Az normális ha a szüleim azért nem támogatnak anyagilag és egyéb dolgokban mert anno az ő szüleik se tették ezt velük?
Kifejtem...: Viszonylag jól élünk cserébe persze elég keményen dolgozik apukám méghozzá fizikai melót csinál. Simán beleférne ha kapnék zsebpénzt és az is, hogy többet foglalkozzanak velem. Jó a zenei érzékem mégsem irattak be sose semmilyen zeneiskolába mostmár 20 vagyok már nem ingyenes az oktatás most a pénzt sajnálják. 1-2 ismerősöm aki anyagilag úgy áll mint mi már kapott egy autót ha nem is örökbe amíg otthon él használhatja. Az útját/karrierét/tanittatását egyengetik a szüleik mióta élnek. Nekem alsós korom óta nem segítenek pedig ráérnének. Mikor ezeket megemlítem meg, hogy a gyerekkoromba sokkal több mindent megadhattak volna, mindig ezzel jönnek " Mi semmit se kaptunk a szüleinktől" Ez csak szerintem hülye kifogás?
Ha lenne gyerekem vagy lesz én végig azon
leszek, hogy megadjam neki azt amit akar persze bizonyos keretek között. Ha erre nem leszek képes és látom előre akkor inkább nem is vállalok majd gyereket de ez most itt nem is lényeges.
Szerintem nem normális dolog, mert az ember igenis segítse és támogassa a gyermekét, hogy jusson előre az életben, pláne ha meg is tehetné.
Viszont rájöttem, hogy itt olyan sok a megkeseredett és/vagy rosszindulatú ember, hogy ilyen kérdést hiába írsz ki ide.
Itt már mindenki 10 éves korától egy bányában dolgozott, három műszakban, 14 évesen elköltöztek otthonról, mellette csináltak 8 diplomát (de nem ám "büfészakon" - minimum ügyvédek:) ) és szuper fizetésük, házastársuk van, sőt még a testük is tökéletes. Pénzt soha az életben nem fogadtak el senkitől, ha lottón nyertek azt is visszautasították, mert nem dolgoztak meg érte. :)))
Ugyan már, mindenki szeretné ha segítenének neki, akár pénzzel, akár tanáccsal vagy bármilyen pozitív dologgal.
A csóró mentalitásúak majd jól lehúznak, irigységből, hiszen nehogy neked jobb legyen, mint nekik.
Ők nem ismernek más nevelési elvet, mint a ninccsel, a nincsre nevelést.
Azt gondolom, hogy a gyerekemet addig kell támogatnom anyagilag, amíg tanul, korrekt egyetemen, korrekt eredménnyel. NORMÁLIS ember így gondolkodik, ugyanis ezzel a családi vagyon növekszik: mind a köv. generáció jó végzettségével és állásával, mind azzal, hogy nem kell mindenkinek startvonalra visszamenni és újrakezdeni, hanem lehet építkezni generációról generációra.
Szerintem nem normális. A mai világ arra fekteti a hangsúlyt, hogy szart se érsz ha nem kemény verejtékkel dolgoztál meg azért, amid van,persze nekik se nagyon lesz hitelmentesen kb. semmijük, de az már mekkora nagy valami...
Én 17 éves korom óta gürcöltem suli mellett is és lám 25 évesen jól menő vállalkozásom és saját hitelmentes házam van a megtakarításról ne is beszéljünk...DE!
Az emberek elfelejtik, hogy ledolgoznak 30-40 éveket az 1 szem életükből majd kiégnek ,elfelejtenek mellette élni még akkor is ha lenne miből , mert jaj majd történik valami, igaz a mai Mo-on a fizetés max pont a megélhetésre elég, de aki akar az tesz is ellene.
Én tudom , hogy amim van magamnak köszönhetem és fiatal koromra sikerült az ,ami másnak 40-50 éves korára ha nincs segítsége-látom is a lenéző vagy irigy(?) tekinteteket- közben ott a gyerekvállalás, azt is kéne,kicsúszunk az időből, de nincs pénz, nincs semmi, felelőtlenség, mi lesz a munkával ... éppen ezért nem fogom hagyni , hogy a saját gyerekem akkor kezdje el élvezni az életet mikor már a koporsó szélén áll, mert nyugdíjason majd nem lesz dolga, ha egyáltalán akkor el lehet majd érni azt a kort...
Éppen ezért nem is érdekel, hogy más mit gondol, nyilván nem veszek neki házat, nem teszek alá kocsit, de minden alapot megadok amivel csak segíteni tudom a saját céljai előrehaladásában, mert tudom milyen lélekölő az amikor kitörnél, de még mindig nem tudsz, mert idő kell, főleg pénz kell, te meg egyre csak öregszel és telik az idő.
A mai ember azt hiszi örökké él, ezért dobálóznak súlyos szavakkal és fel sem fogják, hogy az ilyen üres, tudatlan megnyilvánulásokkal életeket befolyásolnak, hisz a segítségkérő ezen fog agyalni , mert hát az ember hajlamos a negatív kritikákon pattogni, még ha süt róla a sötétség is, és talán ez fogja majd vissza az előrehaladásban.
Szóval kérdező, ne siránkozz ezen, a szüleiden nem tudsz változtatni, ha van célod akkor tegyél érte, érd el amit akarsz, ne mástól várd, hogy megmondja mit tegyél,főleg ne ettől az oldaltól,ez max dühöngőnek jó, hisz más életébe könnyű mindig belemászni,nincs a "tanácsadónak" vesztenivalója és törekedj rá, hogy a te gyerekeddel másképp legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!