Milyen tulajdonoságokkal kell rendelkeznie egy apának akinek az a célja hogy a gyermekei sikeresek legyenek az életben?
nem mintha számítana, de érdekel: az általam felsoroltak közül melyik volt lepontozandó és miért?
Mert amúgy sztem ezek fontos dolgok, h mint APA sikeres legyen. Sztem ez mind kell, h egy egészséges lélekkel rendelkező boldog embert nevelgessen fel.
Én úgy láttam, h aki tisztában van magával és boldog, az nem küszködik.
Ez is fontos pont, nem?
Reális rálátása mai világra, ismerni a mai világot.
Pl. az én apámnak ez nincs meg és hülyeségeket beszél sokszor.
Azon túl, hogy szorgalmas, törekvő, intelligens, kulturált példát lát tőled minden nap, az önbizalmukat kell megerősítened. Soha nem hurrogd le, mindig legyen rá időd, hogy meghallgasd a gyereket, s dicsérd őket, az igyekvésüket.
Ők azok, akik a te szemed tükréből alakítják ki az énképüket. Ha mindenre képesnek látod őket, azok is lesznek. Egy plasztikus példával élve:
-soha ne azt mondd neki, ha fára másznak, hogy "le fogsz esni!", hanem azt, hogy "meg tudod csinálni, ügyes vagy!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!