Nektek is rosszul esne, ha a gyereketek nem köszöntene meg anyák napján?
Ő 30, én 61 éves.
Lehet, csak az öregedéssel járó érzékenység, de érdekelne a véleményetek. Köszönöm!
Köszönöm, talán tényleg én csináltam valamit rosszul...Ma csak a fél délelőttöm ment rá, hogy utána küldjem a NAV-os levelét.
Nem sértődés, és nem számonkérés a gyerektől, fel sem hoztam a témát. Csak úgy vetyengek a gondolataimmal......És a könnyeimmel.
Anyák napját az onkológián töltöttem. Talán csak én gondolom, hogy a szülők meghalnak, és a "gyerek" elfelejt egy ilyen napot. Remélem, szívből remélem, nem fogja megbánni.
Hát igen.....
A fiatalok hajszolják a pénzt, -mert nehéz a megélhetés-,
az öregek, főleg falun, várják a gyerekeik jelentkezését.
Köszönöm a válaszokat!
Csak annyit írnék, ne feledkezzetek el a nagy rohanásban az öreg, idős szülőkről!
Anyám az anyáknapi képeslapommal alszik.
Mert neki már csak ez maradt, Apám halála óta.
Kívánom, a béke legyen Veletek. A belső béke.
Üdv.: egy "öregasszony"
Bár nem vagyok anya (még), de nem hinném, hogy rosszul esne, sőt. Gyerekkoromban mindig is utáltam az oviban/iskolában az anyák-napi ünnepség körüli nagy felhajtást, akárcsak a valentin-napot. Azt hiszem talán ötödikes korunkban volt utoljára anyák-napja tartva a suliban, utána évben megkérdeztem anyát, hogy szeretné-e, ha virágot vennék neki, mert én úgy egyébként nem tenném. Szépen, őszintén beszélgettünk egymással, én meg elmondtam, hogy mekkora marhaságnak tartom ezt: attól ő jobban érezné, hogy szeretem, ha a kezébe nyomok egy szál virágot? Nem hinném, ellenben mindent megteszek, amire kér, és jól tudja, hogy mennyire szeretem, akkor meg minek ekkora felhajtást csinálni? Szeressem csak május első vasárnapján, az év többi része meg le van szarva? Ugyanez a Valentin-nappal... szeressem a páromat akkor, nyáladzak össze-vissza, másnap meg rögtön ugorjak neki, mert megint elfeljette levinni a szemetet? NA meg ráadásul ott van az apák napja is... azt alig ünneplik, legalábbis én még csak azt se tudom, milyen napon van... O.o Ha gyerekem lesz, akkor nem azért fogjuk szeretni egymást, mert felköszöntött engem anyák napján, de őszintén szólva nem is várnám el tőle.
20/L
Ó, és azt elfelejtettem leírni, hogy egy anyának - gondolom - sokkal jobban esik, ha valaki inkább meglepi. Állítom, ha augusztus 12.én beállítanék hozzá egy szép cserepes virággal, csak mert megláttam a boltban, és rögtön édesanyám jutott eszembe, mert tudom, hogy mennyire szereti a virágokat, úgyhogy meg is vettem neki, hadd örüljön... Az anyák napi köszöntés szerintem már inkább az elvárás kategóriába esik, márpedig ha valahol elvárásként kezelik az egymás iránti szeretet, ott már rég baj van...
20/L
Imádlak Benneteket!!!!!!!! :)
Annyi privi üzenetet kaptam, hogy már nem is bánt. (annyira)
Bárkit örökbe fogadok, ha nincs anyagi vonzata...Kicsit csóró vagyok, a rokkant nyugdíjam kevés, de főzni tudok, szállást adok.
Na, azért nem hiszem, hogy bárki egy ilyen eldugott kis faluba vágyna.
De jó volt olvasni az üzeneteket!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!