Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Beteges, ha rettegek a gyerekn...

Beteges, ha rettegek a gyerekneveléstől?

Figyelt kérdés

Amióta élek, viszolygok a gondolattól, hogy terhes legyek, gyerekem legyen. Mindig védekezünk (óvszer), plussz igyekszem kiszámolni, hogy lehetőleg ne a termékeny napjaimon legyünk együtt. Most azonban 2 hete késik, holnap veszek egy tesztet.

A párom szeretné, ha megtartanánk, de sajnos sem anyagilag nem állunk úgy, engem meg egyszerűen undorít a gondolat.

Tudom, hogy 21 évesen már épp ideje lenne elgondolkodnom, hiszen régen 13-14 évesen már szültek, és nincs mitől félni, mert radikális kivételektől eltekintve eddig mindenki túlélte.

Tényleg a hormonokon múlik a kötődés a baba iránt, és ha terhességi tüneteim lesznek, ez a dili elmúlik. De mi van, ha nem? Akkor tényleg nem való nekem a gyerek?

A párom szeretne, mint minden normális ember. Ha vele szakítunk is emiatt (vagy más miatt), akkor élhetek egyedül?

2015. ápr. 27. 21:50
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
73%
Miért ne élhetnél egyedül? Ha annyira félsz a teherbe eséstől, miért nem védekeztek más módon is az óvszer mellett?
2015. ápr. 27. 21:53
 2/21 A kérdező kommentje:
Mert hormonális fogamzásgátlót egészségügyi okokból nem szedhetek, óvszer+megszakítást meg a párom nem akar, mert hogy az már a paranoia teteje. 2 évig semmi gond nem volt, de félek.
2015. ápr. 27. 21:54
 3/21 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem a 21 éves kor még nem az, amikor már "épp ideje lenne elgondolkodni". Még sokat változhat a véleményed ezzel kapcsolatban, de az is lehet, hogy így marad. Az biztos, hogy amíg nem vagy felkészülve erre az élethosszig tartó feladatra, ne vállalj gyereket. Ha ezért elhagy a párod, akkor sem. Ha viszont esetleg megfogant a baba, akkor szüld meg!
2015. ápr. 27. 21:57
 4/21 anonim ***** válasza:
12%
Miért félsz ennyire, hogy teherbe ess, és gyermeked szülessen? Ez a félelem, undor érzés nem normális dolog.
2015. ápr. 27. 21:59
 5/21 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs, miért félek, egyszerűen a gondolata is taszít, és kész.
2015. ápr. 27. 22:00
 6/21 A kérdező kommentje:
Ne utasíts ilyen hangnemben, nagy felkiáltójellel a végén, kedves 3-as, hogy akkor szüljem meg, mert nem vagyok köteles.
2015. ápr. 27. 22:01
 7/21 anonim ***** válasza:
69%
Hát akkor, ha teherbe estél, akkor vetesd el. Ennyi.
2015. ápr. 27. 22:06
 8/21 anonim ***** válasza:
83%

En is ugyanez vagyok, nem tudnam magam elkepzelni terhesen...gyerekkel mag aztan vegkepp! Nem csak a gyerekneveles taszit, de maga a terhesseg is. Engem is ubdorit, ahogy Teged. (szerencsemre nekem nem is lehet gyerekem, nem is erdekelnek a ferfiak, tehat a termeszet megmentett)

a ugy erzed az anyasag nem Neked valo, eld ugy az eleted, ahogy Te szeretned. Nagyon sokan vagyunk akiknek nem lesz gyereke. Ilyen is van es egyre inkabb elfogadottabb.

2015. ápr. 27. 22:10
 9/21 anonim ***** válasza:
65%

Nem kell megszülnöd :) Tudom, hogy most le fognak pontozni, főleg, ha még a koromat is ideírom, de nekem egyszerűen ez a véleményem. Jó, jó, a magzat is élőlény.... de ő még nem tud magáról. Ha engem is elvetettek volna anno, még nem tudtam volna, hogy akár meg is születhettem volna. Amiről meg nem tudsz, az nem fáj. Amúgy sem bírja már el a bolygó ezt a sok embert, nem értem, miért kell foggal-körömmel harcolni az abortusz ellen. Nekem biztos tönkretenné az életetemet egy gyerek 21évesen, biztos vagyok benne, hogy nem tartanám meg.

Együttérzek a témával kapcsolatos érezelmeiddel, nem tudom, hogy akarok-e majd egyáltalán gyereket.

16/L

2015. ápr. 27. 22:12
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem beteges, van, aki nagyon nem akar gyereket. Nem mindenkinek való és nincs a világon semmi baj, ha Neked sosem lesz. Az a baj, ha olyannak lesz, akinek nem való, főleg, amikor nem jön bele, hanem minimum ő bánni fogja mindvégig s ez azért bizonyára érezhető, bármilyen lelkiismeretes anya is...

A páromnak azért elmondanám legalább azt, hogy a közeljövőben semmiképpen nem akarok gyereket... Úgy látszik, neki nem kicsit fontos a kérdés, hisz nem megfelelő körülményekre is vállalná.

2015. ápr. 27. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!