Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bűntudatom van mert hagytam,...

Bűntudatom van mert hagytam, hogy anyámat bántsa az apám. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
2015. máj. 2. 23:14
1 2
 1/12 anonim válasza:
83%

Most már semmit..Akkor kellett volna lépned,ahelyett hogy most itt bűnbánóskodsz.

Egyszerűen csak lépj tovább,és máskor ne nézzd végig ezt a helyzetet hanem tegyél ellene!

2015. máj. 2. 23:18
 2/12 anonim ***** válasza:
41%
Mert, ha közbe lépsz nem bántja? Vagy megnagyobb verekedés lesz...?
2015. máj. 2. 23:19
 3/12 anonim ***** válasza:
52%

Jelentsd fel mindnképp!

Ha ezt annyiban hagyjátok, azzal csak megerősítitek benne, hogy bármit megtehet.

A családon belüli erőszak bizony bűncselekmény, méghozzá komolyabb és súlyosabb, mint sok másik, ennek ellenére ez mégis "elfogadott", és megtűrt jelenség. Ennek nem így kellene lenni!

És ne feledd, ha hagyjátok, hogy bűntetlenül megússza, azzal gyakorlatilag támogatjátok az erőszakot!

Visszacsinálni a dolgokat nem tudod, de megakadályozhatod, hogy az ilyen barmok még több szenvedést okozzanak, és talán anyukádnak is lesz esélye normális életre.

2015. máj. 2. 23:53
 4/12 anonim ***** válasza:

Hogy hogy hagytad? Mi volt a szitu?

Nem a te hibád, hogy barom apád van.

2015. máj. 2. 23:54
 5/12 anonim ***** válasza:
Én is egy párszor végignéztem/hallgattam. De nem tehettem semmit, mert lány vagyok. De hála Isten ilyen csak párszor fordult elő.
2015. máj. 2. 23:56
 6/12 anonim ***** válasza:
68%

A közhiedelemmel ellentétben nem az számit hogy az adott pillanatban képes vagy e jól helytálni, hanem az, hogy az adott helyzetben képes vagy e jól helytállni.

Ez a helyzet pedig még nem ért véget csak egy mozzanata volt amelyben elbuktál.

Ujra és ujra meg fog ez ismétlődni. Valami olyasmit kell tenni amit az előzők irtak. Feljelentés, vagy hasonló.

Ahhoz is bátorság kell, hogy ilyen helyzetben megvédd anyádat, de ahhoz is hogy felkeresd pl. a családvédelmist vagy ha az nem elég akkor másokat.

És nem az számit hogy ebben az egy helyzetben ami volt jól cselekedtél e, hanem az, hogy mostantól jól cselekszel e s teszel érte hogy legyen megoldás.

Nem szégyen segitséget kérni mástól, ha valamihez nem vagyunk elég erősek, az a szégyen ha félünk segitséget kérni s benne hagyjuk a másikat a bajban.

2015. máj. 3. 00:00
 7/12 anonim ***** válasza:
63%
Nem tudom, mennyi idős vagy, de szeretném jelezni, hogy a sok okoskodó kommenttel ellentétben NEM a gyerek dolga, hogy megoldja az otthoni problémákat, hogy megvédje bármelyik szülőjét bárkitől, vagy a szülei közé vesse magát, amikor azok veszekednek.
2015. máj. 3. 10:47
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem az ő dolga, ő csak az egyetlen aki segithet ebben.
2015. máj. 3. 11:47
 9/12 anonim ***** válasza:
Ja és a következményeit ő is viselni fogja, ha nem oldódik meg, függetlenül attól, hogy az ő dolga lett volna a megoldás, vagy sem...
2015. máj. 3. 11:49
 10/12 anonim ***** válasza:
Mit csinálj? Most már semmit. Régen nálunk is voltak balhék, olyankor azért is elmentem otthonról. Ha anyámnak így jó volt engem sem érdekelt.
2015. máj. 3. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!