Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez normalis gondolkodas a...

Ez normalis gondolkodas a szuleim reszerol?

Figyelt kérdés
Gyermeket varunk az elettarsammal.A szuleinel lakunk egy kulon emeleten ,amivel nincs is semmi baj ,inkabb az en szuleim hozzaallasaval.Abszolut nem tamogatnak semmiben ,egyenesen elvarjak hogy a parom szulei tartsanak el ,es toluk kerjek ha van valami extra kiadas.A gyed meg a parom fizetese nem lesz mindig eleg ,felre kell tennunk es ezerfele kiadasunk van.En miota terhes vagyok ,azert is megszolnak a szuleim ha otthon alszom.Orvoshoz kell jarnom ,tobb tiz ezer forint.Igazabol ez vegett kertem segitseget.Felhaborodtak hogy miert hozzajuk jovok.Ez komolyan olyan nagy dolog?Nem szegenyek ,mondjuk sosem halmoztak el szoval nem lep meg ,csak bosszant mikor a paromat kritizaljak hogy miert nem tudja ezt is o kifizetni?Nekik pl a ket csalad dobta ossze a hazra ,a lagzira ,autora anno.Senki nem ugy indul az eletnek hogy mindene megvan ,ok hulyenek neznek hogy nem ez alapjan valasztottam partnert (marmint valami dusgazdag embert).Oszinten szolva hanyni tudnek ilyenkor toluk.Szegyellem hogy a babanak sem vettek meg semmit ,mi is ki tudtuk volna gazdalkodni de a parom edesanyja minden heten hozott neki egy kisruhat ,egy cumit ,stb.Ne jojjon senki ezzel a semmire szultem szoveggel mert nem hoz haza a ferjem netto 500ezret es nem villaban lakunk.Csak az erdekelne ,mas is teljes mertekben leveszi a kezet a fiatal felnott gyerekerol ,ha az elkoltozik es megkezdi a sajat eletet?En nem szeretnem hogy a gyerekem a nullarol induljon.Sajnalom hogy ilyen szuleim vannak.
2015. máj. 15. 15:44
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
100%
Egyesek tényleg félelmetesen ostobák. Az élükön a kérdezővel. Gratulálok. Semmire gyereket csináltál, és még követelőzöl is.
2015. máj. 16. 13:02
 42/46 anonim ***** válasza:
100%

én még mindig nem értem..van két kereso ember.. akik a fiu szuleinél laknak.

mégis a te - a ti- fizetésetek mire megy el, hogy nem tudsz kifizetni 10 ezer ft-ot az orvosra? minek igy vállalni gyereket, hogy te csak tartod a markod..majd leirod, hogy az orvoson nem szeretnél sporolni..nem, te tényleg nem sporolsz, pláne nem másnak a pénztárcájával.

szerintem felháborito ez a hozzáállás, nem csodálkozom, hogy a szuleid meguntak ezt és most azt mondtak, hogy támogasson téged a fiu családja.

kiváncsi vagyok ok mikor elégelik meg ezt..hogy eltartanak 3 embert..

2015. máj. 16. 13:11
 43/46 anonim ***** válasza:
100%

Félelmetesen buta ember a kérdező, már csak a válaszait nézve is. 36-os írja neki, hogy ő nem tűrné meg, eléggé bunkó stílusban, az tény, a kérdező meg kikéri magának és közli, hogy "aki ilyet kivan egy ismeretlennek ,annak nem kellene szaporodnia.meg jo hogy csak egy szerencsetlen ember vagy,es nem donthetsz ilyesmirol". Visszaszól neki egy sokkal durvábbat, és utána még neki áll feljebb, lol :D

Ha meg az anyagiakat teszik szóvá, azzal védekezik, hogy biztos ő a hibás azért, hogy nincs villája és 15-20 milliója, holott ilyet nem is írt senki, a kritikák csupán arra irányultak, hogy önfenntartóvá válhatnának és akkor nem lennének másokra szorulva. (Oké, a "minek szül az ilyen"-féle kommentek stílusa valóban hagy kívánnivalót maga után, azonban ezek mögött is az a vélemény van, hogy előbb az önnfentartáshoz szükséges anyagiakat kellene megteremteni és utána szülni.) De a jogos kritikát a buta emberek nem fogadják el, hanem bagatellizálnak.

Kérdező, szerintem gyakorold az önreflexiót, mielőtt másokat kezdesz kritizálni.

2015. máj. 16. 14:10
 44/46 anonim ***** válasza:

28-as válaszoló. Elhihetetted kérdező, nem vagyok megkeseredett, rosszindulatú de irigy az főleg nem. Meg ugyan mire lennék? Hogy 23 évesen teherbe estél(szerencsés esetben erre mindenki képes), és a saját pénzetekből nem tudtok kijönni, így másra támaszkodtok? Nyilván, nem több százezres fizetésre szabad csak vállalni gyereket, sőt még az is oké, hogy jól jön a segítség, viszont te konkrétan elvárod a pénzt a feneked alá és természetesen még te vagy felháborodva, hogy nem kapod meg a jussod.

Tudod gyakran olvasom, hogy tanácsolják a gyereket vállalóknak, hogy mindenképpen vegyék számításba, hogy bármi megtörténhet, és csak úgy tessék ebbe belevágni, ha egyedül is képesek eltartani a gyereket. Nos ti ketten sem vagytok erre képesek, és még a baba sincs meg, szóval vmit nagyon rosszul csináltok.

Amúgy köszönöm szépen nagyszerű szüleim vannak, akik feltudtak készíteni az életre(nem az anyagiakra gondolok itt).

2015. máj. 16. 15:26
 45/46 anonim ***** válasza:

"Orvoshoz kell jarnom ,tobb tiz ezer forint.Igazabol ez vegett kertem segitseget."

"csak hogy en orvoshoz kell maszkaljak azzal tenyleg nem hogy a parom szuleit ,a paromat se akartam terhelni."

"ja hozzateszem nem fogadott szules nogyogyasz maganrendelesere jarok ,az sima sztk-s .nincs semmi gond a terhesegemmel igy megfelelnek ok is.az tenyleg felesleges lenne ha otthagynek 8-10 ezreket alkalmankent."

Csak én nem értem, hogy miért kell orvosra több 10ezer Ft, ha végül mégsem magánrendelésre jár a kérdező?

Gondolom mielőtt terhes lettél volna átbeszéltétek a pároddal hogy miből és hogyan fogtok megélni, eltartani a gyereket és hasonlók, és csak ezután álltatok neki a gyerekgyártásnak. Az elején írtad, hogy "A gyed meg a parom fizetese nem lesz mindig eleg". Ha előre tudtátok, hogy nem lesz mindig elég, akkor mi a fenének nem vártatok a gyerekkel??? Nem a szülőktől kell várni a segítséget, ők már megtették a dolgukat, felneveltek téged. Nem az ő dolguk a te gyerekedről gondoskodni.

2015. máj. 16. 16:22
 46/46 anonim ***** válasza:

Mindeféle vélemény-nyilvánítás nélkül leírom a saját tapasztalataimat.

1. Két egészséges gyerekem van. Sztk-ba jártam, ügyeletes orvosnál szültem. A 2 terhesgondozás és szülés összköltsége 0 forint volt.

2. Anyám fizette a nászutunkat,és segített önerővel,h lakást vehessünk. Ennek 8 éve,azóta 3x szorultunk meg hó végén, ha hozzá fordultam, az volt a válasz,h feneketlen kút vagyunk, ne merjek mégyegyszer pénzt kérni,tőle egy fillért nem látok.

3. Anyósoméktól se nászajándékot,se semmit nem kaptunk. Még azt is közölte,h ne gondoljam,h ő 3 éves koráig bármelyik gyerekemre vigyáz,pelenkázott már eleget. Ha bajban voltunk anyagilag, azonnal,visszaadás lehetősége nélkül rögtön adtak pénzt.

Vond le a saját következtetéseidet.

2015. máj. 16. 17:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!