Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Beteges, ha rettegek a gyerekn...

Beteges, ha rettegek a gyerekneveléstől?

Figyelt kérdés

Amióta élek, viszolygok a gondolattól, hogy terhes legyek, gyerekem legyen. Mindig védekezünk (óvszer), plussz igyekszem kiszámolni, hogy lehetőleg ne a termékeny napjaimon legyünk együtt. Most azonban 2 hete késik, holnap veszek egy tesztet.

A párom szeretné, ha megtartanánk, de sajnos sem anyagilag nem állunk úgy, engem meg egyszerűen undorít a gondolat.

Tudom, hogy 21 évesen már épp ideje lenne elgondolkodnom, hiszen régen 13-14 évesen már szültek, és nincs mitől félni, mert radikális kivételektől eltekintve eddig mindenki túlélte.

Tényleg a hormonokon múlik a kötődés a baba iránt, és ha terhességi tüneteim lesznek, ez a dili elmúlik. De mi van, ha nem? Akkor tényleg nem való nekem a gyerek?

A párom szeretne, mint minden normális ember. Ha vele szakítunk is emiatt (vagy más miatt), akkor élhetek egyedül?

2015. ápr. 27. 21:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Nem utasítalak, nincs rá jogköröm. Kérdeztél, válaszoltam. Igazad van, jogilag nem vagy köteles megszülni a gyereked, a magyar jogszabályok jelenleg lehetővé teszik a magzatgyilkosságot.
2015. ápr. 27. 22:23
 12/21 A kérdező kommentje:
Mi jobb a babának? Ha meg sem születik, vagy ha pocsék élete lesz?
2015. ápr. 27. 22:25
 13/21 anonim ***** válasza:
14%
Örökbe adhatod, sokan vannak, akik örömmel fogadnák. Lehet nagyon jó élete. De még az is lehet, hogy megváltozik a véleményed. HA egyáltalán van baba. Mert ugye még nem biztos. Ne hergeld magad feleslegesen.
2015. ápr. 27. 22:30
 14/21 A kérdező kommentje:
De rettegek a terhességtől, szüléstől. Más ezt azért szenvedi le, hogy aztán legyen babája, mert szeretné, én meg azért, hogy szenvedjek, mert nyilván nem volt még elég bajom
2015. ápr. 27. 22:32
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

szerintem kicsit nyugodj meg elsősorban, a stressztől, izgulástól is késhet a havid :)

amennyiben beütött a baj, úgy tegyél, ahogy te jónak látod. véleményem szerint ha nem állsz rá sem lelkileg, sem anyagilag készen, akkor ne tartsd meg, még akkor se, ha a párod elhagy. gyereket szülni egy életre szóló döntés.

én fogamzásgátlót szedek, de ha mégis becsúszna, nem tartanám meg, alapból sem szeretnék gyereket, de úgy meg aztán főleg nem, hogy nincs meg hozzá semmim, még csak most kezdek a saját lábamon megállni.. én már az elején letisztáztam ezt a párommal, és szerencsére egyetértünk.

a lényeg, hogy szusza, csináld meg a tesztet, és kiderül minden. bármi is legyen, úgy dönts, ahogy neked a legmegfelelőbb, ne legyen benned kétely, bármit is választasz. és ne hagyd, hogy mások rád erőltessék az akaratukat.

szerencsét kívánok :)

20L

2015. ápr. 27. 22:32
 16/21 anonim ***** válasza:

persze, hogy rettegsz, hisz még -lány vagy- 21 éves!!

teljesen normális, hogy 21 évesen nem akarsz gyereket..és félsz is tole!

egyébként mikor szultek 13-14 évesen a lányok?

2015. ápr. 27. 22:38
 17/21 A kérdező kommentje:
A középkorban többek közt. Bár akkor nem is éltek 70 évig....
2015. ápr. 27. 22:39
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Épp az... terhesként kezeled magad, pedig óvszer mellett, ha nem lyukadt ki, nagyon nehézkes lenne. Más okok miatt is késhet, azzal is érdemes foglalkozni, ki tudja, miért lehet.

Én 22 vagyok, és nekem sincs egyelőre affinitásom a gyerekneveléshez, tanulok még, a semmire meg sohasem vállalnék.

2015. ápr. 27. 22:40
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
De miert akarod magadra eroszakolni a tarsadalom elvarasait? Nem szeretnel gyereket? Akkor ne szulj. Senki nem kenyszerithet erre, foleg ilyen fiatalon , elotted van meg elet. Emelle irtad, hogy nem vagytok tul jo anyagi helyzetben. Akkor mirol is beszelunk?
2015. ápr. 27. 23:41
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Most még biztos, hogy ne vállalj gyereket. Egyértelmű, hogy nem állsz készen rá.
2015. ápr. 28. 03:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!