Gyermeket varunk az elettarsammal.A szuleinel lakunk egy kulon emeleten ,amivel nincs is semmi baj ,inkabb az en szuleim hozzaallasaval.Abszolut nem tamogatnak semmiben ,egyenesen elvarjak hogy a parom szulei tartsanak el ,es toluk kerjek ha van valami extra kiadas.A gyed meg a parom fizetese nem lesz mindig eleg ,felre kell tennunk es ezerfele kiadasunk van.En miota terhes vagyok ,azert is megszolnak a szuleim ha otthon alszom.Orvoshoz kell jarnom ,tobb tiz ezer forint.Igazabol ez vegett kertem segitseget.Felhaborodtak hogy miert hozzajuk jovok.Ez komolyan olyan nagy dolog?Nem szegenyek ,mondjuk sosem halmoztak el szoval nem lep meg ,csak bosszant mikor a paromat kritizaljak hogy miert nem tudja ezt is o kifizetni?Nekik pl a ket csalad dobta ossze a hazra ,a lagzira ,autora anno.Senki nem ugy indul az eletnek hogy mindene megvan ,ok hulyenek neznek hogy nem ez alapjan valasztottam partnert (marmint valami dusgazdag embert).Oszinten szolva hanyni tudnek ilyenkor toluk.Szegyellem hogy a babanak sem vettek meg semmit ,mi is ki tudtuk volna gazdalkodni de a parom edesanyja minden heten hozott neki egy kisruhat ,egy cumit ,stb.Ne jojjon senki ezzel a semmire szultem szoveggel mert nem hoz haza a ferjem netto 500ezret es nem villaban lakunk.Csak az erdekelne ,mas is teljes mertekben leveszi a kezet a fiatal felnott gyerekerol ,ha az elkoltozik es megkezdi a sajat eletet?En nem szeretnem hogy a gyerekem a nullarol induljon.Sajnalom hogy ilyen szuleim vannak.
Miért is kéne bármibe beszállniuk?! Felnőtt vagy, elköltöztél, nem dolguk támogatni.
Az más, hogy a semmire én nem vállalnék gyereket.
2015. máj. 15. 16:19
12/46 A kérdező kommentje:
meg annyi hogy sokan szeretik lesarkitani a dolgokat egyenesen ugy allitanak be mint egy ingyenelo semmirekello embert.a kerdesemet nem azert tettem fel hogy veszekedes legyen belole es szapuljanak .valaszt kaptam ra ,bar azert a stilusotokon lehetne finomitani (nem tudom mondjuk vajon ki hany eves milyen nemu).en ugy gondolom hogy inkabb az a szomoru hogy ket normalis tisztesseges fiatal nem tud gyereket vallalni ha atlag fizetessel rendelkezik ,csak 40 eves korukban.a masik hogy nekem alapveto hogy a gyerekemnek biztositok valamit ,vagy felreteszek penzt ,ilyesmi.nem kertem hogy tartsanak el egyenlore dolgozom csak nincs kulon hazunk (szuleimnek ketto van ,fizetes elleneben sem hajlandoak kiadni).a lenyeg hogy nem vestek peldat az itt hozzaszolok zomerol sem ,amivel es ameddig tudom segitem a gyerekem.megegyszer koszi
2015. máj. 15. 16:19
13/46 anonim válasza:
A gyereked azzal akarod segíteni, hogy most másokkal vetetsz meg dolgokat és neki meg félreteszel? Miért? SZerinte tök mindegy, akkor sem te adod meg neki, ami kell neki, hanem más. Nekem kettő gyerekem van, dolgozunk mindketten, egyik oldali nagyszülőket évente kétszer látjuk, a másik oldalit 2-3 havonta egyszer-kétszer. Látogatóba jönnek. Nem fizetnek semmit. Mert lehet negyven alatt is ezt elérni, csak baromi sok munkával. Szerintem nálad valahol nagyon elcsúsztak a dolgok. Főleg, ami az egyes emberek szerepét és kötelezettségeit illeti egy adott családon belül. N31
2015. máj. 15. 16:22
14/46 A kérdező kommentje:
sajnalom ha igy gondolod!en pont forditva ,hogy az emberek csusztak meg a baromi nagy onzesukkel.es nem akarok mindent masokkal megvetetni ,mondjatok meg miert sarkitjatok le igy a dolgokat ,nem megy a szovegertes vagy en nem vagyok ertheto?szoljatok...
2015. máj. 15. 16:27
15/46 A kérdező kommentje:
es arrol sem tehetek ha valakinek szethullott a csaladja es most azzal vag fel ,hogy "bezzeg mi evente ketszer latjuk a nagyszuloket" .sajnallak de nem ez am a normalis.
2015. máj. 15. 16:28
16/46 anonim válasza:
Persze, hogy nem ez a normális. Végül is apa és anya nevel két gyereket stabil fedéllel a fejük felett, félretett pénzzel a számlájukon külön. A nagyszülők meg rokonok, akik látogatóba jönnek. Miért is ez lenne a normális? Szülhettem volna úgy is, hogy mindenkinek benyújtom a számlát, a rá eső részről, és panaszkodhatnék, hogy csak annyit adtak. Az lenne a normális.
2015. máj. 15. 16:31
17/46 A kérdező kommentje:
miert ha unokad szuletne , ugy kene "benyujtani a szamlat" ,maskulonben eszedbe sem jutna segiteni?szomoru ,remelem majd valtozik a hozzaallasod.
2015. máj. 15. 16:34
18/46 anonim válasza:
Igen, sok szülőnek alapvető, hogy a gyerekének biztosít valamit felnőttkorára, azonban ELVÁRÁS nem lehet. Elvárás lehet az, hogy felneveljenek, felnőttkorodig támogassanak, utána már nem kötelességük, elvégre mindenki felnőtt ember. Vannak persze, akik megteszik, de számonkérni nem lehet azoktól, akik nem.
Láttam a környezetemben sok fiatalt, akit nem vagy kevés pénzzel támogattak a szüleik, ők pedig kemény munkával és lemondásokkal, de a saját lábukra álltak, hamarabb azoknál, akiket jobban támogattak, megállták a helyüket és magabiztosak.
2015. máj. 15. 16:34
19/46 A kérdező kommentje:
18
ebben igazad van ,nem varhatom el.meg is ertem ha esetleg valaki nem tudja .de gondolj bele visszafele ,ha betegek lesznek vagy egyikuk majd meghal ,felejuk se nezzek ,ne tamogassam oket mert felnott emberek?nem fogom ezt csinalni ,csak kerdem.akkor majd jojjek azzal hogy "minek hozzam fordulsz a 70 eves fejeddel"?nem lenne szivem ahogy a gyerekemnek se ezt a kepebe vagni.
2015. máj. 15. 16:40
20/46 anonim válasza:
MegtehetNÉD, hogy nem támogatod őket, hanem pl. beadod őket egy idősotthonba.
Nem azt mondom, hogy ezt tedd, és én sem tenném, csak azt, hogy elvileg nem kötelességed támogatni őket akkor sem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!