Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez normalis gondolkodas a...

Ez normalis gondolkodas a szuleim reszerol?

Figyelt kérdés
Gyermeket varunk az elettarsammal.A szuleinel lakunk egy kulon emeleten ,amivel nincs is semmi baj ,inkabb az en szuleim hozzaallasaval.Abszolut nem tamogatnak semmiben ,egyenesen elvarjak hogy a parom szulei tartsanak el ,es toluk kerjek ha van valami extra kiadas.A gyed meg a parom fizetese nem lesz mindig eleg ,felre kell tennunk es ezerfele kiadasunk van.En miota terhes vagyok ,azert is megszolnak a szuleim ha otthon alszom.Orvoshoz kell jarnom ,tobb tiz ezer forint.Igazabol ez vegett kertem segitseget.Felhaborodtak hogy miert hozzajuk jovok.Ez komolyan olyan nagy dolog?Nem szegenyek ,mondjuk sosem halmoztak el szoval nem lep meg ,csak bosszant mikor a paromat kritizaljak hogy miert nem tudja ezt is o kifizetni?Nekik pl a ket csalad dobta ossze a hazra ,a lagzira ,autora anno.Senki nem ugy indul az eletnek hogy mindene megvan ,ok hulyenek neznek hogy nem ez alapjan valasztottam partnert (marmint valami dusgazdag embert).Oszinten szolva hanyni tudnek ilyenkor toluk.Szegyellem hogy a babanak sem vettek meg semmit ,mi is ki tudtuk volna gazdalkodni de a parom edesanyja minden heten hozott neki egy kisruhat ,egy cumit ,stb.Ne jojjon senki ezzel a semmire szultem szoveggel mert nem hoz haza a ferjem netto 500ezret es nem villaban lakunk.Csak az erdekelne ,mas is teljes mertekben leveszi a kezet a fiatal felnott gyerekerol ,ha az elkoltozik es megkezdi a sajat eletet?En nem szeretnem hogy a gyerekem a nullarol induljon.Sajnalom hogy ilyen szuleim vannak.
2015. máj. 15. 15:44
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:
amugy meg annyit tennek hozza,hogy szamomra az hogy valakinek segitek-e vagy tamogatom-e nem az alapjan dol el hogy az illeto hany eves."segitsegre szorul az edesanyam?ahh nem teszek erte semmit hiszen otven eves"-ilyenkor ilyen vagy ehhez hasonlo gondolatok jatszodnak le egyesekben ,akik tamadnak hogy mit kepzelek?
2015. máj. 15. 16:53
 22/46 anonim ***** válasza:
86%

Azért egy szülő jó esetben támogatja a gyerekét, illetve nem is a gyerekét, hanem inkább az unokáját. Ez így van, venni szoktak egy-két apróságot amire esetleg az újdonsült szülök nem is gondolnak, vagy ami fogyóeszköz.

Általában valami családalapítási támogatást is szoktak adni, legalábbis én adnék - aki másként gondolja annak nem adtak, irigy stb. -, viszont mi csak annyit tudunk, amennyit te leírtál, ebből pedig csak egy szűkös, egyoldali véleményt, duzzogást kapunk, biztos vagyok benne, hogy a szüleiddel való kapcsolat sokkal komplexebb és problémásabb annál, minthogy te most gyorsan szültél és hirtelen semmiben sem támogatnak. Bizonyára voltak ott évnyi előzmények.

Illetve pénzzel pumpolni őket már a saját önbecsülésed miatt sem érdemes, ha akarnak felajánlják, adnak, ha nem, akkor kár kérni.

2015. máj. 15. 17:01
 23/46 A kérdező kommentje:

22

a szuleimmel valo kapcsolatom nem tul fenyes de nem is rossz.tisztelem oket de olyanok amilyenek(huvosek ,tavolsagtartoak).amugy nem kaptunk semmit es nem is fogunk ,nem is erdekel ez a resze ,csak szegyelltem mikor a parom szulei kerdezgettek hogy ok mivel keszulnek illetve miert nem jonnek el hozzank,nem kivancsiak hogy hol es hogyan elunk?penzt kerni valoban megalazo volt foleg hogy ilyen abszurd dolgokkal jottek hogy kerjek a parom csaladjatol ha kifogytam.mindegy osszesegeben igaz hogy kar ezen bosszankodni ha ilyenek ez van .amugy nem igazan kertem toluk eddig mig csak magamra kellett koltsem ,azt gondoltam szivesen segitenek.tobbszor nem fogom megkerdezni.

2015. máj. 15. 17:17
 24/46 A kérdező kommentje:
csak hogy en orvoshoz kell maszkaljak azzal tenyleg nem hogy a parom szuleit ,a paromat se akartam terhelni.ha most elmegyek akkor minden penzem elment.masra is kell fizessek (felujitas) igy kihagytam.csak azert irtam hogy atlathatobb legyen a sztori.
2015. máj. 15. 17:20
 25/46 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem egyaltlan nem normalis gondolkodas ez a szuleid reszerol. Sajnalom, h igy alakult. Ha ennyire nem tamogatnak, akkor az unokahoz se engedd majd oket. Legalabbis az biztos, h en ilyen nagyszuloket nem engednek az unoka kozelebe.
2015. máj. 15. 17:25
 26/46 anonim ***** válasza:
88%

Nézd, családot némi egzisztenciára kell alapítani. Én megértem, hogy ebben az országban ez nehéz, mert valóban az, ez nem a "jó nyugat", hogy kipattansz az iskolapadból és kulimelóval is 7-8 év múlva vehetsz egy kis lakást.

De ettől az még nem változik, hogy a gyerekneveléshez pénz kell. És úgyis ha a pénzt elviszi a gyereknevelés és neked másra kell, a végeredmény ugyanaz.

Nem tudom hány évesek vagytok, és ugyan nem tartozik a kérdésedhez, de lehet, alkalmasabb lett volna még várni egy kicsit és összeszedni magatokat anyagilag, mert váratlan kiadásokra bizony sajnos mostantól hatványozottan számolnotok kell.

2015. máj. 15. 17:27
 27/46 A kérdező kommentje:

tudod lehet hogy igazad van es varhattunk volna de egy percig sem banom.tudom hogy rendben lesz az eletunk ,kar lett volna ezert az abortusz.

nehezen indul igen ,de hat ez van.afelol nem aggodom hogy a gyerekemnek mindene meglesz es dolgozunk is.nem gondolom hogy felelotlenek lennenk.csak faj a szuleim hozzaallasa.23 eves vagyok egyebkent.orulok annak is hogy fiatalon lehetek kismama (elnezest azoktol akiknek kesobb sikerult nem rosszbol irtam).

2015. máj. 15. 17:41
 28/46 anonim ***** válasza:
84%

Én se adnék neked pénzt, lerí ,hogy konkrétan csak tartod a markod. Meg ha te is ilyen vagy, ők miért legyenek kedvesebbek?

Minek szülsz egyáltalán, ha még arra sem vagytok képesek, hogy külön költözzetek? Vicc az egesz.

2015. máj. 15. 18:20
 29/46 anonim ***** válasza:
100%

"Orvoshoz kell jarnom ,tobb tiz ezer forint.Igazabol ez vegett kertem segitseget.Felhaborodtak hogy miert hozzajuk jovok.Ez komolyan olyan nagy dolog?"

A TB támogatja a terhesgondozást. Semmit nem kell fizetned. Ha nincs havonta/3 hetente 10ezer Ft-od magánorvosra, majd szülés után még 100-150ezred, akkor ne szülj választott orvosnál. Ha már gyereket vállalsz (ezek szerint tényleg a semmire), akkor ne a szüleidtől vagy a párod szüleitől várd a segítséget. Ha mindketten dolgoztok, nem kell albérletet fizetni mert az emeleten laktok, gondolom rezsire meg kajára kell költeni nagyrészt (amikor éppen nem vagy terhes). Két fizuból bőven félre tudtatok volna rakni annyit, hogy ne okozzon gondot a gyerekvállalás. Vagy ha gondot okoz, akkor előtte kellett volna átgondolni.

"Szegyellem hogy a babanak sem vettek meg semmit ,mi is ki tudtuk volna gazdalkodni"

Inkább azt szégyelld, hogy ezt így leírtad. Ha ti is ki tudtátok volna gazdálkodni, akkor vettétek volna meg amit akartok. Egyébként meg csak a szülés előtt nem sokkal érdemes elkezdeni vásárolgatni a gyereknek.

"nekem alapveto hogy a gyerekemnek biztositok valamit ,vagy felreteszek penzt"

Akkor alkalmazd ezt a saját gyerekednél már most, és biztosítsd neki azokat a dolgokat, amiket a szüleidtől vársz el.

2015. máj. 15. 18:35
 30/46 A kérdező kommentje:

29

na ja .ezt fogom tenni mint irtam feljebb.

28

neked meg az irasodbol az ri le,hogy nagyon megkeseredett ,rosszindulatu es irigy vagy.bantottak a szuleid kiskorodban vagy mi a baj?:( azert ne huzd fel magad ennyire ,hogy penzt kertem a szuleimtol...

2015. máj. 15. 19:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!