Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen jogon várja el az apám...

Milyen jogon várja el az apám a tiszteletet, ha ő nem képes megadni azt?

Figyelt kérdés
Nemcsak nekem nem adja meg, másoknak, idegeneknek sem. Indulatos, agresszív, makacs. Én is makacs vagyok, de meg lehet győzni észérvekkel. Őt lehetetlen. Most amiatt akadtam ki rá, hogy beteg lettem, ő is az. De egy gyenge sz@rdarabnak tart, mivel régen volt egy műtétem, ami után szinte mindenkinek legyengül a szervezete, így velem isbez történt és szinte minden apró kis betegség legyűrt. Ennek már több, mint 10 éve, azóta már helyrejöttem, alig vagyok beteg. Most megint sikerült lebetegednem, valószínűleg tőle kaptam el, mert már hetek óta köhög és egy légtérben vagyok vele. Itt fekszek gyengén, ráz a hideg, majd megfulladok, de ő már osztja az észt, hogy milyen gyenge, életképtelen kis izé vagyok, és nekem biztos tovább tart felépülnöm, mint neki, aki már egy hónapja nincs jól. Miindezt abból gondolja, hogy gyenge vagyok, mivel nem eszem húst. :D (ebből nem szeretnék vitát nyitni, már nagyon régóta élek így) A laboreredményem is évek óta rendben van, tényleg alig vagyok beteg, max ilyen egy napos kis meghűlés szokott lenni, de az kinek nem. :) Nem tudom vele megérttetni, hogy ami volt, az elmúlt és mivel ember vagyok, én is megbetegedhetek olykor. De annyira nincs rám tekintettel, ritka, hogy nem bírok kikelni az ágyból, ő is beteg, átérezhetné a helyzetemet, de ehelyett még parancsolgat, hogy mit csináljak. (takarításra és házimunkára gondolok) Nem értem, miért ilyen érzéketlen. :(
2015. ápr. 20. 15:38
 1/2 anonim ***** válasza:

Ne sértődj meg, de apukád tipikusan az az ember, aki az életben soha nem ért el semmit, semmit nem tud felmutatni, ezért mások leszólásával szeretné nagyobbnak feltűntetni magát. Az ilyet inkább szánni kell, mintsem haragudni rá, épp elég rossz lehet neki elnyomni magában azt, hogy egy csődtömeg. Ha valakinek fel kell hívnia a másik figyelmét arra, hogy ő sokkal jobb, erősebb, okosabb stb a másiknál, az is csak azt bizonyítja, hogy nincs semmi, ami valójában ezt egyértelműsítené, ezért mondania kell.

A húsos résszel meg azért nem érdemes foglalkozni, mert nagyon sok tudatlan ember köti az ebet a karóhoz, hogy mennyire fontos. Csak kár, hogy eddig mindig olyan indokokat mondtak nekem is, amelyek történetesen pont hülyeségek. Vicces, mikor azt sem tudják, hogy mit miért fogyasztunk vagy nem fogyasztunk, de azért mondják, hogy KELL.

2015. ápr. 20. 16:53
 2/2 anonim ***** válasza:
Apam is elvarta "mert az apad vagyok" alapon. Amig idosebb nem lettem es be nem lattam, hogy figyelemhianyos es joerzesbol szemtkedik velem, meg is kapta, azt ami tolem tellett. Utana egyszer, kulturalt hangnemben, de hataozottan kifejtettem a velemenyemet. Nem tetszett neki. Az, hogy megcsinalt, es a tulajdonanak tekint, nem egyenlo a szuloseggel. Sajanalom a helyzeted, tudom milyen rossz.
2015. ápr. 20. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!