Szülők! Ti leülnétek tanulni az idősebb (15 év körül) gyereketekkel, ha megkérne rá?
Persze, hogy minden tőlem telhetőt megtennék, ha kérné! Ez nem is kérdés.
Ha azonban olyasmiről van szó, amihez abszolút nem értek, neki viszont tényleg segítségre (nem csak "rugdosásra") van szüksége, akkor mindenképpen intéznék neki tanárt, vagy más megfelelő megoldást.
Nekem is segített. Volt egy műtétem, és öt hétig kimaradtam a suliból, és első nap úgy fogadott a tanár, hogy na, akkor tudok dogát írni? Én meg csak pislogtam.
11. végén pótvizsgáznom kellett, pedig bejártam külön matekra is. Anyu meg mindig "matekagyú" volt, megtanította a matekot, és 4-es lett az érettségim.
Én a múlt héten is segítettem a 18 éves fiamnak. A férjem meg 2 napja kb. 2,5 órát tanult a 16 évesünkkel.
Miért kérdés ez?
Én 20-on évesen volt hogy bementem anyám munkahelyére tanulni, és volt hogy elmondtam neki a tanult dolgokat hogy jobban rögzüljön. Igazából nem kikérdezés volt, mert tulajdonképpen ő sem ért hozzá, de legalább gyakoroltam kifejezni magam a témában.
De volt olyan eset is, hogy konkrétan ő magyarázta el a dolgokat, 1-2 olyan tárgyamnál ami a szakmájába vág, és napi szinten használja azt a tudást.
Meg én 16 évesen alapból azt vallom, hogy hasznos a másiktól tanulni, és olyannal elmagyaráztatni az alapokat, aki érti az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!