Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megengednétek a lányoktoknak...

Megengednétek a lányoktoknak hogy barátja legyen?

Figyelt kérdés

Van egy 14 éves lányom, egyik nap azzal állt elém hogy 'baj-e ha van barátja?'

Eléggé meglepődtem, mert nem ilyennek ismertem, azt hittem hogy jópár évvel később fog jönni a nála a 'pasizós' időszak. Természetesen megbeszéltük, megegyeztünk abban hogy nem örülök neki, de tudomásul vettem, és találkozhatnak, de még nem szeretnék ha feljönne.

Ő ezt megértette, de azzal jött hogy tobb olyan barátnője van akinek a barátja már ott alszik nála több napon keresztül, vagy legalábbis ott van náluk egy kis ideig (akár pár óráig hétvégén). Én ezt még nem szeretném, ezt ő is megértette.

A lányom egy nagyon rendes gyerek, nem iszik, nem cigizik, nem jár bulizni, nem drogozik, nem öltözik úgy hogy többet mutasson magából mint kéne. Amennyire ismerem a fiút, ő sem bulizik, és nem nyúl semmi olyasmihez ami károsítja, egyszóval rendes gyereknek néz ki.

Lányom jó tanuló, a 4-es átlag minden félévkor, évvégekor megvolt. Lehet nem köthető egybe, de amióta barátja van mintha jobbak lennének a jegyei, abból a tantárgyakból amikből eddig gyengébb volt. (földrajz, matek, történelem..)

Az első helyre bekerült ahova jelentkezett, először érettségi, majd utána szakmára.

Lányom rengeteget segít itthon, ha hazaér rögtön takarít vagy segít, és csak utána tanul. Én délutánra járok dolgozni, mire hazajövök mindig elmosogat, lepakolja az asztalt stb..

Minden pénteken mire hazaérek a munkából majdnem szószerint "kifényezi" a lakást. Port töröl, zokni párosít, vasal, mos, ha szükséges ablakot pucol, mosogat, sepreget, kiporszívózza minden egyes sarkot,akváriumot takarít, a fürdőszobát kézzel felmossa, WC-t takarít, felmossa a konyhát, egyszóval mindent megcsinál.

Hétvégén ha úgy van ideje süt, főz.

Cukrásznak készül, ezért gyakorolni szokott. Vegetáriánus, ezért amikor húsos ételt főzök, akkor magának dob össze valamit.( általában valami rántott zöldséget, rántott sajtot, krumplival, rizzsel..)

Amikor találkoznak, az hétvége mindig 2-2 órára, vagy suli időbe 1 órára suli után.

Megengednétek hogy legyen barátja?

Szerintem még nagyon korai, próbál győzködni hogy nem korai, de akkor is várni kellene vele 2-3 évet, mert addig nem szeretném ha feljönne a fiú hozzánk.

Bármilyen jellegű kritikát várok, vagy tanácsot.

45 éves anya, 14 éves lány.

2015. máj. 17. 19:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
48%
Vagyis most már utolsó előtti :)
2015. máj. 17. 19:43
 12/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem én vagyok a lány, csak gondoltam hogyha leírom miket csinál itthon, az befolyásolhatja a véleményeket.

Rontana az összképen ha azt írtam volna hogy egész nap fekszik, gépezik, ami persze nem így van.

2015. máj. 17. 19:43
 13/26 anonim ***** válasza:
86%
Ez elég fura sztori, agyon dicséred a lányod meg hogy jobban tanul mióta pasija van, de aztán közlöd hogy nem akarod hogy pasija legyen... te a lány vagy, nem? De akkor mi értelme a kérdésnek pontosan? Ha mégis az anyuka lennél akkor elég hülyén gondolkodsz és el vagy maradva... ha tetszik ha nem, a lánynak most van pasija, ha tiltod, ha nem tiltod, ez nem változik meg.
2015. máj. 17. 19:46
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha más lenne a lányod akkor sem változna a tény, hogy 14 évesen már érdeklik a fiúk, sőt, már sokkal hamarabb is. És örülnöd kéne hogy talált egy rendeset magának. Elég gáz ha te meg sem akarod ismerni a srácot. Mégis mitől félsz egyáltalán?
2015. máj. 17. 19:50
 15/26 A kérdező kommentje:
Persze, én nagyon örülök hogy mindenben segít, és jól tanul, de attól nem örülök hogy ilyen korán van barátja. Még nagyon fiatalnak tartom, hogy a barátja feljöjjön hozzánk.
2015. máj. 17. 19:50
 16/26 anonim ***** válasza:
86%
Most akkor vagy tényleg nem az anya vagy, de ha mégis, akkor mérhetetlenül retardált.
2015. máj. 17. 19:55
 17/26 anonim ***** válasza:
10%

Nekem a szuleim nem engedtek h 14 evesn baratom legyen es nem haltam bele, nem ert semmilyen trauma, persze sirtam meg ilyesmi...de elmult:-)Aztan 15 evesen talalkoztam egy fiuval akit bemutattam otthin mint a baratomat, megkedveltek a szuleim es tudtak, hogy igysem fekszunk le (tenyleg nem).

Eloszor 18 egesen aludhattam ott egy sracnal ami sztem tok normalis, en sem engednem el a 14 eves lanyomat mashol aludni. Tiltani viszont nem szabad, nem erdemes. Ismerd meg a sracot, lehet h teljesen jofej a lanyoddal meg beszelgess el a szexrol, arrol h miert fontos akkor evesziteni amikor mar keszen all ra lelkileg.

Egy 14 eves az meg csak egy gyerek es sztem nem vagy elmaradott azzal, h felted:-)

33/N

2015. máj. 17. 19:58
 18/26 anonim ***** válasza:
90%
Én is 14 évesen jöttem össze az első barátommal, 2 hét után bemutattam anyunak. Nem szólt semmit, sőt örült, ha inkább nálunk vagy náluk voltunk és nem az utcán csavarogtunk. 2,5 évig voltunk még együtt utána.. Később jöhetett az együtt alvás is. Szerintem butaság lenne, ha nem engednéd neki, hogy felmenjen. Rendes tinédzser mindkettő, amíg nem ront az iskolába addig megengedném. Amúgy is csak a lányoddal rontana a kapcsolatodon, ha beleavatkozol. (tapasztalat)
2015. máj. 17. 20:06
 19/26 anonim ***** válasza:
32%
Persze, de együtt nem aludhatnak 2-3 évig. És nem a szex miatt, abban segítek, ha hozzám fordul, de az együtt alvás felnőtt játék - meg nem akarok reggel senkit kerülgetni a lakásomban, míg nem muszáj.
2015. máj. 17. 20:57
 20/26 anonim ***** válasza:

Sokkal jobb, ha megengeded, hogy hozzátok menjen. Legalább jobban megismered a fiút.

Nem véletlen az a mondás, hogy "Tartsd magadhoz közel a barátaidat de ellenségeid még közelebb!"

AZ ellenség itt most természetesen képletesen értendő.

2015. máj. 17. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!