Megengednétek a lányoktoknak hogy barátja legyen?
Van egy 14 éves lányom, egyik nap azzal állt elém hogy 'baj-e ha van barátja?'
Eléggé meglepődtem, mert nem ilyennek ismertem, azt hittem hogy jópár évvel később fog jönni a nála a 'pasizós' időszak. Természetesen megbeszéltük, megegyeztünk abban hogy nem örülök neki, de tudomásul vettem, és találkozhatnak, de még nem szeretnék ha feljönne.
Ő ezt megértette, de azzal jött hogy tobb olyan barátnője van akinek a barátja már ott alszik nála több napon keresztül, vagy legalábbis ott van náluk egy kis ideig (akár pár óráig hétvégén). Én ezt még nem szeretném, ezt ő is megértette.
A lányom egy nagyon rendes gyerek, nem iszik, nem cigizik, nem jár bulizni, nem drogozik, nem öltözik úgy hogy többet mutasson magából mint kéne. Amennyire ismerem a fiút, ő sem bulizik, és nem nyúl semmi olyasmihez ami károsítja, egyszóval rendes gyereknek néz ki.
Lányom jó tanuló, a 4-es átlag minden félévkor, évvégekor megvolt. Lehet nem köthető egybe, de amióta barátja van mintha jobbak lennének a jegyei, abból a tantárgyakból amikből eddig gyengébb volt. (földrajz, matek, történelem..)
Az első helyre bekerült ahova jelentkezett, először érettségi, majd utána szakmára.
Lányom rengeteget segít itthon, ha hazaér rögtön takarít vagy segít, és csak utána tanul. Én délutánra járok dolgozni, mire hazajövök mindig elmosogat, lepakolja az asztalt stb..
Minden pénteken mire hazaérek a munkából majdnem szószerint "kifényezi" a lakást. Port töröl, zokni párosít, vasal, mos, ha szükséges ablakot pucol, mosogat, sepreget, kiporszívózza minden egyes sarkot,akváriumot takarít, a fürdőszobát kézzel felmossa, WC-t takarít, felmossa a konyhát, egyszóval mindent megcsinál.
Hétvégén ha úgy van ideje süt, főz.
Cukrásznak készül, ezért gyakorolni szokott. Vegetáriánus, ezért amikor húsos ételt főzök, akkor magának dob össze valamit.( általában valami rántott zöldséget, rántott sajtot, krumplival, rizzsel..)
Amikor találkoznak, az hétvége mindig 2-2 órára, vagy suli időbe 1 órára suli után.
Megengednétek hogy legyen barátja?
Szerintem még nagyon korai, próbál győzködni hogy nem korai, de akkor is várni kellene vele 2-3 évet, mert addig nem szeretném ha feljönne a fiú hozzánk.
Bármilyen jellegű kritikát várok, vagy tanácsot.
45 éves anya, 14 éves lány.
Szerintem ez nem engedély kérdése. Most "szerelmesek", ha tiltod, csak annál rosszabb lesz.
Miért ne mehetne fel hozzátok?Az csak neked jó. Szemmel tudod tartani őket,biztonságos helyen vannak.
Nem igazán értem a hozzáállásod, megmondom őszintén.
Köszönöm a válaszokat!:)
Nagyon féltem a lányokat, és érdekelne mások véleménye is, hogy hogy állnak a dolgokhoz.
"A lányom egy nagyon rendes gyerek, nem iszik, nem cigizik, nem jár bulizni, nem drogozik"
Igazán nagy teljesítmény egy 14 éves gyerektől.
Kérdező, szerintem te vagy a lány. Egy 45 éves anya nem fogja novella hosszan ecsetelni a házimunkádat, és nem ismeretlenektől véleménye szerint fogja nevelni a gyerekét.
" azzal jött hogy tobb olyan barátnője van akinek a barátja már ott alszik nála több napon keresztül"
Na persze, 14 évesen? Ez vagy kamu, vagy agyament szülők vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!