Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szaktanárit kaptam, méghozzá...

Szaktanárit kaptam, méghozzá igazságtalanul. Hogy mondjam el anyának?

Figyelt kérdés

Egy osztálytársam és én vagyunk a hetesek. Megkérdeztem, hogy lemegy-e krétáért az óra előtt, én meg addig letörlöm a táblát... azt mondta, rendben, és kiment a teremből, és táblát töröltem, szellőztettem, stb. Mikor a tanár bejött, nyugodt voltam, azt hittem, hozott krétát, de kiderült, hogy nem! Persze csak én vállaltam be, hogy én vagyok a hetes, és hozok fel, de a tanár közölte, hogy szaktanárit fogok kapni, mert hetesi feladataimat nem teljesítettem... a másik hetes meg csak szépen meghúzta magát.

A tanár egy olyan dolog miatt amúgy is év eleje nem bír engem, amiről egyikünk sem tehet...

Anya nagyon maximalista, és a 9 év alatt ez volt az első szaktanárim, nagyon fáj és szégyellem. Én is maximalista vagyok. Általánosban majdnem kitűnő voltam, most meg...

Hogy kéne ezt anyukámnak "tálalni"? Szerintetek?

Köszönöm a válaszokat...

2015. ápr. 29. 15:18
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
6%
Azért a majdnem kitűnő voltam általánosban és az általánosban nem kaptam alapokat állítások nem picit ütik egymást
2015. ápr. 29. 17:17
 22/25 A kérdező kommentje:
Nem ütik egymást. Gyenge általános iskola volt, ahol könnyű volt megfelelni az elvárásoknak, így könnyebben tudtam jó jegyeket szerezni.
2015. ápr. 29. 17:19
 23/25 anonim ***** válasza:
Ma már semmi értelme a szaktanárinak, minden szarért beírást osztogatnak.
2015. ápr. 29. 17:47
 24/25 anonim ***** válasza:
Azt ne mondd, hogy anyukád nem szarja le magasról a szaktanárit. Ha iylenért hazahozna egy beírást a gyerekem, visszaírnék a anárnak, hogyha ennyire szeret írogatni és unja magát, menjen dolgozni a Blikkhez. Vicc.
2015. ápr. 29. 20:57
 25/25 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a válaszokat, de mielőtt leírom az álláspontomat, egy kérdés: milyen következménye van egy szaktanárinak? Gondolom beírják az ellenőrződbe, meg esetleg nem lehetsz ötös magatartásból, de azon kívül van valami jelentősége?

Ha nincs, akkor ne lelkizz rajta túl sokat. Egyértelműen nem te vagy a hibás. Egy dolgot tehetsz ilyen helyzetben, kiállsz a véleményed mellett, hátha nem ad szaktanárit a tanár. Bár ilyen csip-csup dolog miatt nem is értem miért tette, inkább küldött volna le krétáért.

Visszatérve az álláspontomra, az én fiam még nem iskolás, de ha az lesz, ilyen dolog miatt biztosan nem fogok rá megharagudni. A felnőttek már tisztában vannak azzal, hogy vannak ilyen-olyan emberek, tanárok, és a jegyek nem feltétlenül a tudás, vagy a hanyagságot tükrözik, a tananyag meg nem feltétlenül hasznos az életben, és az iskola sem mindig készít fel az életre. Szóval én anyukád helyében nem haragudnék, a te helyedben pedig nem lelkiznék. Ennyire ne légy maximalista, tanulj meg különbséget tenni a fontos és kevésbé fontos dolgok (tanagyagok közt), ami fontos, arra fordíts több energiát, ami nem, arra kevesebbet. 10 év múlva senki nem fogja megkérdezni tőled, hogy hányas voltál töriből vagy kémiából, ez csak akkor fontos, ha kell a továbbtanuláshoz esetleg a munkádhoz (pl. vegyész leszel).

2015. ápr. 30. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!