? :) Nem elvártam, de örültem, hogy támogattak. Apukám most az életem elkezdéséhez pl. autót akar venni nekem. Megmondtam neki, hogy nem, de ragaszkodik hozzá. Először nem is olcsó kategóriásat akart, de én mondtam neki, hogy nekem elég valami gagyibb is, ami gurul és kész. Kiegyeztünk, hogy 150 ezerért nézünk kocsit. Becsülöm a szüleim és sajnállak, hogy a tieid azért nem adnak, mert ők sem kaptak.
2015. máj. 21. 15:56
 17/41 anonim ***** válasza:
28%
Mi az, hogy elvárod??? Felnőtt fejjel nem várhatsz el semmit. Mi az, hogy a ti köreitekben? Össze vissza írsz mindenfélét. Először azt írod, hogy nem ingyenes a suli,. utána meg azt, hogy ingyenes. Akkor ez hogy van? Mit tanulsz?
2015. máj. 21. 16:11
 18/41 anonim ***** válasza:
19%
Igen, normális hogy nem támogatnak anyagilag ennyi idősen.
2015. máj. 21. 16:14
 19/41 A kérdező kommentje:

Tudnék nálam 5x élősködöbb 18-25 évest mutatni. Én sose piára cigire és egyéb luxuscikkre költöm azt amit kaptam ballagásra vagy szülinapra stb.

Az nem élősködés ha valaki otthon marad még 20 évesen és az otthoni kaját eszi. Tipikus magyar mentalitásra vall a válaszaitok 90%-a. Totál rászáltatok a pénzkérdésre. Pedig nem az a lényeg hanem a törődés. Szerintem a szülő kutyakötelessége a gyerekét fejleszteni és észrevenni miben jó, mire érdemes energiát és észszerű keretek között pénzt feccolni és nem azzal elő állni, hogy az ő szüleik nem tették meg ezt.

Nem az én értelmi szintemet mutatja meg hanem a titeket minősít a felháborodott válaszadás. 16-os válaszoló volt az egyetlen aki értelmes hangvételben le tudta írni az észrevételeit. Neked köszönöm!

2015. máj. 21. 16:16
 20/41 A kérdező kommentje:

# 16/19

A zeneoktatás már nem ingyenes a zeneiskolában ennyi idősen. Arra értettem, hogy nem ingyenes nem a felsőoktatást amiben részt veszek. Félreértetted szerintem...

2015. máj. 21. 16:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!